«Το ημερολόγιο της Βέριτι»: Ένα διαφορετικό βιβλίο από την Colleen Hoover

Πηγή: dioptra.gr

Είμαι από εκείνες τις αναγνώστριες που κατέκρινα έντονα τη συγγραφέα Colleen Hoover (και το εξέφραζα σε κάθε δυνατή πιθανή στιγμή), τόσο για την ποιότητα των βιβλίων της όσο και για το σκάνδαλο που είχε προκύψει γύρω από το όνομά της. Φυσικά πάντα αναγνώριζα την ευστροφία της και την συγγραφική της δυνατότητα στο να πλέξει μια ιστορία και να κρατήσει τον αναγνώστη ένθερμο μέχρι το τέλος ακόμα και εάν στο τέλος το βιβλίο δε σου πρόσφερε παρά μια παροδικά σύντομη τέρψη. Πλέον, δημόσια θα παραδεχτώ ότι τελειώνοντας το βιβλίο της «Το ημερολόγιο της Βέριτι», αναρωτήθηκα μεγαλοφώνως και μόνη μου εάν το βιβλίο το έχει γράψει άλλη συγγραφέας, φυσικά έντονα επηρεασμένη ή και καθοδηγημένη από την Hoover.

Δεν έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία, μόνο έναν ικανό αριθμό από αυτά για να μπορέσω να διαπιστώσω ότι δε μου ταιριάζει, αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο θα πω ότι ναι μου άρεσε, και θα πω ναι διαβάστε το (ή καλύτερα δανειστείτε το από έναν φίλο – η σας όπως έκανα εγώ).

Η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό για να περιγράψω το βιβλίο της και την πλοκή του είναι αλλόκοτη ιστορία. Ιστορία μέσα στη ιστορία, απρόσμενο τέλος, καλογραμμένοι χαρακτήρες, φυσικά δεν παρέλειψε να δώσει την πικάντικη πινελιά της με περιγραφές ερωτικών σκηνών σε ίδιο φάσμα με τα υπόλοιπα βιβλία της (ναι, έχει ένα φυσικό ταλέντο να περιγράφει την ένωση δύο ανθρώπων) και τέλος αγωνία. Μάλιστα, ως λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ μπορώ να παραδεχτώ ότι το βιβλίο της μου πρόσφερε ένα ικανοποιητικό ποσοστό αγωνίας αντάξιο με ένα βιβλίο θρίλερ.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Όσα η αγάπη συγχωρεί" της Μαρία Τζιρίτα.
Το ημερολόγιο της Βέριτι
Πηγή: dioptra.gr

Η πλοκή του βιβλίου «Το ημερολόγιο της Βέριτι»

Μέσα από τα μάτια ενός παραδόπιστου αναγνώστη της συγκεκριμένης συγγραφέως θα προσπαθήσω να αποδώσω την πιο παράξενη ιστορία που διάβασα από τα χέρια της Colleen Hoover. Η Λοουέν, μια εσωστρεφής συγγραφέας καλείται να ολοκληρώσει την σειρά των βιβλίων της διάσημής και επιτυχημένης Βέριτι η οποία βρίσκεται καθηλωμένη με εγκεφαλική παράλυση, κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Με την παρότρυνση του άντρα της Βέριτι, και εργοδότη της , μεταβαίνει στο σπίτι τους για να βρει τα προσχέδια των βιβλίων και να ξεκινήσει την τριλογία ελπίζοντας ότι η Βέριτι θα είχε προνοήσει για κάποιο προσχέδιο.

Advertisements
Ad 14

Όσο και να έψαχνε δε βρήκε κάποιο προσχέδιο για τα 3 τελευταία βιβλία της σειράς, αλλά ανακάλυψε έναν άλλον θησαυρό…το ημερολόγιο της Βέριτι, ή καλύτερα μια αυτοβιογραφία της που περιγράφει την γνωριμία και την ζωή με τον Τζέρεμι , την γέννηση των παιδιών τους και την απώλεια των μικρών κοριτσιών τους. Τα αποσπάσματα από το ημερολόγιό της είναι πραγματικά ανατριχιαστικά και οδηγούν σε μια παρανοϊκή πραγματικότητα όπου η παράλυτη Βέριτι δεν φαίνεται να είναι και τόσο ακίνδυνη.

