
Η καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου έχει ως κοινό χαρακτηριστικό την έλλειψη χρόνου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιορίζει σημαντικά την ανάγκη της τροφής και του ύπνου. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, πολύ συχνά, μας κατακλύζουν και περιορίζουν τον προσωπικό μας χρόνο στο ελάχιστο. Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μαζί με ολοκληρωμένο νυχτερινό ύπνο, οδηγούν σε καλή σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία.
Με λίγα υλικά και ελάχιστα λεπτά, τα παρακάτω βιβλία μαγειρικής υπόσχονται να σου προσφέρουν απολαυστικά και θρεπτικά γεύματα, χωρίς κόπο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη υπομονή γιατί κανένας δεν έγινε Master Chef, μέσα σε ένα βράδυ.
Η δική μου ελληνική κουζίνα – Άκης Πετρετζίκης

Απλές, γρήγορες και γευστικές συνταγές στο βιβλίο μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη με θέμα την ελληνική κουζίνα. Συνταγές για όσους πεθύμησαν σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό.
Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Street Food – Άκης Πετρετζίκης

Ακόμα ένα βιβλίο μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη με θέμα Street Food. Γιατί Street Food; Μα γιατί είναι φανταστικό!
Φρέσκο, υπερνόστιμο φαγητό που το βλέπεις να μαγειρεύεται και το τρως την ίδια στιγμή, με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά. Το καλό street food δεν έχει άσους κρυμμένους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και τις συνήθειες πολλών διαφορετικών περιοχών του πλανήτη, εμφάνιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει και σερβίρισμα που σε προκαλεί να το απολαύσεις όπως ακριβώς κάνεις κέφι εσύ.
Με το street food μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δε σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιον τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, στην πιο αγνή, απλή αυθεντική μορφή του.
Όπως ακριβώς σε αυτές εδώ τις συνταγές, που έχουν στόχο να πλημμυρίσουν το σπίτι σου με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο.
5 υλικά – Jamie Oliver

Ο βρετανός σεφ, στο βιβλίο μαγειρικής «5 υλικά», εγγυάται με μόλις 5 υλικά την μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο κόπο. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες.
15λεπτα γεύματα – Jamie Oliver

Με χρόνο άκρως περιορισμένο, ο Jamie Oliver μέσα σε 15 μόλις λεπτά σου υπόσχεται ολοκληρωμένο και θρεπτικό γεύμα. Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία μαγειρικής που μου γλυτώνουν χρόνο τόσο στο στήσιμο όσο και στην παρασκευή.
Μαγειρέψτε σε 15 λεπτά το απόλυτο γεύμα! Απολαυστικά και θρεπτικά πιάτα σε χρόνο ρεκόρ.
«Εμπνεύστηκα τα πιάτα αυτά από συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο, και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατα».
Οι συνταγές αυτές δοκιμάστηκαν από μάγειρες όλων των επιπέδων, από εφήβους και συνταξιούχους μέχρι πολυάσχολες μαμάδες και «πνιγμένους» μπαμπάδες, οι οποίοι έδειξαν την ίδια θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση μ’ εμένα και την ομάδα μου. Η συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων ξεχωριστά βοήθησε να πάρουν οι συνταγές τη σημερινή μορφή τους. Από τη στιγμή που μπορούν αυτοί, μπορείτε κι εσείς.
Η βίβλος του Chef – The Culinary Institute

Ένα βιβλίο μαγειρικής με χρήσιμες πληροφορίες που καθένας αξίζει να γνωρίζει ασχέτως τις μαγειρικές του ικανότητες.
Το Culinary Institute είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα κολλέγια μαγειρικής τέχνης στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 50.000 αποφοίτους chef απ’ όλο τον κόσμο.
Η «Βίβλος του chef» χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Food Arts ως ένα από τα πέντε αγαπημένα βιβλία επαγγελματικής μαγειρικής της τελευταίας δεκαετίας. Η «Βίβλος του chef» καλύπτει όλο το φάσμα των σύγχρονων τεχνικών των κλασικών και σύγχρονων συνταγών, και είναι απαραίτητο σημείο αναφοράς για κάθε επαγγελματία. Το να γίνει κανείς chef είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ.
Η μαγειρική τέχνη είναι ένα δυναμικό και δημιουργικό επάγγελμα που προσφέρει μεγάλες προκλήσεις και επιβραβεύσεις. Ελπίζουμε ότι αυτό το βιβλίο θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για μελλοντική εξέλιξη, αλλά και ως σημείο αναφοράς των σπουδαστών. Χάρη στον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων, το βιβλίο καλύπτει τις ανάγκες τόσο του σπουδαστή, όσο και του επαγγελματία. Οι τεχνικές, όπως περιγράφονται στο βιβλίο, έχουν όλες δοκιμαστεί στις κουζίνες του Culinary Institute. Κάθε μια αντιπροσωπεύει μια παραλλαγή μέσα από τον πλούτο των τεχνικών που υπάρχουν. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο σύμβουλο και ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με τη μαγειρική τέχνη ως επαγγελματίες, αλλά και για όσους η μαγειρική είναι ένα δημιουργικό χόμπι!