It’s the Supernatural Countdown: Η τελική αναμέτρηση των 15 σεζόν

supernatural season 15

Supernatural: Ο απλός μεν συγκινητικός δε επίλογος

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Μπορεί όλοι μας να είχαμε αποδεχθεί πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να φτάσει το Supernatural στο τέλος του, η πραγματικότητα όμως πόνεσε. Όσον αφορά το ίδιο τον επίλογο, τίποτα δεν είναι τέλειο. Οι σεναριογράφοι επέλεξαν να δώσουν ένα λίγο πολύ αναμενόμενο τέλος στη μάχη με τον Θεό κι επεφύλαξαν έναν ήσυχο, συγκινητικό και αρκετά άδοξο αποχαιρετισμό μεταξύ των δύο αδερφών.

Εντούτοις, τον άδοξο αποχαιρετισμό των Sam και Dean στην επίγεια ζωή τους ακολούθησε μία άκρως λιτή και συγκινητική επανένωση στην επόμενη ζωή. Έτσι, από τη μία πλευρά απουσίασε το στοιχείο της ανατροπής και της επικής δράσης, από την άλλη κυριάρχησε το συναίσθημα. Ναι, έλειψε ο Castiel. Ναι, το γράψιμο ήταν λίγο πρόχειρο κι απλό. Ας μην ξεχνάμε όμως πως το Supernatural, πέρα από μια επική ιστορία φαντασίας, στηριζόταν στους χαρακτήρες του. Έτσι, σκοπός ήταν λιγότερο να δούμε και περισσότερο να νιώσουμε, κάτι το οποίο λίγοι μπορούν να πουν πως δεν επετεύχθη.

Οι 15 σεζόν της σειράς: Το απόλυτο Supernatural Countdown

Κάτι το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι πως το Supernatural ήταν προορισμένο να τελειώσει στον 5ο κύκλο. Η αγάπη του κοινού ήταν όμως τόση που η σειρά όχι μόνο επανήλθε με καινούριο κύκλο, αλλά ακολούθησαν άλλοι δέκα (10). Χωρίς αμφιβολία, τα πράγματα δεν ήταν πάντα τέλεια. Γι’ αυτό συντάξαμε μια λίστα με την τελική «αναμέτρηση» των δεκαπέντε (15) σεζόν του Supernatural.

Σημείωση: Η παρακάτω παρουσίαση απηχεί τα γενικότερα σχόλια του κοινού έτσι όπως εκφράζονται στα social media, αλλά (κυρίως) αποτελεί προσωπική άποψη.

Προσοχή! Ακολουθούν spoiler!

Οι χειρότερες

Σεζόν 7: Το σημείο όπου αρκετοί φαν αγανάκτησαν

Ένα καινούριο κακό κάνει την εμφάνισή του στον κόσμο κι είναι ό,τι πιο αποτυχημένο μας έχει παρουσιάσει η σειρά, κάνοντας πολλούς να αγανακτήσουν. Οι Λεβιάθαν ως κακοί είναι αρκετά βαρετοί κι αν εξαιρέσουμε κάποιες καλές στιγμές το Supernatural αγκομαχά. Επίσης, λείπει ο Castiel (μεγάλο πλήγμα).

Διαβάστε επίσης  Golden Globes: Οι Υποψηφιότητες Ανακοινώθηκαν!
supernatural countdown
Πηγή Εικόνας: meredithcorp.io

Σεζόν 12: Οι Βρετανοί Άντρες της Βαρεμάρας

Εκεί που η σειρά είχε συνέλθει και μας είχε δώσει μια επική μάχη Φωτός-Σκοταδιού, έρχεται μια περίεργη έμπνευση στους σεναριογράφους. Αφού φέρνουν πίσω ένα αγαπημένο πρόσωπο των αδερφών, φροντίζουν αυτό να κάνει του κεφαλιού του συνεργαζόμενο με τους πλέον αντιπαθητικούς και βαρετούς antagonists της σειράς. Το άλλο σας το είπαμε; Ο Lucifer αποφασίζει να κάνει παιδί (λιγάκι κλισέ και απογοητευτικό).

