Μπλακ Φόρεστ: αυθεντική συνταγή της αγαπημένης μας τούρτας

Μπλακ φόρεστ
Πηγή: einfachbacken.de

Η μπλακ φόρεστ ξεκίνησε από τον Μέλανα Δρυμό της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας, ενώ εδώ και δεκαετίες είναι τόσο αγαπημένη, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα και σήμερα, είναι μια από τις κλασσικότερες γλυκές επιλογές που με τη νοστιμιά, την αφράτη υφή και την ιδιαίτερη γεύση του βύσσινου δεν απογοητεύει ποτέ.

Υλικά

Για τη σάλτσα βύσσινου:

1 βάζο κομπόστα βύσσινο (καθαρό βάρος 350 γρ.)

125 ml κιρς (Kirsch) (εναλλακτικά λικέρ βύσσινο ή κεράσι)

30 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κορν φλάουρ

Λίγη κανέλα

 

Για το παντεσπάνι:

20 γρ. κακάο σε σκόνη

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

60 γρ. κορν φλάουρ

8 μέτρια αβγά

4 κ.σ. ζεστό νερό

200 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

3 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής πικραμύγδαλο (εναλλακτικά αμύγδαλο)

1/3 κ.γ. κανέλα

250 ml κιρς

 

Για τη σαντιγί:

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

90 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Κουβερτούρα για τη διακόσμηση

 

μπλακ φόρεστ
Πηγή: myyummyspatula.com

Εκτέλεση

Για την τούρτα μπλακ φόρεστ, ξεκινάμε έχοντας μουλιάσει τα βύσσινα στο κιρς από την προηγούμενη μέρα. Σουρώνουμε, δηλαδή, τα βύσσινα της κομπόστας, αλλά κρατάμε το ζουμί και το βάζουμε στο ψυγείο. Έπειτα, αναμιγνύουμε τα βύσσινα με το κιρς ή το λικέρ και τοποθετούμε το μίγμα μας επίσης στο ψυγείο.

Ύστερα, συνεχίζουμε με το παντεσπάνι. Κοσκινίζουμε αρχικά το αλεύρι, το μπέκιν, το κακάο και το κορν φλάουρ και διαχωρίζουμε τα αβγά μας σε κρόκους και ασπράδια. Με το μίξερ μας χτυπάμε τα ασπράδια του αβγού μέχρι να δημιουργήσουμε μια αφράτη μαρέγκα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους, το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το άρωμα ζαχαροπλαστικής και τις βανίλιες με το μίξερ μας για 6-7 λεπτά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το κρεμώδες μίγμα, τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-60 λεπτά.

Διαβάστε επίσης  Καλοκαιρινή, δροσερή τούρτα παγωτό

Όση ώρα ψήνουμε το παντεσπάνι μας, ετοιμάζουμε τη σάλτσα βύσσινου. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και 6 κ.σ. από το ζουμί της κομπόστας και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ζουμί από την κομπόστα και το κιρς ή το λικέρ που έχουμε αναμίξει με τα βύσσινα, τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το μίγμα ζάχαρης. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και απομακρύνουμε από την εστία.

Προχωρώντας στη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, το κόβουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την μπλακ φόρεστ μας, περιχύνουμε με το 1/3 της σάλτσας βύσσινου και από πάνω απλώνουμε μια παχιά στρώση από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο παντεσπάνι, ενώ στην τελευταία στρώση απλώνουμε σαντιγί και περιμετρικά της τούρτας.

Τέλος, διακοσμούμε τη μπλακ φόρεστ μας με φλούδες από κουβερτούρα για ακόμη περισσότερη ομορφιά και γευστικότητα.

 

Τιπς

  1. Αν αντικαταστήσουμε το κιρς με λικέρ βύσσινου ή κερασιού, θα πρέπει να μειώσουμε τη ζάχαρη, καθώς τα λικέρ έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα από το κιρς.
  2. Για τη σαντιγί προτιμάμε να έχουμε την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα, για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η συννοσηρότητα στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Νευροαναπτυξιακές διαταραχές: Ορισμός Το θέμα του παρόντος άρθρου αφορά τη
Η κοινωνική ιεραρχία στην Ινδία. Στη βάση της πυραμίδας, η κατώτερη τάξη, οι Νταλίτ, "οι ανέγγιχτοι".

Ινδία και κάστες: πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένας χαρταετός

Λετισιά Κολομπανί: Ο χαρταετός Μετά την “Πλεξούδα“, η Λετισιά Κολομπανί