Στην Αθήνα η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde για την παρουσίαση του βιβλίου της “Η ιστορία των μελισσών”

6 Νοεμβρίου 2019

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde θα βρεθεί στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο της Η ιστορία των μελισσών και να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος.

Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων.

Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.

Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;
Η ιστορία των μελισσών είναι το πρώτο βιβλίο ενηλίκων της συγγραφέως, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε 25 χώρες, έχει λάβει μεταξύ άλλων διακρίσεων το βραβείο Bokhandlerprisen, υπήρξε best seller σε Νορβηγία και Γερμανία και έχει δρομολογηθεί ήδη η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας The Climate Quartet, ενώ το επόμενο βιβλίο της σειράς (με πρωτότυπο τίτλο Blue) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πριν από το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία ενηλίκων, η συγγραφέας είχε ήδη καθιερωθεί ως σεναριογράφος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι τα βιβλία της για παιδιά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολυβραβευμένο ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας, το οποίο επίσης θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, καθηγήτρια Jorunn Økland.

Θα χαρούμε πολύ να δημοσιεύσετε την πρόσκλησή μας και να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου της Maja Lunde.

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ernest Hemingway: Ο θρύλος της αμερικανικής λογοτεχνίας

Ο Ernest Hemingway αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας…

Βιβλίο

Ο Κανένας απέναντι στο ρόδο του

Αν για κάτι αναγνωρίζεται ανεξαιρέτως ο Adorno, μες στις ποικίλες περιοχές της σκέψης του, είναι…

Βιβλίο

Ρεβέκκα: Το μυστήριο της Δάφνης Ντι Μωριέ

Το «Ρεβέκκα» της Δάφνης Ντι Μωριέ είναι ένα γοτθικό μυθιστόρημα γεμάτο ένταση. Η ιστορία εξελίσσεται…

Βιβλίο

Το υπουργείο του χρόνου: αγάπη, καθήκον και ιστορία

Το μυθιστόρημα Το υπουργείο του χρόνου της Kaliane Bradley, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και…

Βιβλίο

Οκτώβριος: Ο μήνας της μαγείας, του μυστηρίου και των σκοτεινών ιστοριών

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που μυρίζει φθινόπωρο. Τα φύλλα βάφονται χρυσοκόκκινα, ο αέρας γίνεται…

Βιβλίο

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Η φωνή των παριών και του περιθωρίου

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, μοναχογιός…

Βιβλίο

Rachel Cusk: μια αυτοβιογραφική αφήγηση για την εμπειρία του χωρισμού

Η Rachel Cusk είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ευρηματικές και διεισδυτικές συγγραφείς της σύγχρονης…