Γιώργος Θαλασσινός: Ένας επαγγελματίας ταξιδιώτης.

Γιώργος Θαλασσινός

Το ΜΑΧΜΑG σήμερα, αγαπητέ αναγνώστη, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σου παρουσιάσει τον Γιώργο Θαλασσινό, έναν ομολογουμένως διαφορετικό φωτογράφο από τους συνηθισμένους. που τα δύο τελευταία χρόνια αποφάσισε να φωτογραφίζει επαγγελματικά με κίνητρό του τα ταξίδια…

Κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και τα δύο τελευταία χρόνια αποφάσισε να φωτογραφίζει επαγγελματικά με κίνητρό του τα ταξίδια… Η αγάπη του για τη φωτογραφία τον οδήγησε σε μακρινά μαγευτικά μέρη, όπου ανέπτυξε τις τεχνικές του. “Θα ακολουθήσω τις φωτογραφίες μου” όπως λέει και ο ίδιος. Ιδού όμως τα όσα μοιράστηκε αποκλειστικά μαζί μας…

 

 •  Ποιος είναι ο Γιώργος Θαλασσινός;

Λέγομαι Γιώργος Θαλασσινός, είμαι 35 χρόνων και το κύριο μου επάγγελμα είναι η παραγωγή και εμπορία διάφορων βιολογικών προϊόντων (όσπρια, σιτηρά, άλευρα, κρασιά) και ζωοτροφών που παράγονται από το Κτήμα Θαλασσινού. Μου αρέσει να ασχολούμαι με οτιδήποτε έχει περιπέτεια και μου προσφέρει ανδρέναλινη, καθώς μου αρέσει να ζω αρκετά έντονα.

 

 • Πότε είχατε την πρώτη σας επαφή με τη φωτογραφία και γιατί σας κέρδισε αυτή η μορφή τέχνης;

Το 2015 ξεκίνησα να ασχολούμε  αποκλειστικά με τη φωτογραφία τοπίου και καθώς είμαι ενας άνθρωπος που του αρέσει η περιπέτεια και τα ταξίδια σε μαγικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, ήταν μονόδρομος να ασχοληθώ μόνο με αυτό το είδος φωτογραφίας.

 

 • Τα ταξίδια ήταν η αφορμή να φωτογραφίζετε ή οι φωτογραφίες λόγος για να ταξιδεύετε;

Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω πολύ. Απλά τώρα με τη φωτογραφία οργανώνω σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό ταξίδια για να δημιουργήσω τα καρέ που θέλω και έχω φανταστεί.

 

 • Μοιραστείτε μαζί μας κάποια εμπειρία από τα πρωτότυπα ταξίδια που έχετε διεκπεραιώσει…
Διαβάστε επίσης  Tips: Εργαλεία επεξεργασίας του Instagram

Η μεγαλύτερη εμπειρία που εχω αποκομίσει από τα ταξίδια αυτά ήταν στην έρημο Wadi Rum της Ιορδανίας. Μετά τη διανυκτέρευσή μου σε σκηνές εκεί, το πρωί που σηκώθηκα για να απαθανατίσω την ανατολή ήλιου, έζησα ένα παράξενο συναισθήμα όταν αντιλήφθηκα ότι δεν υπάρχει κανένας ήχος στο περιβάλλον.

 

 • Πιστεύετε πως εκφράζετε τις σκέψεις σας μέσα από τις φωτογραφίες που τραβάτε;

Ναι, πάντα! Αυτό γίνεται και στην επεξεργασία της κάθε φωτογραφίας.

 

 • Μπορείτε να φτάσετε στα άκρα προκειμένου να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία;

Πάντα φτάνω στα άκρα για να κάνω αυτο που αγαπώ πολύ και να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί να μου δώσει το κάθε μέρος!

 

 • Είναι δύσκολο να είσαι φωτογράφος; Τι δυσκολίες εχεις συναντήσει στο χωρο και ποιες θα ηταν οι συμβουλές σας προς τους νέους φωτογράφους;

Σαν φωτογράφος τοπίου αντιμετώπιζεις αρκετές δυσκολίες αφου κατα το μεγαλύτερη διάρκεια είσαι εξω αντιμέτωπος με της καιρικές συνθήκες(κρυο,ζεστή,χιόνι).Θεωρώ οτι αν κανεις κατι που αγαπάς κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς για αυτο και δεν πρεπεί να το βαζείς ποτε να τα παρατάς οτι και να συμβαίνει.

 

 • Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια φωτογραφία, είτε δική σας είτε άλλου, για να σας σαγηνεύσει; Τεχνική ακεραιότητα ή περιεχόμενο;

Το πιο βασικό σημείο για μένα είναι η σωστή τοποθέτηση των στοιχείων μέσα στο κάδρο και σε επόμενη φάση το περιεχόμενο.

 

 • Εκτός από τη φωτογραφία, υπάρχει άλλη μορφή τέχνης με την οποία ασχολείστε;

Δεν ασχολούμε με κάποια άλλη μορφή τέχνης καθώς δεν έχω το χρόνο.

 

 • Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάτι αυτή τη στιγμή;
Διαβάστε επίσης  'Οσα είδαμε και ακούσαμε στο δωρεάν μάθημα γνωριμίας με την Συναισθηματική Διαλεκτική

Μέσα στα επόμενα σχέδιά μου είναι ένα workshop στη Νορβηγία στα Lofoten Island, που ήδη ετοιμάζετε για τον Φεβρουάριο και ένα photo tour στην Ιορδανία με αρκετή περιπέτεια και καταδύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

 • Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τα επόμενα χρόνια; Πώς φαντάζεστε τόσο τον εαυτό σας όσο και τις φωτογραφίες σας στο μακρινό μέλλον;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω τα σεμινάρια που δημιουργώ σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και να τα επεκτείνω ακόμα περισσότερο.

[punica-divider]

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: 

Ιστοσελίδα: thalassinos.photography
500px: 500px.com/giorgosthalassinos

Facebook:  George Thalassinos Photography

Πάθος και δημιουργικότητα, ανάγκη για έκφραση των σκέψεων μου, μακρινά μέρη, μουσικές και αχταρμάς. Είμαι η Έλενα και είμαι φοιτήτρια στη Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας. Λατρεύω το θέατρο και τις τέχνες, αγαπώ τα βιβλία και γι'αυτό είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου και τις λέξεις μου πάνω σε αυτά. Μ'αρέσει να επαναλαμβάνω τη φράση "Εξερευνώντας τον μυστήριο κόσμο μας".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από