supernatural season 12
Πηγή Εικόνας: sweatpantsandcoffee.com

Σεζόν 9: Ο πιο αντιπαθητικός κακός του Supernatural

Με την πτώση των αγγέλων οι προσδοκίες ήταν υψηλές, η 9η σεζόν όμως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η εισαγωγή ενός εκνευριστικού κακού ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μάλιστα, η σύγκριση με κακούς όπως ο Lucifer έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

season 9 meatatron
Πηγή Εικόνας: thewinchesterfamilybusiness.com

Οι αρκετά έως πολύ καλές

Σεζόν 6: Η «κοιλιά» μετά την κορύφωση

Ας μην είμαστε άδικοι. Μετά την επική 5η σεζόν η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη. Συνεχίσαμε βέβαια να βλέπουμε διότι είχαμε ήδη δεθεί απίστευτα με τους χαρακτήρες. Γενικότερα, η 6η σεζόν δείχνει να κινείται σπασμωδικά, βάζοντας τον Sam να χάνει την ψυχή του και τον Castiel να παίρνει αρκούντως παράλογες αποφάσεις.

season 6 supernatural
Πηγή Εικόνας: cbsistatic.com

Σεζόν 13: Ασταμάτητα πήγαινε-έλα σε παράλληλα σύμπαντα

Με τις δυνάμεις του Jack (γιου του Lucifer) να έχουν ανοίξει το δρόμο σε παράλληλες πραγματικότητες, κάποιοι από τους ήρωες δεν αργούν να εγκλωβιστούν σε μια από αυτές. Εκεί λοιπόν αρχίζει ένα εξαντλητικό πήγαινε-έλα για να τους σώσουν, που, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, κουράζει.

season 13 παράλληλα σύμπαντα, supernatural season 15
Πηγή Εικόνας: darkcarnival.co.za

Σεζόν 14: Μια (όχι και τόσο) πειστική νέα απειλή

Ο προτελευταίος κύκλος του Supernatural ξεκινά δυναμικά, δεν αργεί όμως όλη αυτή η δυναμική να «ξεφουσκώσει». Ο πανίσχυρος κακός αποδεικνύεται μια παρωδία με μη πειστικά κίνητρα, όμως η σειρά καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μας λόγω των ανατροπών στη μοίρα αρκετών κεντρικών προσώπων.

Dean as Michael
Πηγή Εικόνας: tvtyrant.com

Σεζόν 8: Όλοι για το Καθαρτήριο

Το τέλος των Λεβιάθαν συνοδεύτηκε από ανακούφιση. Η 8η σεζόν ακολουθεί τον Dean στο Καθαρτήριο και ο Castiel έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Η δράση αυξάνεται και εισάγονται νέοι αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δίνοντας μια νέα πνοή στη σειρά.

Διαβάστε επίσης  Solar Opposites: ανατρέποντας τα σεναριακά στεγανά
season 8 Dean Wichester
Πηγή Εικόνας: thewinchesterfamilybusiness.com

Σεζόν 15: Το γλυκόπικρο τέλος

Με εξαίρεση μερικά από τα τελευταία επεισόδια η τελευταία σεζόν κινήθηκε σε αρκετά καλές γραμμές, με αρκετά επεισόδια να θυμίζουν παλιό Supernatural. Η ευκαιρία για ένα επικό φινάλε με αντίπαλο τον ίδιο τον Θεό δεν ευοδώθηκε, κρατήσαμε όμως τις ωραίες αναμνήσεις ενός άκρως συγκινητικού αντίο.

supernatural finale, supernatural season 15
Πηγή Εικόνας: cbsistatic.com

Σεζόν 10: Το σημάδι του Κάιν

Ίσως αρκετοί απορήσουν με την τόσο υψηλή θέση της εν λόγω σεζόν, δε γινόταν όμως να παραβλεφθεί η άκρως διασκεδαστική μεταμόρφωση του Dean σε δαίμονα, το «bromance» του με τον απολαυστικό Crowley και η εμφάνιση της μάγισσας μητέρας του τελευταίου. Η όλη σύλληψη του σημαδιού του Κάιν ασκεί μια περίεργη γοητεία, παρά τα ελαττώματα του 10ου κύκλου.

Deanmon
Πηγή Εικόνας: pinimg.com

Σεζόν 1: Η γλυκιά αρχή

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, γι’ αυτό κι η πρώτη σεζόν δεν ανήκει στις κορυφαίες. Όχι πως δεν είναι ωραία και ενδιαφέρουσα. Κάθε άλλο. Απλώς μέχρι να «δέσει» η όλη υπόθεση, να χτιστεί το σύμπαν του Supernatural και να ταυτιστούμε με τους ήρωες έπρεπε να κάνουμε κάμποση υπομονή. Η οποία και ανταμείφθηκε.

the beginning
Πηγή Εικόνας: wordpress.com

Σεζόν 2: Το Supernatural ωριμάζει

Με τη σειρά να έχει λάβει το φως και για δεύτερη σεζόν έχοντας χτίσει μια πολύ ισχυρή βάση κοινού (fan base), ο δεύτερος κύκλος εμφανίζει πιο μεστή πλοκή σε σχέση με τον πρώτο. Μυστήρια που περιβάλλουν τα δύο αδέρφια αρχίζουν να λύνονται και το τέλος επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη, με ένα από τα δύο αδέρφια να κάνει μια μεγάλη θυσία.

Dean and Sam Winchester
Πηγή Εικόνας: amazon.com

Σεζόν 3: Η καταδικασμένη συμφωνία

Η συμφωνία που έκλεισε ο Dean για να σώσει τον Sam δεν αργεί να πυροδοτήσει μεγάλη ένταση ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Η δράση και τα συναισθήματα κορυφώνονται σ’ ένα από τα πλέον τραγικά και συγκινητικά σεζόν φινάλε της σειράς. Πραγματικά από τις περιπτώσεις που το περιμένεις αλλά η στιγμή ξεπερνά κάθε φαντασία μένοντας ανεξίτηλη στη μνήμη.

Διαβάστε επίσης  The Queen's Gambit: από το ορφανοτροφείο στην κορυφή του κόσμου
season 3, supernatural
Πηγή Εικόνας: medium.com

Οι κορυφαίες

Σεζόν 11: Φως και Σκοτάδι

Τα γεγονότα της 10ης σεζόν πυροδοτούν την εμφάνιση του Σκότους, το οποίο παίρνει τη μορφή της Amara. Δεδομένου ότι το Σκότος είχε φυλακιστεί από τον ίδιο τον Θεό (Φως), το Supernatural ανεβάζει επίπεδο και ρυθμούς μετά από αρκετό καιρό. Τα δύο αδέρφια αναγκάζονται να προσφύγουν ακόμη και στον φυλακισμένο πια Lucifer, δίνοντάς του την ευκαιρία να δραπετεύσει με μια κίνηση-ματ. Το ότι το καταφέρνει χρησιμοποιώντας τον άγγελο Castiel γράφει κυριολεκτικά ιστορία.

Supernatural season 11
Πηγή Εικόνας: amazon.com

Σεζόν 4: Ανάσταση!

Ελάχιστα fillers, νέοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δραματικές εξελίξεις και συγκλονιστικοί διάλογοι χαρακτηρίζουν την 4η σεζόν. Η λίστα θα μπορούσε μάλιστα να επεκταθεί, μιας και μιλάμε για έναν κύκλο που κυριολεκτικά εκτόξευσε τη σειρά εισάγοντας χαρακτήρες όπως ο αγαπημένος άγγελος Castiel και επιφυλάσσοντας εκπλήξεις σε κάθε γωνία. Όλα αυτά τόσο καλά δεμένα μεταξύ τους, που είναι σα να παρακολουθείς μία εξαιρετικά δομημένη ταινία φαντασίας με αγγέλους, δαίμονες και την (αναπόδραστη) απειλή της Αποκάλυψης.

Castiel season 4, supernatural season 15
Πηγή Εικόνας: nerdsandbeyond.com

Σεζόν 5: Η Αποκάλυψη στην κορυφή

Μετά από μία συγκλονιστική 4η σεζόν λίγοι περίμεναν η συνέχεια να είναι εξίσου καλή. Κι όμως, ο 5ος κύκλος του Supernatural όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με τον Lucifer ελεύθερο και την έλευση των τεσσάρων καβαλάρηδων, οι αδερφοί Winchester μπαίνουν σε μια τρελή κούρσα ανατροπής της Αποκάλυψης. Τα πάντα κρέμονται από ένα σχοινί, η αγωνία χτυπά κόκκινο και όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό πραγματικά… αποκαλυπτικό! Οι ηθοποιοί πραγματικά δίνουν ρέστα (όπως και το σενάριο), με αποκορύφωμα τον αλησμόνητο στο ρόλο του Lucifer, Mark Pellegrino.

Supernatural Apocalypse
Πηγή Εικόνας: srcdn.com

Εν ολίγοις…

Όπως επεσήμανα και στην αρχή η συγκεκριμένη λίστα απηχεί σε γενικές γραμμές τη γνώμη του ευρύτερου κοινού, αλλά δημιουργήθηκε κυρίως βάσει προσωπικών εντυπώσεων. Το σημαντικό όμως είναι πως, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφωνίες, όλοι συμφωνούμε σε ένα…

                                                                 Αγαπάμε Supernatural!!!!

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του