Η λέσχη των φόνων της Πέμπτης

Η Λέσχη των Φόνων της Πέμπτης
Η Λέσχη των Φόνων της Πέμπτης

Ποια είναι συνήθως η πρώτη σκέψη των ανθρώπων όταν ακούν τη λέξη φόνος; Κάποιοι ίσως σκεφτούν τα γεγονότα που ακολουθούν μετά από αυτόν, άλλοι τους θύτες ή τα θύματα κι όσους τους πλαισιώνουν κι ενδεχομένως οι πιο κυνικοί τη νέα υπόθεση που θα απασχολεί την κοινή γνώμη μέχρι το επόμενο συνταρακτικό γεγονός. Κανείς όμως δε θα μπορούσε να κατευθύνει τις σκέψεις του με τέτοιο τρόπο ώστε αυτή η λέξη να συνδυάζεται με ηλικιωμένους που ανακατεύονται σε υποθέσεις της αστυνομίας, εκτός ίσως από το συγγραφέα του βιβλίου, Η Λέσχη των Φόνων της Πέμπτης, Richard Osman.

Στις σελίδες του τρίτου πιο επιτυχημένου εμπορικά βιβλίου της Μεγάλης Βρετανίας, παρακολουθούμε την περιπέτεια μιας ιδιαίτερης παρέας τεσσάρων ατόμων, του Ρον, της Ελίζαμπεθ, της Τζόις και του Ιμπραήμ. Οι άνθρωποι αυτοί, ηλικίας ογδόντα και άνω, ζουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε έναν οίκο ευγηρίας της Αγγλίας και κάθε Πέμπτη μαζεύονται σε μια αίθουσα του οικήματος με σκοπό να ασχοληθούν με παλιούς φακέλους της αστυνομίας που περιλαμβάνουν ανεξιχνίαστους φόνους. Η συνήθεια αυτή είχε ξεκινήσει από ένα παλαιότερο μέλος της λέσχης καθώς εργαζόταν στο αστυνομικό σώμα πριν τη συνταξιοδότησή της και ήθελε, με κάποιο τρόπο να βρει ένα τρόπο δικαίωσης για όσες υποθέσεις δεν κατάφερε να κλείσει.

Κι ενώ όλα δείχνουν να κυλούν φυσιολογικά, την ηρεμία της περιοχής έρχεται να συνταράξει ένας πραγματικός φόνος που γίνεται σε απόσταση αναπνοής από το γηροκομείο. Το θύμα, ένας νεαρός επιχειρηματίας ενώ οι ύποπτοι που εξετάζει η αστυνομία φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με το γηροκομείο. Η λέσχη των φόνων δεν πρόκειται να μείνει άπραγη. Με τη βοήθεια της Ντόνα, μιας νεαρής αστυνομικού την οποία εντάσσουν στην υπόθεση, αλλά κι αξιοποιώντας τα μέσα και τις τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, αρχίζει να συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου η λύση του μυστηρίου να έρθει ακόμα πιο γρήγορα. Φως σε διάφορες πτυχές αυτής της ιστορίας έρχεται να ρίξει το ημερολόγιο που αποφασίζει να κρατήσει η Τζόις το οποίο μας δίνει πληροφορίες όχι μόνο για οτιδήποτε αφορά ο φόνος αυτός αλλά και για παρακλάδια της ζωής των τεσσάρων πρωταγωνιστών.

Διαβάστε επίσης  Η Μεγάλη Χίμαιρα – Βιβλία στο Θεατρικό σανίδι

Ένας φόνος που φαίνεται να προσελκύει ένα “ιδιαίτερο κοινό” να τον εξιχνιάσει και μια γερή δόση μυστηρίου συνθέτουν ένα βιβλίο το οποίο πρόκειται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους αυτού. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι η ιστορία μας λαμβάνει χώρα σε ένα μέρος που αρκετοί δε θα είχαν την άνεση να θίξουν, καθώς πρόκειται για οίκο ευγηρίας, μέρος συχνά συνυφασμένο με την εγκατάλειψη, και δείχνει μια διαφορετική οπτική στο ζήτημα αυτό.

Advertisements
Ad 14

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για