Les Au Revoir: Αισιοδοξία, ρετρό και ανακαινισμένες νότες

Les Au Revoir

Καλημέρα αγαπητέ φίλε και αναγνώστη. Ελπίζω να είσαι σε αισιόδοξη διάθεση μα και να μην είσαι… Οι Au Revoir είναι εδώ μαζί μας στο maxmag και μέσα από τη θετική τους αύρα μας εμπνέουν όλους γιατί όχι και εσένα; Oι Au revoir είναι ένα νέο μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που επαναστατεί στο χώρο της μουσικής ενώνοντας δύο φαινομενικά αντίθετους κόσμους τον παλιό με το νέο και αυτό φυσικά το κάνουν μέσα από τη μουσική τους, τα ανακαινισμένα κομμάτια που προσφαίρουν στο κοινό, ώρα να  τους γνωρίσετε.

 

 • Πείτε μου, ποιοι είστε και φυσικά ποιοι ήσασταν πριν τη δημιουργία του συγκροτήματος;

  Οι Les Au Revoir είμαστε ένα μουσικό τρίο από την Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε πριν από δυόμισι χρόνια και αποτελείται από τους Κώστα Καραμήτσο στα πλήκτρα, τον Λεωνίδα Αναγνώστου στην ακουστική κιθάρα και μένα (Αλεξάνδρα Μπουνάτσα) στο τραγούδι. Πριν τους Les Au Revoir ο καθένας μας ακολουθούσε τη δικιά του μουσική πορεία. Ο Κώστας πιο έμπειρος απ’ όλους, συμμετείχε σε διάφορα γνωστά συγκροτήματα, δίδασκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς έχει σημαντικές σπουδές πάνω στη μουσική. Ο Λεωνίδας και αυτός αντίστοιχα με εμπειρία στη μουσική λόγω σπουδών και συμμετοχής σε διάφορα group και εγώ με σπουδές στη μουσική, τον χορό και το θέατρο

 

 • Πως ενωθήκατε σαν συγκρότημα; Γνωριζόσασταν πιο παλιά;

  Ο Λεωνίδας και ο Κώστας γνωρίζονται χρόνια και έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Ο συνδετικός μας κρίκος και πιο σημαντικός παράγοντας στην μέχρι τώρα πορεία μας, είναι ο Χάρης Πρώιος, παραγωγός και μάνατζερ μας. Ο Χάρης κατάφερε να ενώσει τρεις φαινομενικά διαφορετικούς ανθρώπους και να βγάλει τον καλύτερο τους εαυτό πάνω στην μουσική.

 

 • Έχετε πρωτότυπο όνομα… “Les Au Revoir” τι σας ενέπνευσε ώστε να βαπτιστείτε έτσι;

  Το όνομα μας είναι ένας συνδυασμός των παλιότερων δεκαετιών και της ιδιαίτερης μουσικής μας αισθητικής. Au Revoir σημαίνει “εις το επανιδείν” στα γαλλικά! Παντρεύουμε το παλιό με το καινούριο όπως φαίνεται πολύ καλά μέσω των live μας, αλλά και της δισκογραφίας μας. Νομίζουμε δεν θα μας ταίριαζε τίποτα άλλο καλύτερα. Η επιλογή της γλώσσας έχει να κάνει και λίγο με τον ρομαντικό χαρακτήρα μας.
Διαβάστε επίσης  Γεωργία Νταγάκη: «Μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την αισιοδοξία και τη δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να γινόμαστε καλύτεροι!»

 

 • Δεν γράφετε νέα τραγούδια αλλά… “ανακαινίζετε” παλιά, πως σας ήρθε αυτή η ιδέα;

  Η ανάπλαση – διασκευή παλιών τραγουδιών υπήρχε πάντα στην μουσική. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση στο μουσικόφιλο κοινό να αναζητήσει και να αναβιώσει καταστάσεις που  φέρνουν στο μυαλό όμορφα συναισθήματα! Τι πιο όμορφο από ρομαντικά τραγούδια του παρελθόντος διασκευασμένα στα δεδομένα του σήμερα! Ευτυχώς αρκετοί το έκαναν με επιτυχία μέχρι τώρα και ο κόσμος αγάπησε την προσπάθεια της νέας γενιάς μουσικών. Έτσι κι εμείς βάζουμε την πινελιά μας και δίνουμε το δικό μας στίγμα!

