Υγιεινό Cake με κεφίρ φράουλα

14 Σεπτεμβρίου 2023
Πηγή: Syntagogo “cake με κεφίρ φράουλα”

Από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών αλλά και των μεγάλων είναι το cake σε διάφορες εκδοχές και γεύσεις, με σοκολάτα, με κεφίρ, με γάλα αμυγδάλου, με πορτοκάλι, άπειρες οι συνταγές και κατά βάση όλες πετυχημένες! Υπάρχουν οι συνταγές που σε κολάζουν γιατί έχουν 5000 θερμίδες ανα μπουκιά αλλά λες χαλάλι, υπάρχουν και άπειρες εκδοχές πλέον όμως που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο σε ένα περισσότερο υγιεινό παρά ανθυγιεινό τρόπο ζωής θυμίζοντας ότι το γλυκό μπορεί να καταναλωθεί και χωρίς τύψεις αλλά και κάνοντας και καλό στον οργανισμό μας, το θετικό είναι ότι πλέον και τα υγιεινά γλυκά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά!

Το μυστικό  για ένα πετυχημένο και φουσκωμένο cake είναι το σωστό ανακάτεμα υλικών, η σωστή θερμοκρασία των υλικών και το κοσκίνισμα του αλευριού.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι με κεφίρ φράουλας, δίνει μια ευχάριστη νότα στον ουρανίσκο δροσερή και ταυτόχρονα υγιεινή

Πηγή: Ο φαρμακοποιός μου

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 βιτάμ
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κούπες αλεύρι + 1 μπέικιν
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 100 γρ, κεφίρ με γεύση φράουλα

Εκτέλεση συνταγής:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για δύο λεπτά

Advertising

Advertisements
Ad 14

στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με το κεφίρ και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα δύο λεπτά,

τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο και ανακατεύομε μεχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Διαβάστε επίσης  Καλοκαιρινή και δροσερή τάρτα φρούτων

Τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε την περνάμε με βούτυρο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κεικ.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Advertising

Για να δούμε εάν έχει ψηθεί το κεικ δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή από το κεικ.

 

Τα οφέλη του κεφίρ (βρείτε ολόκληρο το άρθρο για το κεφίρ εδω.)

 

1. Αφομοιώνεται πολύ εύκολα από τον οργανισμό

2. Έχει περισσότερα προβιοτικά και από το γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι η πιο διαδεδομένη πηγή προβιοτικών στη στη δυτική διατροφή, αλλά το κεφίρ είναι μια πολύ πιο ισχυρή πηγή. Οι σπόροι κεφίρ περιέχουν περίπου 30 στελέχη βακτηρίων και ζυμομυκητών, καθιστώντας το μία πολύ πλούσια τροφή σε προβιοτικά. Άλλα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα παρασκευάζονται από πολύ λιγότερα τέτοια στελέχη και δεν περιέχουν ζύμες.

Advertising

3Καθαρίζει το έντερο
Το κεφίρ έχει μεγάλο αριθμό προβοτικών και καλών βακτηριδίων και βοηθά στον καθαρισμό του εντέρου.

4. Παρέχει ευεργητικά βακτηρίδια και βιταμίνες

5. Είναι υψηλό σε πρωτεϊνες
Περιέχει έως και 6 γραμμάρια πρωτεϊνης.

6. Βελτιώνει την υγεία των οστών
Το κεφίρ παρασκευάζεται από πλήρη σε λιπαρά είδη γάλακτος και δεν είναι μόνο καλή πηγή ασβεστίου αλλά και πηγή βιταμίνης Κ2, η οποία παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων κατά 81%.

Advertising

7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Λέγεται πώς το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο πεπτικό μας σύστημα. Έτσι, ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα προάγει και ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Διαβάστε επίσης  MAYEVO: Μια επιχείρηση με gourmet βραβευμένα καινοτόμα προϊόντα

8. Δημιουργεί ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα
Το κεφίρ βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των φιλικών βακτηρίων στο έντερο και στην γενικότερη καλή του λειτουργία.

9. Προωθεί την κίνηση των εντέρων και βοηθά στη δυσκοιλοιότητα
Για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός των φυτικών ινών με το νερό. Ωστόσο, το λάθος που πρέπει να αποφύγουμε είναι η υπερβολική κατανάλωση φυτικών ινών, χωρίς την πόση άφθονου νερού, επειδή τότε ο πόνος και το φούσκωμα μπορεί να γίνουν εντονότερα. Το κεφίρ είναι από τις τροφές που θα βοηθήσουν στην κίνηση του εντέρου και θα σου εξασφαλίση μια άμεση ανακούφιση.

10. Ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές

11. Συμβάλλει και στην απώλεια βάρους

Advertising

12. Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες
Ορισμένα προβιοτικά στο κεφίρ πιστεύεται ότι προστατεύουν από μολύνσεις. Ένα τέτοιο προβιοτικό είναι το Lactobacillus kefiri, το οποίο υπάρχει μόνο στο κεφίρ και πουθενά αλλού. Μελέτες δείχνουν ότι αυτό το προβιοτικό μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη διαφόρων επιβλαβών βακτηρίων, όπως της σαλμονέλας, του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και του E. coli.

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουίνγκς Χάουζερ, ένας “σκληρός’ χαρακτήρας!

Ο Γουίνγκς Χάουζερ ήταν μια εμβληματική φιγούρα στο κινηματογραφικό και

Πλασματική διαταραχή: Ορισμός και διαγνωστικά κριτήρια

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Πλασματική διαταραχή: Ορισμός