Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

τοματοκεφτέδες
Πηγή: recipe30.com

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Ένας κεφτές ή ένας μεζές αν προτειμάτε, πολύ αγαπημένος. Ντομάτες, πολλά μυρωδικά, λίγο αλεύρι και ελάχιστη φέτα συνθέτουν αυτόν τον μοναδικό κεφτέ με τόπο προελεύσεως το μαγευτικό νησί της Σαντορίνης. Ίσως, μαζί με τη φάβα να αποτελούν ό,τι πιο χαρακτηριστικό έχει να μας δώσει το κυκλαδίτικο νησί της Θήρας. Βέβαια, στη Σαντορίνη γίνονται με τις άκρως αρωματικές και μοναδικά γευστικές ντομάτες που παράγει αυτός ο τόπος.

Συνταγή για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, ξερή
  • 255 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού σπάσουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μπολ. Στην συνέχεια, χοντροκόβουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος, ρίχνουμε την ξερή ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Πλάθουμε τους ντοματοκεφτέδες δίνοντας το σχήμα που επιθυμούμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Όταν οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Advertising

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Mac ‘n’ cheese αλά ελληνικά
Ad 14
Tips
  1. Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε τους ντοματοκεφτέδες μας νηστίσιμους, μιας και διανύουμε και την περίοδο της Σαρακοστής, παραλείπουμε την φέτα.
  2. Σερβίρουρε με λεμόνι και αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και μία σως γιαούρτι (γιαούρτι, ελαιόλαδο, λεμόνι, λίγο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι).

Καλή σας όρεξη!

Αγαπώ την μαγειρική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ερασιτέχνης, λάτρης των ιδιαίτερων και μοναδικών γεύσεων. Όνειρο μου, να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και να ανακαλύψω καλά κρυμμένες συνταγές. Εκτός της μαγειρικής, λατρευώ την μουσική και κάθε μορφής τέχνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Five feet apart: μια δραματική ταινία για έναν άτυχο έρωτα

Πριν λίγες μέρες, η ταινία που μας δίδαξε τόσα πολλά

Φεράρα: η πόλη της Ιταλίας με την παλιά αρχιτεκτονική.

Η Φεράρα είναι μία πόλη της Ιταλίας με ιστορικά