 

 • Τι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε στον κόσμο με τη μουσική σας;

  Την αισιοδοξία. Ότι ο καιρός για δημιουργία δεν πέρασε ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν ακόμα νέες μουσικές τάσεις που μπορούν και πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Επίσης τα κλασσικά  τραγούδια από το παρελθόν που τροβαδούροι μας άφησαν προίκα.Με σεβασμό στην πρωτότυπη μελώδια σας τα μεταφέρουμε με φρέσκο ήχο. Να τα μάθει η νέα γενιά που είναι καθημερινά στο fast food και την επιφανειακή μουσική, όπου η διάρκεια της στο χρόνο δεν ξεπερνά τους 2 μήνες ακρόασης.

 

 • Πως θα περιγράφατε-χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
  Οι διασκευές μας έχουν μια ρετρό αισθητική που συνδυάζει την ηλεκτρονική παραγωγή με swing, Bossa Nova, Jazz και Latin ακούσματα. Τα τραγούδια που διασκευάζουμε είναι γνωστά, αλλά κανείς δεν περίμενε ποτέ να τα ακούσει με την μορφή που τα παίζουμε στα live μας.

 • Ξεκινήσατε τον Μάιο του 2014 με το «Θα ξανάρθεις» και απ’ όσο φαίνεται κάνατε θραύση. Το περιμένατε;

  Κανένας δεν το περιμένει. Δουλεύεις πάντα για το καλύτερο και είναι ευπρόσδεκτο το όποιο αποτέλεσμα. Αλλά πιστεύω πως ακόμα είμαστε στην αρχή!

 

 • Που βλέπετε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια; Ποιές είναι οι προσδοκίες σας;

  Από το ξεκίνημα μας μέχρι σήμερα θέσαμε κάποιους στόχους και τους πετύχαμε. Αυτή την στιγμή που ολοκληρώνονται οι στόχοι μας, είναι λογικό να θέτουμε καινούργιους. Ευελπιστούμε στα επόμενα χρόνια να τους πετύχουμε και αυτούς και η δουλειά μας να συνεχίσει να γίνεται αγαπητή σε ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.
Διαβάστε επίσης  Βασίλης Σπηλιόπουλος – Ευαγγελία Κοζώνη: «Σιωπή» Το νέο τους τραγούδι.

 

 • Μιλήστε μας για το επόμενό σας βήμα. Ετοιμάζετε κάτι νέο αυτή τη περίοδο;

  Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου μας album που πιστεύουμε θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2016. Ετοιμάζουμε τις εμφανίσεις μας για τον χειμώνα όπου θα έχουμε πολλές εκπλήξεις, ανανεώνουμε το πρόγραμμα μας και βελτιώνουμε αυτό που ήδη κάνουμε!

 

 • Συνδυάζετε το Latin με τη Jazz και την ηλεκτρονική μουσική δημιουργώντας κάτι Lounge, αυτό το κάνετε χάρη στο διαφορετικό στυλ που έχετε μεταξύ σας;

  Ακριβώς. Το Latin στοιχείο είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα εγώ μέσα από τις σπουδές μου στον χορό. Ο Κώστας ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και ο Λεωνίδας με την Jazz. Οπότε αναπόφευκτα το αποτέλεσμα της μουσικής μας είναι μείγμα των επιρροών μας.

 

 • Ποιές είναι οι επιρροές σας; Από που εμπνέεστε;

  Εμπνεόμαστε από τα πάντα, ακόμα και από τον καιρό. Ένα μελαγχολικό τραγούδι γίνεται πιο όμορφο αν έξω βρέχει για παράδειγμα. Συνήθως ένας ήχος ή μια μελωδία μπορεί να μας τραβήξουν την προσοχή σε ένα τραγούδι. Το στήσιμο μιας διασκευής το επιμελείται σε πρώτο στάδιο ο Κώστας και εμείς με τον Λεωνίδα προσθέτουμε τις πινελιές που δίνουν χαρακτήρα και φέρνουν το τραγούδι που επιλέξαμε ξανά στο σήμερα, χωρίς όμως να αλλοιώνουν το κλασσικό συναίσθημα που μπορεί να κρύβει η μελώδια και ο στίχος του.

