Υγιεινά νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου

Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου
Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου. Πηγή: thebeachhousekitchen.com

 

Η ασιατική κουζίνα είναι γεμάτη έντονες, πικάντικες μυρωδιές και λαχταριστές, γήινες γεύσεις. Τα ντουντλς είναι αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» της ασιατικής κουζίνας με αμέτρητες παραδοσιακές συνταγές με όλων των ειδών νουντλς να κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στις κουζίνες της Κίνας, της Κορέας, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας. Η σημερινή μας συνταγή συνδυάζει τα μοναδικά αρώματα της Ανατολής με την υγιεινή διατροφή και την ευκολία του stir-fry, φέρνοντας την Άπω Ανατολή στο σπίτι μας.

 

Συνταγή για νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου

 

Υλικά

225 γρ. νουντλς ρυζιού

3 στήθη κοτόπουλου

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

400 γρ. μπρόκολο

1 κρεμμύδι λευκό

1 καρότο

80 γρ. καλαμπόκι baby

 

Για τη σως φιστικοβούτυρου

1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο (απαλό ή crunchy)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

2 κ.γ. σησαμέλαιο ή άλλο λάδι της επιλογής μας

1/2-1 κ.γ. μέλι (ανάλογα με τη γλυκύτητα του φιστικοβούτυρου)

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. Sriracha

Χυμό από 1/2 λάιμ

Ξύσμα από 1 λάιμ

Λίγο κόλιανδρο

 

Για το σερβίρισμα

Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)

Λίγα φιστίκια καβουρδισμένα

 

 

Εκτέλεση

Για τα νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά και σως φιστικοβούτυρου ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη σως μας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κόλιανδρο και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως, μέχρι να ενοποιηθούν τελείως. Αν το φιστικοβούτυρό μας είναι πολύ πηχτό, το ζεσταίνουμε πρώτα για 20 περίπου δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και αναμειγνύουμε μετά με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Αφού ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας, ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες. Έπειτα, κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τρίβουμε το καρότο μας στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι και θρυμματίζουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια, για να είναι έτοιμα για το σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης  Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τον Πάνο Πιτσόλη

Στη συνέχεια, προχωράμε στο stir-fry. Προετοιμάζουμε αρχικά τα νουντλς ρυζιού μας, τοποθετώντας τα σε ζεστό νερό για όση ώρα χρειάζονται, ανάλογα πάντα με το πάχος τους και τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Ύστερα, βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (αν έχουμε γουόκ, το προτιμάμε) σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο ή το λάδι της επιλογής μας. Μόλις το λάδι έρθει σε θερμοκρασία, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε και τα λαχανικά μας και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε ιδανικά να μαλακώσουν μεν τα λαχανικά μας, αλλά να είναι ακόμη τραγανά στην υφή. Σουρώνουμε τα νουντλς, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας μαζί με τη σως φιστικοβούτυρου και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας και πάλι συνεχώς. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μοιράζουμε τα νουντλς στα πιάτα και ολοκληρώνουμε το σερβίρισμά μας με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το καβουρδισμένο φιστίκι.

 

Καλή μας όρεξη!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

25 χρόνια sleepy hollow

25 Χρόνια Sleepy Hollow

Σε έναν κόσμο, όπου το φως διστάζει να αγγίξει τη
Ράπα Νούι: Μύθοι και πραγματικότητα

Ράπα Νούι: Μύθοι και πραγματικότητα

Το 1722 δυτικά των ακτών της Χιλής, μια Ολλανδική αποστολή