Η ζωή σου, ένα πέρασμα

Η ζωή σου ένα «πέρασμα»

Ποιος φεύγει και ποιος έρχεται; Κι αν αυτό που έφυγε ξαναγυρίσει; Κι αν αυτό που περιμένεις δεν έρθει ποτέ, αλλά έρθει στη θέση του κάτι καλύτερο; Οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας, πολλές φορές δεν έρχονται πάντα για να μείνουν. Πολλοί απ’ αυτούς έρχονται για να μας δώσουν κάτι, και μετά απλά χάνονται. Έτσι συμβαίνει συνήθως, όπως και εσύ έχεις περάσει από τη ζωή κάποιου που σίγουρα θα ήθελε να μείνεις λίγο περισσότερο. Γιατί δε μένουμε όμως; Γιατί φεύγουμε και πού πάμε όταν φεύγουμε;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Έτσι, όσο κι αν θέλουμε να ζήσουμε στιγμές με κάποιους ανθρώπους, δεν είναι εύκολο και ίσως ακατόρθωτο. Σημασία έχει όμως, να βρεις αυτούς τους ανθρώπους που θα είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες για να τους έχεις στη ζωή σου. Θ’ αφήσεις λίγο πίσω τα δικά σου θέλω για να είναι στη ζωή σου κάποιος που θεωρείς τόσο σημαντικός.

Μερικές φορές βρίσκουμε αυτούς τους ανθρώπους που και εκείνοι, αλλά και εμείς κάνουμε κάποιες θυσίες (ίσως εμείς να θυσιάζουμε και λιγότερα) προκειμένου να συμβαδίσει η καθημερινότητά μας. Και καθώς όλα πηγαίνουν καλά και κυλάνε όμορφα, κάποια στιγμή κάτι στραβώνει. Γιατί; Γιατί δε γίνεται να ταιριάζουμε με όλους και στο σημείο αυτό ξεκινάει η γκρίνια και το παράπονο, και μερικές φορές η όχι και τόσο καλή συμπεριφορά. Κι ακόμα και αν θες να το προσπαθήσεις, βλέπεις ότι απλά δε γίνεται όλοι να τα έχουν καλά με όλους. Έτσι, κάποιος άνθρωπος θα φύγει απ’ τη ζωή σου και θ’ αφήσει μια θέση κενή. Κι ανάλογα τη θέση που κατείχε, τόσο μεγάλο θα ‘ναι και το κενό που θα πρέπει να καλύψεις.

Διαβάστε επίσης  Το αλφάβητο των όσων λησμονήσαμε το 2020
Advertisements
Ad 14

Το θέμα είναι, όμως, αν θες να το καλύψεις ή αν προτιμάς η θέση αυτή να μείνει άδεια για να σου θυμίζει ότι κάποτε, κάποιος την είχε γεμίσει, γιατί κάποτε κάποιος «σε είχε γεμίσει». Βέβαια, η ζωή κυλάει και μαζί της «κυλάμε» κι εμείς. Ξέρεις ποιος βρέθηκε κάποια στιγμή στον δρόμο σου και ξέρεις τι σου έδωσε και τι πήρε, κι αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσεις ποτέ. Οι άνθρωποι δε χάνονται. Αν κάποιος πέρασε μια φορά απ’ τη ζωή σου, θα ξαναπεράσει. Ίσως με άλλο τρόπο, ίσως σαν ανάμνηση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσει και πάλι.

Όταν αγαπάς κάποιον μια φορά, τον αγαπάς για πάντα. Η αγάπη μπορεί να πάρει άλλη μορφή, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πάψει να είναι αγάπη. Μη στεναχωριέσαι, λοιπόν, για τις απουσίες, αλλά προσπάθησε να ζεις την κάθε στιγμή με τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου.

Σύνταξη κειμένου: Αρετή-Ειρήνη Κοβάνη

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά.
Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα!
Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση.
Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν