7+1 παράξενα βιβλιοπωλεία απ’ όλο τον κόσμο

5 Φεβρουαρίου 2021

1 . Saraiva Bookstore

παραξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: worldsecrets.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Το βιβλιοπωλείο αυτό βρίσκεται στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας. Εκείνο το στοιχείο που το κάνει μοναδικό είναι το τεράστιο ουράνιο τόξο από βιβλία, που αντικρίζει ο επισκέπτης με το που εισέρχεται στο βιβλιοπωλείο. Στόχος των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργήσουν ένα κλίμα οικειότητας και εντυπωσιασμού στους πελάτες κατ’ ευθείαν με την είσοδό τους. Αν και τα βιβλία του ουράνιου τόξου δεν είναι προς πώληση, υπάρχει μια τεράστια γκάμα βιβλίων που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

 

 2. Atlantis bookstore

παράξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: worldsecrets.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Το «Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα» είναι το ελληνικό χρώμα σ’ αυτή τη λίστα. Βρίσκεται στη Σαντορίνη και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Πλέον, είναι ένα από τα αξιοθέατα του νησιού που κάθε χρόνο γνωρίζει μεγάλη επισκεψιμότητα και απολαμβάνει παγκόσμιας απήχησης. Δημιουργοί του είναι μια παρέα Αμερικανών φοιτητών, που λατρεύουν την Ελλάδα και κατάφεραν να φτιάξουν ένα απ’ τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία του κόσμου.

3. LIBRERIA ALTA ACQA

παράξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: ontimenews.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Το LIBRERIA ALTA ACQA βρίσκεται στη Βενετία της Ιταλίας και είναι γνωστό για τη μεγάλη γόνδολα με βιβλία που υπάρχει στο εσωτερικό του. Αυτή η γόνδολα επιπλέει όταν το βιβλιοπωλείο πλημμυρίζει και χαρίζει μια μοναδική εικόνα. Βέβαια όσοι έχουν αλλεργίες καλύτερα να είναι προσεκτικοί καθότι ένα παχύ στρώμα σκόνης καλύπτει πολλά βιβλία και αντικείμενα αυτού του περίεργου βιβλιοπωλείου.

4.  Word on the water

παραξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: perierga.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Αυτό το πλωτό βιβλιοπωλείο βρίσκεται στο Regent’s Canal, στο Λονδίνο. Ένα μικρό πλοίο έχει διαμορφωθεί ειδικά, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί πολλούς τίτλους βιβλίων ενώ ταυτόχρονα εκεί λαμβάνουν χώρα διάφορα λογοτεχνικά events.

 

5. Bookstore Dominicanen

παράξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: worldsecrets.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Το Bookstore Dominicanen βρίσκεται στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Ουσιαστικά είναι ένα βιβλιοπωλείο μέσα σε μια πρώην εκκλησία του 13ου αιώνα. Το 2008 κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του Guardian ως το ομορφότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου. Η Γοτθική αρχιτεκτονική, οι ψηλές αψίδες και η γενικότερη μεσαιωνική αύρα που αποπνέει ο χώρος, μπορούν σίγουρα να επιβεβαιώσουν αυτή τη διάκριση.   

Διαβάστε επίσης  "Το μαγικό δάσος" της Αναστασίας Ιωακειμίδου

6. FAULKNER HOUSE 

παράξενα βιβλιοπωλεία
Πηγή: frenchquarterjournal.com / παράξενα βιβλιοπωλεία

Όπως φανερώνει και το όνομά του, ο Γουίλιαμ Φώκνερ κάποτε κατοίκησε για έξι μήνες σ’ αυτό το διαμέρισμα στην Νέα Ορλεάνη. Οι ιδιοκτήτες του διαμόρφωσαν το σπίτι σε ένα συμπαθέστατο βιβλιοπωλείο που φιλοξενεί σπάνιες εκδόσεις, συλλεκτικά βιβλία και μελέτες σχετικές με τον Φώκνερ. Οι λάτρεις του μεταφυσικού θέλουν να πιστεύουν ότι το πνεύμα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα κατοικεί ακόμα στο βιβλιοπωλείο και έχει γίνει αντιληπτό, ουκ ολίγες φορές, από τους υπαλλήλους.

7. LA CAVERNE AUX LIVRES

Πηγή: athensstories.gr / παράξενα βιβλιοπωλεία

Αν αγαπάτε τα τρένα και τα βιβλία, τότε θα λατρέψετε αυτό το βιβλιοπωλείο. Στα βαγόνια του θα βρείτε βαλμένους με τάξη χιλιάδες τίτλους βιβλίων για όλα τα γούστα. 

7+1. Zhongshuge Bookstore

Πηγή: nypost.com / παράξενα βιβλιοπωλεία

Το βιβλιοπωλείο αυτό βρίσκεται στο Chongqing της Κίνας. Αποτελεί ένα λαβυρινθώδες κτίριο που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με καλειδοσκόπιο. Μέσα σ’ αυτό βρίσκουμε πάμπολλες σκάλες και καθρέφτες που το κάνουν να φαντάζει ιστός αράχνης φτιαγμένος με βιβλία.

Πηγές:

11 Unusual Bookstores you can visit. Ανακτήθηκε από mentalfloss.com. Τελευταία πρόσβαση: 29/9/2015.

Τα 10 πιο περίεργα βιβλιοπωλεία του κόσμου. Ανακτήθηκε από worldsecrets.gr. Τελευταία πρόσβαση: 7/5/2018.

 

Λέγομαι Κωνσταντίνος Πέττας. Σπουδάζω Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, στο τμήμα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών σπουδών. Ζω στον κόσμο της λογοτεχνίας, μου αρέσει να τη μελετώ, να στοχάζομαι μαζί της, να μοιράζομαι τη μαγεία της. Έχω γράψει και ένα βιβλίο- προς το παρόν...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού