Kdexplorer: “Το ταξίδι είναι ο καλύτερος δάσκαλος”

Kdexplorer
Kdexplorer

Ο Δημήτρης Καρβέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο αλλά ζει πλέον στην Αθήνα, όπου και εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών ως μηχανικός υπολογιστών και συστημάτων. Είναι ο Έλληνας ταξιδιώτης/εξερευνητής που μας μαγεύει κάθε φορά με τις εξορμήσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει ως Kdexplorer και τον ακολουθεί πιστά σε κάθε του διαδρομή, αφού το κανάλι του στο YouTube μετρά πάνω από 4.000 ακολούθους. Η αγάπη του για τα ταξίδια ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν θυμάται τον εαυτό του να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες στη φύση και να κάνει περιπάτους στα εξωκλήσια. Το blogging μπήκε σχετικά πρόσφατα στη ζωή του όταν εμπνεύστηκε από γνωστούς ανθρώπους της ταξιδιωτικής διαδικτυακής κουλτούρας. Αυτοδημιούργητος και αυτοδίδακτος, ο Kdexlporer μας εξηγεί την ανάγκη να δημιουργήσει το κανάλι του, μιλάει για την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο αλλά και για το τι έχει αποκοιμίσει από τα ταξίδια που του έχει αλλάξει τη ζωή.

Επιμέλεια συνέντευξης: Ιωάννα Ιωαννίδου

Τι στάθηκε αφορμή για να ανοίξεις το δικό σου κανάλι στο YouTube και να ασχοληθείς με το blogging;

Ξεκινώντας να ταξιδεύω διάβαζα δημοφιλείς bloggers και πραγματικά ένιωθα συνεπαρμένος μέσα από το περιεχόμενο τους, δίνοντας μου ώθηση να ταξιδεύω όλο και πιο συχνά. Μου άρεσε πάρα πολύ και χωρίς να το πολύ σκεφτώ δημιούργησα τον KDEXPLORER, έναν ταπεινό εξερευνητή που μοιράζεται τις εμπειρίες των ταξιδιών του. Μέρα με τη μέρα, όμως, πέρα από τους φίλους μου η ανταπόκριση μεγάλωνε. Καθημερινά, λάμβανα μηνύματα για να δώσω συμβουλές και tips για προορισμούς. Έβλεπα ότι όλο και περισσότεροι ήθελαν να ξεκινήσουν να ταξιδεύουν και να εξορμούν, αυτό με χαροποιούσε πολύ. Τότε σκέφτηκα να κάνω το επόμενο βήμα! Ξεκίνησα να διαβάζω καθημερινά για το πώς θα γίνω καλύτερος σε θέματα φωτογραφίας και βίντεο, ώστε να έχω καλύτερο και πιο ελκυστικό περιεχόμενο εμπνέοντας  και εγώ με την σειρά μου ανθρώπους να αγαπήσουν τη φύση και να ανακαλύψουν τη μαγεία των ταξιδιών. Πέρα όμως από αυτό και για να κερδίζω συνεργασίες λαμβάνοντας δωρεάν παροχές (διαμονή, φαγητό, μετακίνηση) ώστε να κάνω αυτό που αγαπώ πιο συχνά. Να ταξιδεύω!

Διαβάστε επίσης  Υπόγεια αξιοθέατα κρυμμένα στα έγκατα της γης
Advertisements
Ad 14

Τι μηνύματα λαμβάνεις από το κοινό; Ποια βίντεο έχουν μεγαλύτερη απήχηση;

Τα μηνύματα ποικίλουν, συνήθως έχουν να κάνουν με συμβουλές για προορισμούς αλλά και για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ. Δεν είναι βέβαια και λίγοι εκείνοι που με ρωτούν αν βγάζω χρήματα από το blogging και αν είναι η κύρια δουλειά μου ή πώς μπορώ και κάνω τόσα ταξίδια. Βίντεο με την μεγαλύτερη απήχηση είναι αυτά των ταξιδιών, φυσικά. Μπορεί οι προβολές για τους εξωτερικούς προορισμούς να έχουν μειωθεί κατακόρυφα, ωστόσο για εντός συνόρων η επισκεψιμότητα είναι ανοδική. Όπως είπα και προηγουμένως, ο κόσμος έχει ανάγκη για εξορμήσεις πόσο μάλλον τώρα που μένουμε σπίτι.

Έχεις δηλώσει ότι μέσα από τα ταξίδια μαθαίνεις μεταξύ άλλων και τον εαυτό σου. Εσύ τι έμαθες;

Πολύ καλή ερώτηση! Έτσι ακριβώς, τα ταξίδια είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις καλύτερα τον εαυτό σου, ταξιδεύοντας έχεις το χρόνο για αναδρομή και ανασκόπηση. Το κάθε ταξίδι είναι ο καλύτερος δάσκαλος, όχι μόνο σου διδάσκει για τον κόσμο αλλά και για τη θέση σου μέσα σε αυτόν. Έμαθα να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Κάνοντας φίλους σε άλλες χώρες καταλαβαίνεις ότι η διαφορετική γλώσσα, οι διαφορετικές γεύσεις, οι ξένοι Θεοί δεν είναι εμπόδιο αλλά γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που κέρδισα ταξιδεύοντας. Με άλλαξε και γνώρισα έναν άλλο Δημήτρη.

Kdexplorer
Kdexplorer

Ταξίδι με παρέα ή μόνος;  Με παρέα, διότι έχεις περισσότερες αναμνήσεις

χειμώνα ή καλοκαίρι; Καλοκαιράκι για πάντα

Διαβάστε επίσης  Immortalizer – Ακούσαμε το “Born For Metal”

backpacking ή διακοπές; Backpacking για πάντα!

selfie ή τοπία; Τοπία σαν γνήσιος landscaper

Ελλάδα ή εξωτερικό; Και τα δύο

Πως περιγράφεις τον εαυτό σου, explorer ή travel influencer KDexplorer!

Καταγράφεις όλα σου τα ταξίδια με κάμερα, τι εξοπλισμό διαθέτεις μαζί σου;

Ο εξοπλισμός μου πρέπει να είναι ευέλικτος καθώς στα ταξίδια μου μετακινούμαι συχνά ώστε να ανακαλύπτω νέα μέρη. Με βάση αυτό, έχω χτίσει σίγα σιγά έναν ικανοποιητικό βασικό εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από ένα σακίδιο ώμου, τρίποδο, selfie stick, τη βασική μου κάμερα Canon, Gimbal, Drone και εννοείται ένα smartphone για τη χρήση των social media.

Kdexplorer
Kdexplorer

Πόσο απολαμβάνεις το ταξίδι όταν αποφασίσεις να κάνεις γύρισμα;

Στην αρχή ήταν δύσκολο, υπήρχαν περιπτώσεις που από τη λαχτάρα μου να έχω όλο και περισσότερο υλικό έχανα τη μαγεία του ταξιδιού. Ήμουν εγώ και η κάμερα και τίποτα άλλο. Με είχε προβληματίσει για αρκετό καιρό μέχρι να βρω την χρυσή τομή. Πλέον, χωρίζω τα γυρίσματα μέσα στη μέρα και τον υπόλοιπο χρόνο απολαμβάνω το ταξίδι μακριά από κάμερες και εξοπλισμό.

Στο blog σου μοιράζεσαι χρήσιμα ταξιδιωτικά tips. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς και μαζί μας;

Ναι, το νούμερο ένα tip. No Rules, No Plans, Get out and Explore!

Υπήρχε κάποιο ταξίδι (Ελλάδα και εξωτερικό) που σε εξέπληξε ευχάριστα; Τι έμαθες από αυτό;

Έχοντας ταξιδέψει σε αρκετές πρωτεύουσες της Ευρώπης αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης για να γνωρίσουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Έτσι, ταξιδέψαμε στην Αίγυπτο, σε μια περίοδο εσωτερικής κρίσης, μετά την Αραβική Άνοιξη. Αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν η αγάπη του κόσμου όταν τους λέγαμε ότι ήμασταν Έλληνες. Έλεγαν “Yunan” και έβλεπες τη χαρά στο πρόσωπό τους. Πρώτη φορά ένιωθα τέτοια αποδοχή-φιλοξενία από ένα διαφορετικό λαό και αυτό ήταν πολύ όμορφο. Αργότερα μάθαμε ότι αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι Έλληνες της Αιγύπτου που ζούσαν εκεί ως τα μέσα του 20ου αιώνα ήταν πάρα πολύ φιλικοί και γενναιόδωροι ως αφεντικά.

Διαβάστε επίσης  Κούβα: Το νησί που συνδυάζει πολιτισμό, φύση και εκρηκτικό ταπεραμέντο
Kdexplorer
Kdexplorer, NOVATEK CAMERA

Ποια είναι η ρουτίνα της καραντίνας; Τι κάνεις συνήθως;

Ξυπνάω νωρίς, φτιάχνω πλούσιο πρωινό και αφού φάω ξεκινάω δουλειά. Το απόγευμα θα βγω για τρέξιμο και θα επιστρέψω για φαγητό. Μέχρι το βράδυ και γενικά στον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω tutorial video για την επεξεργασία ή μοντάζ και φωτογραφία, παράλληλα εξασκώ τις μαγειρικές μου ικανότητες.

Ποιο θα είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνεις μετά την άρση των μέτρων; Και γιατί;

Η τωρινή κατάσταση μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες οικονομίες από πριν. Οπότε, σκέφτομαι μετά την άρση των περιορισμών και μόλις επανέλθουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα προ COVID-19, θα ήθελα να κάνω ένα μακρινό ταξίδι  πάνω από 10 μέρες. Η αληθεια είναι οτι δεν εχω ακόμη αποφασίσει για τον προορισμό. Όσον αφορά στα ταξίδια εντος της χώρας, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων ενα roadtrip προς την Ήπειρο νομίζω είναι ότι πρέπει, αφού πρώτα πάω από τη Σκόπελο να δω την οικογένειά μου και τους φίλους μου.

Τι θα ήθελες για το 2021;

Εύχομαι υγεία σε όλο τον πλανητη για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, οι δυσκολιές κάνουν τους ανθρώπους δυνατότερους και δεν διαρκούν για πάντα.

Kdexplorer
Kdexplorer

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

 

Βρείτε τον Kdexplorer στους παρακάτω συνδέσμους:

Youtube:youtube.com/channel

Instagram: instagram.com/kdexplorer

Blog: https://www.kdexplorer.com/

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,