Η συμβίωση με τον άντρα της Βέριτι και οι ερωτικές περιγραφές της Βέριτι για τον άντρα της στην βιογραφία της, ξυπνούν έναν παθιασμένο έρωτα για τον Τζέρεμι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Το ημερολόγιο της Βέριτι»

Το βιβλίο με έκανε να αισθανθώ όλα και τίποτα. Μερικές φορές θα έλεγα ότι ήταν προβλέψιμο, αλλά το επόμενο κεφάλαιο με έκανε να αναθεωρώ την άποψή μου και για αυτό γεννιόταν η επιθυμία να διαβάσω και άλλο και άλλο, μέχρι το τέλος. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω τίποτα όσο και δύσκολο να μου είναι αυτό. Στην παρούσα στιγμή θα ήθελα να το διαβάσετε και να κάνουμε μια συζήτηση για τα συναισθήματά μας σαν μια μεγάλη παρέα αναγνωστών. Εάν και αυτό είναι αφύσικο και αδύνατο, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το βιβλίο έχει την σωστή δόση από όλα: σεξ, ίντριγκες, παράνοια, αγωνία, φόνους, πόνο, θλίψη, εξάρτηση. Όλα σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ώστε να σε εθίσει και στο τέλος να σε κάνει να αναρωτηθείς «Τι θα γινόταν τελικά εάν η εσωστρεφής ηρωίδα μας δεν δεχόταν την δουλειά;»

Τέλος, προτείνω ανεπιφύλακτα να αγοράσετε το βιβλίο με το έξτρα κεφάλαιο, γιατί όπως και να το κάνουμε εκεί είναι όλη η μαγεία του βιβλίου, στο μετά.

Διαβάστε επίσης  Νίκος Καρούζος: «Σήμερα το να είσαι άνθρωπος ζυγίζεται με τα δάκρυα»
Το ημερολόγιο της Βέριτι
Πηγή: dioptra.gr

Περιγραφή του βιβλίου από το οπισθόφυλλο

Ποια είναι τελικά η αλήθεια;
Η Λόουεν Άσλι είναι μια συγγραφέας που δεν έχει κάνει επιτυχίες, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και ξαφνικά η μοίρα της χαμογελάει και της γίνεται μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση.

Ο Τζέρεμι Κρόφορντ είναι ο σύζυγος της φημισμένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία έχει τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο. Και αυτή δεν είναι η μόνη τραγωδία που έχει βιώσει η οικογένεια Κρόφορντ…
Η Λόουεν προσλαμβάνεται για να βρει υλικό στο αρχείο και στις σημειώσεις της Βέριτι και να ολοκληρώσει τα τελευταία βιβλία της.

Η Λόουεν έχει ένα περίεργο αίσθημα όσο βρίσκεται στο σπίτι των Κρόφορντ, αισθάνεται κάτι σκοτεινό να την κυκλώνει.
Τότε ανακαλύπτει τη μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία της Βέριτι…

Σε κάθε σελίδα διαβάζει ανατριχιαστικές εξομολογήσεις και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Βέριτι δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Η αλήθεια τη συγκλονίζει…

Η Λόουεν αποφασίζει να κρατήσει κρυφό το χειρόγραφο από τον Τζέρεμι.
Όμως, καθώς αρχίζει να τον ερωτεύεται, η εξομολόγηση της γυναίκας του θα μπορούσε να της φανεί πολύ χρήσιμη.
Αλλά με ποιο κόστος;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα Colleen Hoover

Colleen Hoover
Πηγή: dioptra.gr

Η Colleen Hoover έχει γράψει πολυάριθμα μυθιστορήματα και νουβέλες που έχουν αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των New York Times κι έχουν γίνει παγκόσμια best sellers. Ζει στο Τέξας με τον σύζυγό της και τους τρεις γιους τους. Είναι ιδρύτρια του The Bookworm Box, μιας αφιλοκερδούς συνδρομητικής υπηρεσίας και βιβλιοπωλείου, στο Sulphur Springs του Τέξας. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Πληγωμένες καρδιές, Το ημερολόγιο της Βέριτι, Νοέμβρης 9, Σκοτεινή αγάπη, Τελειώνει με εμάς και Αρχίζει με εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα colleenhoover.com, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα και την ομάδα της (που ονομάζεται Stephanie) στην ηλεκτρονική διεύθυνση hooverink@outlook.com.

Διαβάστε επίσης  Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο: Απόηχοι της ιστορίας, αγάπη και πολυπλοκότητα

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη