Αγαπημένα βιβλία των παιδικών μας χρόνων

Η παιδική μας ηλικία είναι αναμφίβολα η πιο καθοριστική για την μετέπειτα ζωή μας, και τα αναγνώσματα αυτής της ηλικίας, εκείνα με τη μεγαλύτερη επιρροή. Τα βιβλία ήταν η παρέα μας εκείνα τα υπέροχα καλοκαίρια, όταν ο ελεύθερος χρόνος ήταν άφθονος. Αλλά και εκείνες τις βροχερές μέρες που το παιχνίδι ήταν αδύνατο.

Τα βιβλία εκείνα, που στόχο είχαν να περάσει η ώρα μας πιο ευχάριστα, έγιναν εκείνα που σχημάτισαν εμάς τους ίδιους. Τις απόψεις μας, το γούστο μας στη λογοτεχνία, την ίδια την ψυχή μας. Πολλά είναι τα βιβλία που μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή, όμως εγώ θα αναφερθώ σε μερικά από τα πιο κλασικά όλων των εποχών.

Πηγή Εικόνας : www.news.gr

Τα δικά μου βιβλία, βρίσκονται ακόμα στη βιβλιοθήκη μου. Δεν μπόρεσα ποτέ να τα αποχωριστώ, ούτε τις εικόνες και τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν, και που θυμάμαι σαν γλυκιά ανάμνηση.

Πηγή Εικόνας : alfavita.gr

Τα ψηλά βουνά – Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Αποτέλεσαν το πρώτο αναγνωστικό της δημοτικής γλώσσας. Απλή αφήγηση και ζωντανή γλώσσα, μέσα από την οποία δημιουργείται ένας ύμνος στην ομορφιά της φύσης. Μια παρέα παιδιών, στα ψηλά βουνά, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα και έρχονται σε επαφή με τις ομορφιές της φύσης. Ένα κλασικό και πολυδιαβασμένο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας.


 

Πηγή Εικόνας : ianos.grf

Ο μικρός πρίγκιπας – Αντουάν Σαιντ-Εξυπερί

Ποιος δεν έχει διαβάσει αυτό το ¨παιδικό βιβλίο”, γεμάτο βαθυστόχαστες παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση; Ένα κλασικό μυθιστόρημα, για όλες τις ηλικίες.


Πηγή Εικόνας : ianos.gr

Το καλπάνι της βιτρίνας – Άλκη Ζέη

Δύο μικρές αδερφές σε ένα νησί του Αιγαίου, παρέα με τις ιστορίες του παππού και του ξαδέρφου τους για τη βαλσαμωμένη τίγρη του σπιτιού. Μία ιστορία που διαδραματίζεται μέσα στη ζέστη και τον ήλιο του Αυγούστου, και μας δημιουργεί νοσταλγία για τα πιο αξέχαστα καλοκαίρια.

Διαβάστε επίσης  Λούνα μου αρέσει να παίζω μπάλα, ένα αξιαγάπητο σκυλάκι

Ο αδελφός της Ασπασίας – Μάνος Κοντολέων

Οι ιστορίες μιας ασυνήθιστης οικογένειας. Μας φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις της πιο ανέμελης ηλικίας, της παιδικής ηλικίας.


Μύθοι του Αισώπου

Μικρές και όχι μόνο ιστορίες, γεμάτες διδάγματα γύρω από τις βασικές αξίες της ζωής.

Πηγή Εικόνας : xamomilaki.gr

 

Τα βιβλία των παιδικών μας χρόνων, είτε είναι αυτά, είτε άλλα, θα ζουν για πάντα μέσα μας. Θα συνδέονται με τις πιο γλυκιές αναμνήσεις της τρυφερής μας ηλικίας. Ακόμη και στη θέα των εξώφυλλών τους, θα νιώθουμε εκείνο το τσίμπημα της νοσταλγίας μιας εποχής, που ακόμα και το πιο παραμικρό γεγονός, είχε τεράστια αξία.

Ποια ήταν τα βιβλία των δικών σας παιδικών χρόνων;

Απόφοιτη Παιδαγωγικής Σχολής με μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Μάθησης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Κυνηγώ ό,τι μου προσφέρει νέες γνώσεις. Η αγάπη μου για τα βιβλία, υπάρχει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Χωρίς αυτά, θα είχα κάνει τα μισά ταξίδια απ΄όσα έχω κάνει... Πιστεύω ότι "ένα βιβλίο, ένα στυλό, ένα παιδί και ένας δάσκαλος, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του