Κέικ με κρασί για οινόφιλους και μη

κέικ με κρασί

Κέικ με κρασί, ομολογουμένως δεν είναι ένας συνδυασμός που περιμένουμε να συναντήσουμε σε πολλές συνταγές. Παρόλα αυτά μαγειρεύουμε με κρασί, και ναι, αυτή τη φορά δεν πίνουμε το αγαπημένο μας κρασί μαγειρεύοντας.

Συνηθίζεται η χρήση αλκοολούχου ποτού σε αρκετές συνταγές ζαχαροπλαστικής. Ρούμι, amaretto και μπράντι προσθέτουν γεύση και ενισχύουν τις γεύσεις και τα αρώματα των γλυκισμάτων. Οι οινόφιλοι και ειδικότερα όσοι αγαπούν την κατανάλωση κρασιού θα λατρέψουν τη συνταγή. Γιορτινή, μεθυστική εκδοχή κέικ, με κρασί, για μεγάλους με ενναλακτική για τους μικρούς που δεν δύναται να καταναλώσουν αλκοόλ.

Υλικά

200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200γρ ζάχαρη

170ml ηλιέλαιο

3 αβγά

100ml λευκό ξηρό κρασί

100ml λευκό ημίγλυκο κρασί

15 ml ρούμι

20γρ μπέικιν πάουντερ

βούτυρο (για το άλειμμα της φόρμας)

*ενναλακτικά για να μην χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ επιλέγουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Προσθέτουν υγρασία και έξτρα άρωμα.

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το ρούμι, τα λευκά κρασιά και χτυπάτε σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα. Παράλληλα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο από κόσκινο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, με μια μαρίζ ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ αρκετά καλά και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Δεν θέλουμε το κέικ με κρασί να είναι αρκετά στεγνό αλλά ταυτόχρονα θέλουμε η επιπλέον υγρασία να ενσωματωθεί.

Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε.

* Για πιο γιορτινή εμφάνιση ένα πανεύκολο και γρήγορο γλάσο χωρίς αβγά
Υλικά

1 φλ. ζάχαρη άχνη

Διαβάστε επίσης  Παραδοσιακή ζουμερή καρυδόπιτα!

2 κουταλίες σούπας γάλα

2 κουταλιές σούπας μέλι με απαλή γεύση

1/2 κουταλιά γλυκού υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη ζάχαρη με το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λαμπερό και γυαλιστερό. Τέλος, διακοσμούμε το κέικ και σερβίρουμε λίγα λεπτά αργότερα να σταθεροποιηθεί.

 

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

A Part

A Part of You: όσοι μένουν πίσω

Η ταινία με τίτλο ” A Part of You ”
καταθλιψη

Κατάθλιψη: Η « κατά » της θλίψης μάθηση

Τι είναι η κατάθλιψη Σε παλιότερες εποχές την ονόμαζαν