Apocalyptica-Sabaton: Μια θαυματουργή συνεργασία

Sabaton
Πηγή http://bravewords.com/

Δυο αξιοσημείωτες μπάντες. Η κάθε μια με τη δική της μοναδική ιστορία. Sabaton και Apocalyptica. Apocalyptica και Sabaton. Δυο μύθοι πλέον στη μέταλ σκηνή, γίνονται επιτέλους ένας!

 

Για πάνω από ένα χρόνο, πριν δηλαδή την επίσημη κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ των Sabaton, με τίτλο The Great War, σαν βόμβα έσκασε η συνεργασία τους, με τους ενίοτε “συμφωνικούς” Apocalyptica. Τόσο στουντιακά, όσο κι επί σκηνής οι δυο μπάντες μέχρι τώρα έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, καθώς η μία συνοδεύει την άλλη ακόμα και στα ευρωπαϊκά τουρς, κάνωντας το κοινό να παραμιλά από απόλαυση και δέος. Ευχόμενοι η δυναμική αυτή σύμπραξη να μη περιοριστεί χρονικά, πάμε να δούμε τις καλύτερες στιγμές της κοινής έως τώρα πορείας των Apocalyptica με τους Sabaton.

Live or die

 

Advertisements
Ad 14

Είναι γνωστή η λατρεία των Apocalyptica να δανείζονται φωνητικά από μεγάλα ονόματα της ροκ και μέταλ. Κάπως έτσι, στο ένατο άλμπουμ των Φινλανδικών Τσέλων, Cell-0, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020, συμπεριλαμβάνεται ένα κομμάτι που αναφέρεται στην αλληγορική καταστροφή και βεβήλωση του πλανήτη, στολισμένο πάντα με τον χαρακτηριστικό ωμό λυρισμό των Sabaton. Ένα video, στα γνωστά πλαίσια των Apocalyptica και σκηνοθετημένο από τον Ville Juurikkala, ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του τραγουδιού, ενώ τα φλεγόμενα τσέλος πίσω από την μεστωμένη φωνή και παρουσία του Joakim Brodén δε θα μπορούσαν να λείπουν.

Fields of Verdun

Στις 3 Μαΐου 2019, κυκλοφόρησε επίσημα το ένατο κομμάτι από το άλμπουμ The Great War, των Sabaton. Οι στίχοι αφιερωμένοι στη μάχη του Βερντάν, ίσως τη σημαντικότερη μάχη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, πλημμυρίζουν με συναίσθημα και γνώση τον αληθινό και ανήσυχο ακροατή. Ένα βίντεο ακόμη πιο ρεαλιστικό, παρουσιάζει καρέ καρέ το φρικιαστικό πρόσωπο στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την “τελετουργική” κυκλοφορία του από τους Sabaton, το Fields of Verdun γνώρισε το φως της δημοσιότητας ως cover από τους Apocalyptica. Η μαγεία και η δραματικότητα των επικών τσέλος, θα μπορούσαν να σταθούν ικανά να αναστήσουν κάθε νεκρή ψυχή που χάθηκε στη μάχη του Βερντέν. Από την άλλη βέβαια, πρόκειται για μια τέλεια κίνηση συνεργασίας, marketing και καλύτερης δυνατής διαφήμισης του τραγουδιού.

Διαβάστε επίσης  Δημήτρης Νέζης: Επιστρέφει δυναμικός με το "Χαρτί καμένο"

Angels Calling

 

Το 2006, οι Sabaton κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ, με τίτλο Attero Dominatus. Το έκτο κατά σειρά κομμάτι, ακούει στη φράση Angels Calling. Είναι ένα τραγούδι γραμμένο αποκλειστικά στη μνήμη των δεκαεπτά εκατομμυρίων νεκρών του Α παγκοσμίου πολέμου, ανθρώπων που έπεσαν μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι ο καθένας τη πατρίδα του, από το 1914 μέχρι το 1918. Ερχόμενοι στο σήμερα, σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια μετά, το Angels Calling επανακυκλοφορεί με τη συμμετοχή των Apocalyptica. Το κομμάτι αποκτά νέα ταυτότητα, πιο μελωδική και ενεργητική συνάμα. Το επίσημο βίντεο ωστόσο στη προκειμένη περίπτωση, ίσως να παίζει το πιο καθοριστικό ρόλο στην όλη συνεργασία μεταξύ των δύο συγκροτημάτων. Σκοτεινά πλάνα και μια σύντομη περιήγηση στα χαρακώματα και στα σημεία που κυματίζει η σημαία των Sabaton, ενώ απ’ την άλλη, μέσα στο στούντιο αποκαλύπτεται η αστείρευτη χημεία των Apocalyptica μαζί τους, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό, το πως δηλαδή έρχεται και “κουμπώνει” το κάθε μέλος ακόμα και ξεχωριστά με το όλο εγχείρημα.

Sabaton
Πηγή https://www.grimmgent.com/

Οι Sabaton δεν είναι απλώς ένα συγκρότημα της μέταλ. Είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε πριν κάμποσα χρόνια για να διδάξει και να κρατήσει την ιστορία ζωντανή στους επόμενους αιώνες. Οι Apocalyptica με τις εντυπωσιακές συνθέσεις και τα μελωδικά βιολεντσέλος τους, ταιριάζουν παντού χαρίζοντας απλόχερα δραματικότητα, Τέχνη και κλασικότητα. Με τον τρόπο αυτόν, η ένωση τους υπήρξε σημείο σταθμός στη παγκόσμια μουσική σκηνή, χαρίζοντας δόξα και παραπάνω αναγνωρισημότητα και στις δυο πλευρές.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • https://www.youtube.com/
  • https://www.wikipedia.org/
  • Όταν οι Apocalyptica συνάντησαν τους Sabaton, https://www.beasty-press.com/ (τελευταία προβολή 30/10/2020)

 

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΙΑΣ– album “Έντεκα” (self-released, 18 Δεκεμβρίου 2019).

Βρείτε μας στο Facebook MAXMAG

αλλά και στο Ιnstagram maxmaggr

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι