MAYEVO: Μια επιχείρηση με gourmet βραβευμένα καινοτόμα προϊόντα

MAYEVO: Gourmet βραβευμένα καινοτόμα προϊόντα

Η επιχείρηση – εργαστήριο «MAYEVO» της κυρίας Σταυρούλας Μπούρικα, ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά από μεράκι, γνώση και αγάπη για όσα παρασκευάζει, πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο. Οι γεύσεις της θεωρούνται “Γευστικά Ταξίδια”, εφόσον είχαν
ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τον τουρισμό, με αφετηρία από το όμορφο νησί της Σαντορίνης. Θα γευτείτε γλυκά κουταλιού, όπως το “Μαύρο ασήμι” μανιτάρι πλευρώτους, το σέλερυ, το κεχριμπαρένιο καρότο, φασόλια γίγαντες το καστανόγευστο κ.ά.

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης θα αρωματίσετε το τσάι σας ή τον καφέ σας με ζάχαρη με προσθήκη φρούτου, είτε μήλου ή λεμονιού, είτε τριαντάφυλλο ή σοκολάτας – τσίλι!

Βραβείο στον Διαγωνισμό Μεσογειακών Γεύσεων στο Λονδίνο με το Ασημένιο Μετάλλιο του MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2023!

Τα προϊόντα MAYEVO με το γλυκό ελιά πράσινη γεμιστή, το καινοτόμο ρολό σύκου με μαύρο σκόρδο και η μαρμελάδα ακτινίδιο – μήλο με τσάι μάτσα, συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στον Διαγωνισμό Μεσογειακών Γεύσεων στο Λονδίνο, με το ασημένιο μετάλλιο του MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2023!

Επιμέλεια συνέντευξης: Τοπούζη Γεωργία


Κυρία Σταυρούλα, πως ξεκίνησε η ιδέα με τα προϊόντα MAYEVO;

Η ιδέα υπήρχε πάντα ως χόμπι από βιωματική εμπειρία ζωής δηλαδή από γονείς στα κλασσικά γλυκά, μετά από οικογενειακή επιχείρηση στο εξωτερικό στη Γερμανία με εστιατόριο, οπότε μέσα στη καραντίνα προχώρησε το χόμπι σε Βιοτεχνία με ιδιαίτερες γεύσεις από ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ και ΓΝΩΣΗ! Η λέξη είναι σύνθετη και αποτελείται από δυο  αρχαίες ελληνικές δηλαδή τη λέξη Μαγίς = γλύκισμα και τη λέξη Γεύω = δοκιμάζω. η ένωση των δυο αυτών λέξεων, θεωρώ ότι συνθέτουν σε μια γκουρμέ επωνυμία όπως ακριβώς είναι και τα προϊόντα μας!

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ήταν το αρχικό σας επάγγελμα;

Δεν είναι το αρχικό μου επάγγελμα, αλλά όπως σας ανέφερα ήταν ένα χόμπι ευχάριστο. Το κυρίως επάγγελμά μου ήταν οι τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες με βοήθησαν επίσης να γευθώ από τα ταξίδια διάφορες τοπικές γεύσεις. Από ένα όμως δυσάρεστο γεγονός αναγκάστηκα να ασχοληθώ με ότι με ευχαριστεί και δεν ήταν άλλο από το δημιουργικό μου χόμπι οι γεύσεις! Για μένα αυτό λέγεται ζωή, δηλαδή να μπορούμε να έχουμε ευχάριστες εναλλακτικές στα δύσκολα και να προχωράμε με υγεία!

Κα Σταυρούλα Μπούρικα

Υπάρχει κάποιο e-shop; Που μπορεί να βρει ο κόσμος τα προϊόντα για να τα προμηθευτεί;

Προς το παρών δεν έχουμε e-shop. Όποιος επιθυμεί μπαίνει στη σελίδα μου και μου στέλνει email. Ευελπιστούμε ότι θα μοιραστούν σε καταστήματα ντελικατέσεν!