 

 • Με ποιόν τρόπο προωθείτε τη μουσική σας και τι ευκαιρίες σας δίνονται για συναυλίες;

  Πολύ σημαντικό στοιχείο για να προχωρήσεις είναι η σωστή καθοδήγηση που θα έχεις από ανθρώπους της δισκογραφίας και σε αυτό το κομμάτι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε δίπλα μας την Plus Rec / Plus Promotion και τον παραγωγό μας Χάρη Πρώιο. Από κει και πέρα οι σωστές δημόσιες σχέσεις, η φυσική παρουσία στα δρώμενα της πόλης και των μέσων δικτύωσης στις μέρες μας αποτελεί ακόμα ένα δυνατό χαρτί και φροντίζουμε όλοι να είμαστε παρόντες. Όταν αυτά γίνονται σωστά οι πολλές συναυλίες και η επιτυχία είναι το φυσικό επακόλουθο!
Διαβάστε επίσης  Carrot Tards: "Τα vlogs σού δίνουν τη δυνατότητα να μοντάρεις με μια πιο ‘’ελεύθερη’’, καλλιτεχνική ματιά"

 • Η μουσική σας εξασφαλίζει χρήματα; Τόσο από την εμπειρία σας όσο και από τη μουσική σας πορεία είναι εφικτό για κάποιον να ζεί από τη μουσική του; Με τι άλλο ασχολούνται τα μέλη του συγκροτήματος;

  Και οι τρεις μας επιλέξαμε με κίνδυνο του “να μη πετύχουμε”, να αφοσιωθούμε στο συγκρότημα και να ζούμε από τις απολαβές που μας προσφέρει η μουσική. Μέχρι τώρα σταθήκαμε τυχεροί. Μην γελιόμαστε όμως, γιατί οι εποχές που ζούσες πλουσιοπάροχα από τη μουσική έχουν περάσει. Όλοι είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου όπως και οι οικογένειες μας. Μπορεί για νέο group να έχουμε αρκετά live, αλλά όταν δεν είμαστε on stage επενδύουμε μουσικά δημιουργώντας τις καταστάσεις για να έχουμε δουλειά.

 

 • Ποιά είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση που έχετε πετύχει ως Les Au Revoir;

  Παρόλο που μες στα δυόμιση χρόνια πορείας οι φορές που νιώσαμε περήφανοι γι αυτό που κάναμε ήταν πολλές, ξεχωρίζουμε λίγο παραπάνω την συμμετοχή μας στην παγκόσμια συλλογή Buddha Bar με το remix του “Θα ξανάρθεις” που ήταν και το 1ο single που κυκλοφορήσαμε. Το συγκεκριμένο remix έχει επιμεληθεί ο παραγωγός Kled Mone όπου στην συνέχεια σε συνεργασία του διασκευάσαμε και το τραγούδι “Άσε με να Φύγω”.

 

 • Τι συμβουλή θα δίνατε στα νεοσύστατα συγκροτήματα; Τι πρέπει να προσέχουν στο χώρο σας;

  Θεωρώ από προσωπική εμπειρία ότι δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι για τίποτα. Θα πρέπει να κάνουν αυτό που αγαπούν, όσο πιο σωστά γίνεται και να συνεχίσουν να μαθαίνουν, γιατί η γνώση πάνω στην μουσική δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμα και οι λάθος επιλογές πολλές φορές σε ψήνουν και σε ωριμάζουν ως άνθρωπο, αλλά και ως μουσικό. Εμείς είμαστε η νέα γενιά της μουσικής στην Ελλάδα, ας κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και ας κάνουμε τον κόσμο να μας αγαπήσει μέσα από την μουσική μας!

Η σελίδα Au Revoir Facebook: LesAuRevoir


Πάθος και δημιουργικότητα, ανάγκη για έκφραση των σκέψεων μου, μακρινά μέρη, μουσικές και αχταρμάς. Είμαι η Έλενα και είμαι φοιτήτρια στη Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας. Λατρεύω το θέατρο και τις τέχνες, αγαπώ τα βιβλία και γι'αυτό είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου και τις λέξεις μου πάνω σε αυτά. Μ'αρέσει να επαναλαμβάνω τη φράση "Εξερευνώντας τον μυστήριο κόσμο μας".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en