Σ’ αγαπάω Μπλου, Ημέρα Περιβάλλοντος

Σ' Αγαπάω Μπλου

Το βιβλίο Σ’ Αγαπάω Μπλου του συγγραφέα Barroux, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Έναν εκδοτικό με πληθώρα παιδικών μυθιστορημάτων και διαφορετικές θεματολογίες, για να διδάξουμε στα παιδιά μας όσα θέλουμε και είναι καλό να ξέρουν. Η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ήταν στις 5 Ιουνίου και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τον κόσμο μας. Δυστυχώς, όχι όλοι είναι η αλήθεια. Μα αν θέλουμε να αλλάξει αυτό πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας τι συνεπάγονται οι πράξεις μας και πως να είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς όταν μεγαλώσουν.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

epbooks.gr

Παιδικά βιβλία που διδάσκουν τα παιδιά μας να αγαπούν τον κόσμο, τα ζώα, την ίδια την ζωή που υπάρχει στον πλανήτη μας. Νιώθω ότι τα παραμύθια πάντα μας διδάσκουν, μα τον τελευταίο χρόνο που διαβάζω καινούριες κυρίως κυκλοφορίες, έχω διαπιστώσει ότι οι συγγραφείς επικεντρώνονται στο διδακτικό κομμάτι των ιστοριών τους σχετικά με το περιβάλλον, την διαφορετικότητα, τα ζώα και άλλα πολλά. Όμως είναι κάτι που ο κόσμος δείχνει να αγαπάει και να παίρνει όλο και περισσότερα βιβλία για τα παιδιά του.

Το συγκεκριμένο παραμύθι επικεντρώνεται στην σχέση ενός ανθρώπου με μία φάλαινα και το κακό που μπορούμε να κάνουμε στο περιβάλλον και στους ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σε αυτό. Στην μέση περίπου του βιβλίου ένιωσα απίστευτη θλίψη με το γεγονός το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι και πιστεύω ότι το ίδιο θα ένιωθε και ένα παιδί. Μα ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πόσο καθηλωτικό μπορεί να είναι στον ψυχισμό ενός παιδιού και να το καθορίσει στη ζωή του.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Ψυχανάλυση ως παραμύθι, Χόρχε Μπουκάι: Να σου πώ μια ιστορία
Ad 14

Εύχομαι πραγματικά να συνεχίσουν να βγαίνουν τέτοια βιβλία και να διαβάζεται παρέα με τα παιδιά σας τα παραμύθια από μικρή ηλικία. Πραγματικά τους δίνουμαι πολύτιμο χρόνο και πεποιθήσεις χωρίς καν να το κατανοούμαι. Ακόμα και για εμάς είναι στιγμές που ξαναζούμε πράγματα και καταστάσεις που μας αφυπνίζουν.

Περιγραφή του βιβλίου Σ’ Αγαπάω Μπλου

Ο Ιωνάς, ο φαροφύλακας, θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Τότε η Μπλου, μια πανέμορφη φάλαινα, του σώζει τη ζωή και γίνονται φίλοι. Αλλά σύντομα θα βρεθεί κι εκείνη σε μεγάλο κίνδυνο και θα χρειαστεί τη βοήθειά του…

Μια συγκινητική ιστορία φιλίας από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και εικονογράφο Barroux, που τονίζει με όμορφο τρόπο την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τις φάλαινες και τους ωκεανούς μας

Βιογραφικό Σημείωμα του Συγγραφέως του βιβλίου Σ’ Αγαπάω Μπλου

Σ' Αγαπάω Μπλου
epbooks.gr

Ο Barroux γεννήθηκε στο Παρίσι και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας στη Βόρεια Αφρική. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε φωτογραφία, τέχνη, γλυπτική και αρχιτεκτονική στις διάσημες École Estienne και École Boulle. Μετακόμισε στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του ως εικονογράφος σε έντυπα και παιδικά βιβλία.

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.