Ποιο προϊόν θεωρείται ότι είναι το διαμάντι της σειράς;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο περισσότερο από τα προϊόντα μου διότι όλα τα βλέπω ως δημιουργήματά μου. Ίσως το καινοτόμο ρολό σύκου επειδή θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά που το σύκο συναντά το μαύρο σκόρδο, οπότε το κατατάξαμε ως καινοτόμο. Επίσης, το μαύρο σκόρδο που χρησιμοποιούμε είναι δικής μας επεξεργασίας, διότι φτιάχνουμε και το ντρέσινγκ μαύρου σκόρδου!

Βραβευμένο προϊόν: Ρολό σύκου με μαύρο σκόρδο

Το εργαστήριο συμμετέχει σε κάποια ομάδα γαστρονομίας ή όμιλο; Και αν ναι σε ποιους;

Το εργαστήριό μας συμμετείχε σε Εκθέσεις HORECA και στο Λονδίνο Τροφίμων και Ποτών IFE με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το φθινόπωρο θα είμαστε στην έκθεση βιολογικών προϊόντων στα Εμιράτα με την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας με το προϊόν μας την ελιά!

Advertising

Επίσης, συμμετέχουμε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ του Επιμελητηρίου Ξενοδόχων όπου το κάθε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο με μας θα μπορεί να αποκτήσει τα “έξυπνα μόρια” για τον ΕΟΤ. Συμμετέχουμε επίσης και στον ΟΜΙΛΟ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ, διότι οι επιχειρήσεις – Εργαστήρια, είναι ο ενδιάμεσος σύνδεσμος των Παραγωγών με τα Ξενοδοχεία και Εστίαση και αναβαθμίζουν τα προϊόντα κατόπιν επεξεργασίας δημιουργώντας εδέσματα για την Γαστρονομία, η οποία αποτελεί πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά και είναι το Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού.

Από ό,τι είδα χρησιμοποιείτε κρασί Σαντορίνης στις συνταγές σας. Πως προέκυψε αυτή η επιλογή;

Στο γλυκό κουταλιού πράσινη ελιά, χρησιμοποιούμε κρασί Σαντορίνης λευκό, διότι ένα κομμάτι ελιάς βρέθηκε κάτω από τα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού της Σαντορίνης, η οποία παρεμπιπτόντως αποτελεί σταθμό στο πρώτο επαγγελματικό μου ξεκίνημα με τον Τουρισμό!

Βραβευμένο προϊόν: Ελιά πράσινη γεμιστή

Μου έκαναν εντύπωση τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιείτε. Θέλετε να μας πείτε μερικά λόγια για αυτό;

Χρησιμοποιώ σε όλα από ένα κοσμητικό επίθετο, όπως “ρουμπίνι” δηλαδή η μαρμελάδα Ιβίσκος, ή το “καστανόγευστο” γλυκό κουταλιού φασόλια γίγαντες, ή το “Μαύρο Ασήμι” δηλαδή το γλυκό μανιτάρι πλευρώτους. Ξεχωρίζουμε το “ΧΡΥΣΌΜΗΛΟ” δηλαδή η κομπόστα βερίκοκο με φύλλο χρυσού διότι οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν τα βερίκοκα ως χρυσόμηλα δηλαδή τα μήλα του ήλιου!

Ετοιμάζεται και άλλα καινοτόμα προϊόντα;

Πάντα οι ιδέες δεν σταματούν, οπότε έχουμε στα σκαριά ένα ακόμα καινοτόμο το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις ετοιμαστούν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις!

Advertising


Ευχαριστούμε την κυρία Σταυρούλα για την υπέροχη συνέντευξη και τον χρόνο που μας παρείχε και τις ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα της τα βήματα.

Διαβάστε επίσης  Thessaloniki Lions RFC: Μία ελληνική ομάδα Ράγκμπι

Είμαι η Γεωργία, μαμά ενός μικρού αγοριού και η μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου. Θα με γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τα άρθρα και τις συνταγές μου. Μπορείτε αν θέλετε να με ακολουθήσετε και στο προφίλ μου στο instagram Syntagogo http://bitly.ws/Aogi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βαριέμαι

“Βαριέμαι”. Τον κοιτάζω με την άκρη του ματιού και περιμένω

Τα πραγματικά γεγονότα πίσω από τη σειρά φαινόμενο “Squid Game”

Η σειρά Squid Game έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, η οποία