«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία προσθήκη της σειράς με πρωταγωνιστή τον Άλφονς από τις εκδόσεις Μάρτης. Η σουηδή συγγραφέας Gunilla Bergström έχει δημιουργήσει ένα πρόσωπο – πρωταγωνιστή που αντανακλά τον ψυχικό, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των μικρών παιδιών και αποτελεί σημείο αναστοχασμού και συζήτησης μέσα από τις ιστορίες του.

Μάρτης
Πηγή: martis.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα από τα βιβλία και τα παραμύθια, τα παιδιά μπορούν να βρουν πρωταγωνιστές με τις δικές τους ανησυχίες, να ταυτιστούν με αυτούς και να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους. Οι ιστορίες αυτές λειτουργούν ως καθρέφτες της ψυχής των παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν πώς άλλοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και καταστάσεις. Έτσι, αποκτούν καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων τους, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις προκλήσεις της καθημερινότητας και αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους. Παράλληλα, τα βιβλία καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, παρέχοντας πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Μια τέτοια σειρά είναι και τα παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστή τον Άλφονς, έναν μικρό ήρωα που μας ταξιδεύει στην ζωή των μικρών παιδιών και των ανησυχιών τους. Ο Άλφονς μιλάει την γλώσσα όλων των παιδιών με καθημερινές ιστορίες που κάθε παιδί μπορεί να καταλάβει.

Στο τελευταίο βιβλίο της η συγγραφέας μας κάνει συνοδοιπόρους στην μετάβαση του Άλφονς στο σχολείο, ένα σημαντικό παράγοντα άγχους και ερωτημάτων των μικρών ηρώων μας. Ο Άλφονς φαίνεται να έχει αλλάξει, δεν είναι πια σκανταλιάρης αλλά ήρεμος και πειθήνιος. Ακολουθεί όσα του λέει ο μπαμπάς του και δεν φαίνεται να παραβλέπει τίποτα. Είναι φανερά αγχωμένος για την νέα του αυτή μετάβαση, αλλά δεν είναι μόνος τους. Ο μπαμπάς του, τον βοηθάει να καταλάβει το νέο του ταξίδι, να αγκαλιάσει και να αποδεχθεί το συναίσθημά του. Και τελικά, ούτε ο Άλφονς ούτε τα άλλα παιδιά της ηλικίας του ήταν τα πιο αγχωμένα για αυτή την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Κάποια άλλη ήταν πολύ πιο αγχωμένη για αυτή την ημέρα… και αυτό κάνει τον Άλφονς να γίνει πάλι ο ίδιος ζωηρός και χαρούμενος άνθρωπος, ξεπερνώντας αυτή τη δυσκολία.

Διαβάστε επίσης  Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!

Ο Άλφονς μεγάλωσε και αύριο
ξεκινάει σχολείο. Γιατί όμως είναι τόσο ήσυχος
και φρόνιμος; Γιατί δεν είναι χαρούμενος
και άτακτος, όπως συνήθως;


Γνωρίστε τον Άλφονς, ένα από τα πιο διάσημα παιδιά στον κόσμο!

Η περίφημη σειρά βιβλίων της Gunilla Bergström, με πρωταγωνιστή τον Άλφονς, έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια εκατομμύρια μικρούς αναγνώστες κι έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Gunilla Bergström

Η Gunilla Bergström (1942-2021) γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ. Έγραφε και εικονογραφούσε η ίδια τις ιστορίες της. Επίσης έγραφε ποιήματα με ομοιοκαταληξία, παιδικά τραγούδια και ασχολούνταν με το παιδικό θέατρο. Ο Άλφονς θεωρείται κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση, το 1972, έχουν εκδοθεί πάνω από 30 ιστορίες του. Συχνά, πρόκειται για μικρά επεισόδια από την καθημερινή ζωή, όπου το παιδί αντιμετωπίζεται πάντα με σοβαρότητα και σεβασμό. Το χιούμορ και η φαντασία είναι βασικά στοιχεία των ιστοριών της Bergström. Ο Άλφονς έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συνεχώς τυπώνονται νέες εκδόσεις. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Άλλα βιβλία με πρωταγωνιστή τον Άλφονς

Πηγή: martis.gr

Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς; – Gunilla Bergström

Πηγή: martis.gr
Πηγή: martis.gr
Πηγή: martis.gr
Πηγή: martis.gr

Μάρτης

Μάρτης
Πηγή: martis.gr

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.