Λικέρ: 4 ιδιαίτερες συνταγές

Και ποιος δεν έχει πιει έστω και μία φορά στη ζωή του λικέρ; Από πορτοκάλι, φράουλα, ρόδι, αμύγδαλο κλπ., όλα λατρεμένα και με το παραπάνω. Δεν ήρθε, όμως, η ώρα να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό; Ας δούμε, λοιπόν, τέσσερις ιδιαίτερες συνταγές για λικέρ.

Πηγή: www.athinorama.gr

Λικέρ από μανιτάρια πορτσίνι

λικέρ από μανιτάρια
Πηγή: www.sfizioso.it

 

Ένα νόστιμο και χωνευτικό λικέρ με άρωμα Ιταλίας.

 

Υλικά

200 γρ. μανιτάρια πορτσίνι

Advertising

Advertisements
Ad 14

500 ml λευκό αλκοολούχο ποτό της επιλογής μας

200 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί

Advertising

 

Εκτέλεση

Κόβουμε, αρχικά, τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε μαζί με το αλκοόλ σε ένα βάζο. Κλείνουμε το βάζο μας αεροστεγώς και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 40 μέρες, ανακινώντας το ανά 3-4 μέρες. Έτσι, θα αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματά μας, όπως ακριβώς θέλουμε.

Αφού περάσουν τουλάχιστον 40 μέρες, συνεχίζουμε τη διαδικασία, στραγγίζοντας καλά τα μανιτάρια από το αλκοόλ. Έπειτα, ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε σ’ αυτό τη ζάχαρη. Τέλος, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη, το αλκοόλ και το κρασί και αφήνουμε το λικέρ μας να ξεκουραστεί για 15 περίπου μέρες.

 

Λικέρ ελιάς

λικέρ ελιάς
Πηγή: Pinterest

 

Η ελιά αποτελεί αδιαμφισβήτητα σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας. Πόσοι όμως έχουμε σκεφτεί να φτιάξουμε λικέρ από ελιά;

Διαβάστε επίσης  Χειμωνιάτικες σούπες και το ιδανικό κρασί
Advertising

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, είναι σίγουρο ότι η γεύση και το άρωμά του θα μας εκπλήξουν.

 

Υλικά

150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

500 ml λευκό αλκοολούχο ποτό της επιλογής μας

Advertising

100 γρ. μάραθο

5 γρ. μηλικό οξύ

300 γρ. ζάχαρη άχνη

200 ml νερό

Advertising

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε, αρχικά, τις ελιές και τον μάραθο και, στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε μεταλλικό σκεύος και τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα με τη μέθοδο μπεν μαρι. Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει και στραγγίζουμε, ώστε να μείνει μόνο το λικέρ.

 

Λικέρ μελιτζάνας

λικέρ μελιτζάνας
Πηγή: www.lacucinaitaliana.com

 

Την απολαμβάνουμε στον μουσακά, τα παπουτσάκια, το ιμάμ και σε πολλές άλλες αγαπημένες μας συνταγές. Γιατί λοιπόν να μη τη δοκιμάσουμε και σε μορφή ποτού;

 

Υλικά

Advertising

2 μέτριες μελιτζάνες Τσακώνικες ή ξεπικρισμένες φλάσκες

500 ml λευκό αλκοολούχο ποτό της επιλογής μας

500 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη

Advertising

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε κυβάκια, τις τοποθετούμε μαζί με το αλκοολούχο ποτό σε ένα μεγάλο βάζο ή δοχείο και το κλείνουμε αεροστεγώς. Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 40 περίπου μέρες, ανακινώντας το δοχείο μας ανά 3-4 μέρες, ώστε να βγουν τα αρώματα της μελιτζάνας. Ύστερα, στραγγίζουμε το αλκοόλ από τις μελιτζάνες, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπουκάλι. Ανακινούμε καλά και το λικέρ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Διαβάστε επίσης  Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο και κολοκυθόπιτα του ονείρου

 

Λικέρ καυτερής πιπεριάς

 

λικέρ καυτερής πιπεριάς
Πηγή: www.nutraingredients-usa.com

 

Ένα λικέρ για ιδιαίτερους ουρανίσκους και σίγουρα για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων.

 

Υλικά

Advertising

4 καυτερές πιπεριές

3 κόκκους μαύρο πιπέρι

500 ml λευκό αλκοολούχο ποτό της επιλογής μας

1 φλιτζάνι νερό

Advertising

300 γρ. Ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές μας στη μέση και τις τοποθετούμε μαζί με το αλκοόλ και τους κόκκους μαύρου πιπεριού σε βάζο ή δοχείο, το οποίο κλείνουμε αεροστεγώς. Αφήνουμε για 30-40 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το ποτό μας από τις πιπεριές, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό κι έπειτα τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. Τέλος, αφήνουμε το λικέρ μας να ξεκουραστεί για 10 περίπου μέρες πριν το σερβίρουμε.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

χιονοδρομικο καλαβρυτα

Χιονοδρομικό, ζεστή σοκολάτα και χαλαρές καταστάσεις στα Καλάβρυτα

Μετά τις γιορτές, η ανάγκη για λίγη ηρεμία και χαλάρωση

Οικογενειακό νευροψυχιατρικό ιστορικό και επιπτώσεις

Το παρόν άρθρο Το οικογενειακό νευροψυχιατρικό και νευροαναπτυξιακό ιστορικό έχει