“Από αγάπη” της Φανή Πανταζή

"Από αγάπη"Το βιβλίο “Από αγάπη” μου το δάνεισε μια καλή μου φίλη – είναι από τα αγαπημένα της- και δε μετανιώνω που το πήρα. Είναι το πρώτο της κυρίας Πανταζή που διαβάζω και πιστεύω σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο. Το περιεχόμενό του είναι κοινωνικό και αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως στο πως αυτές επηρεάζονται από τις δικές μας αποφάσεις. Φιλία, αγάπη (και ιδιαίτερα τα λάθη και οι ακρότητες που μπορούν να προκληθούν εξαιτίας της), απάτη, ζήλια και οικογενειακή βία θα ήταν οι λέξεις που θα χαρακτήριζαν το βιβλίο. Η πλοκή είναι πρωτότυπη και αρκετά συγκινητική –ίσως όμως λίγο υπερβολική. Ο τρόπος γραφής της Φανής Πανταζής ευχάριστος και απλός. Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Παρόλο που είναι αρκετά ογκώδη (512 σελίδες), η αγωνία που προκαλείται στον αναγνώστη δεν τον αφήνει να το αφήσει.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Μάγια και Αντιγόνη… Δύο γυναίκες σε τραγικά αδιέξοδα. Δύο γυναίκες αντιμέτωπες με αμείλικτα διλήμματα. Δημήτρης,  Ηρακλής,  Φίλιππος,  Αποστόλης… Κάποιοι ξέρουν να αγαπούν πραγματικά και κάποιοι άλλοι είναι προδότες. Ένας μικρόκοσμος τόσο δικός μας, ζωές σχεδόν παράλληλες με την καθημερινότητά μας…

Τι έκανε τη Μάγια να νιώσει προδομένη, να πνίξει βαθιά μέσα της τον μεγαλειώδη έρωτα που ζούσε με τον Δημήτρη και να χτίσει με λάθος υλικά τη ζωή της; Πώς θα αντιμετωπίσει τώρα την υποψία ότι εκείνος μπορεί να ήταν αθώος; Πώς κατέληξε η Αντιγόνη να συνδέσει το μέλλον της με έναν άντρα βίαιο που την ανάγκασε να φύγει από τον τόπο της κυνηγημένη, αφήνοντας πίσω της όνειρα και σταδιοδρομία; Πώς θα αντιδράσει τώρα που κινδυνεύει κυριολεκτικά η ζωή της; Τελικά είναι ο έρωτας λυτρωτής ή μήπως κάποιες φορές γίνεται τραχύς και βίαιος δυνάστης;

Διαβάστε επίσης  Ο Στίβεν Κινγκ κλείνει τον λογαριασμό του στο Facebook

Ένα μυθιστόρημα που θα σας κάνει να βυθιστείτε στα πάθη της ανθρώπινης ψυχής και να νιώσετε την ανάταση του έρωτα, της ανυπόκριτης αγάπης και της φιλίας, αλλά και την προδοσία, τον εγωισμό και τη βία που συχνά αποτελούν τους μικρούς και μεγάλους δυνάστες της ζωής μας.

Η συγγραφέας του βιβλίου

Η ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Σήμερα, κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία οχτώ μυθιστορήματά της, που έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 140.000 αντίτυπα.

Το βιβλίο “Από αγάπη” της Φανής Πανταζή κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2012.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα