Έτσι απλά συμβαίνουν όλα: Η νέα ανατρεπτική ιστορία του Γιάννη Φιλιππίδη

Έτσι απλά συμβαίνουν όλα
Πηγή: fractalart.gr

«Έτσι απλά συμβαίνουν όλα» στη νέα ανατρεπτική ιστορία του Γιάννη Φιλιππίδη. Ένα μυθιστόρημα που σκιαγραφεί τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και τις κοινωνικές σχέσεις. Ο Γιάννης Φιλιππίδης με τη χαρακτηριστική γραφή του δημιουργεί αληθινούς καθημερινούς χαρακτήρες, ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Ο συγγραφέας μας υπενθυμίζει ότι τα πάντα μπορούν να ανατρέπουν στις ζωές μας, στις σκέψεις μας, στα συναισθήματα μας ακόμα και στους ανθρώπους που έχουμε μια ζωή στο πλευρό μας, δίπλα μας.

Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι τυχαίος, «Έτσι απλά συμβαίνουν όλα» στη ζωή μας από την μια στιγμή στην άλλη. Έτσι συνέβη και στη Ρόζα, την ηρωίδα του βιβλίου με την οποία ξεκινάει η ιστορία. Παράλληλα και γύρω από αυτήν παρακολουθούμε την πορεία των υπόλοιπων ηρώων που συνθέτουν το παζλ. Ο Γιάννης Φιλιππίδης δεν αφήνει κανένα κενό ανεκμετάλλευτο και ξετυλίγει τους χαρακτήρες βήμα προς βήμα. Ο συγγραφέας δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου ο αναγνώστης να έρθει σε επαφή με τις κοινωνικές αξίες που προβάλλει η ιστορία. Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η πίστη, η αφοσίωση είναι αυτά που ζητάει ο καθένας μας από τις κοινωνικές σχέσεις είτε ερωτικές, είτε φιλικές ή ακόμα και οικογενειακές. Επιπλέον, ο Γιάννης Φιλιππίδης χρησιμοποιεί καυστικό χιούμορ στο παρόν βιβλίο για να καυτηριάσει ζητήματα όπως η απιστία, η κοινωνική αδικία, η κακοποίηση ακόμα ο ρατσισμός. Μείζονα θέματα που θα έπρεπε να εκλείψουν από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και να ανακαλύψει ο καθένας την προσωπική του Ιθάκη.

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Φιλιππίδη «Έτσι απλά συμβαίνουν όλα» κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική.

Υπόθεση

Στη σύγχρονη Αθήνα, που λαβώθηκε από την πολυετή οικονομική κρίση και εξαιτίας της πανδημίας στερήθηκε όχι μόνο τις ελευθερίες της αλλά κυρίως τη δυνατότητα να ονειρεύεται, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να ορθοποδήσουν παρά τις αντιξοότητες.

Διαβάστε επίσης  Το "χαμένο Νόμπελ" του Νίκου Καζαντζάκη
Advertisements
Ad 14

Η Ρόζα κυνηγάει το όνειρό της για να πρωταγωνιστήσει στο Θέατρο, αλλά απρόσμενα γεγονότα την προλαβαίνουν και την αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της. Η Μάρθα συνειδητοποιεί πως ο καθένας μας μπορεί να είναι εν δυνάμει δολοφόνος όταν νιώθει πως απειλείται το προσωπικό του σύμπαν.

Πηγή: anemosekdotiki.gr

Η Ευδοκία δίνει την πιο άνιση μάχη της ζωής της, προσπαθώντας να θέσει τους δικούς της αδιαπραγμάτευτους όρους και διατηρώντας την αξιοπρέπειά της. Ο Στέφανος και ο Αλέξης, απολαμβάνοντας ήδη μία αρμονική ερωτική σχέση και συμβίωση, πορεύονται διεκδικώντας όσα δικαιωματικά τούς αξίζουν.

Ο ανώριμος συναισθηματικά Στάθης διαπιστώνει πως κάθε ασυλλόγιστη πράξη έχει συνέπειες, ενώ η ευτυχία και η εμπιστοσύνη χρειάζονται χρόνο και μόχθο για να χτιστούν, αλλά διαλύονται μέσα σε μια στιγμή.

Ένα μυθιστόρημα χειμαρρώδες και ανατρεπτικό που πραγματεύεται, με χιουμοριστική και καυστική ματιά, φλέγοντα ζητήματα όπως την πίστη και την απιστία, την κακοποίηση και τον εκφοβισμό, την αυτοδικία και την ευθανασία, το δικαίωμα στην ευτυχία ανεξαρτήτως φύλου.

Ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης

Ο Γιάννης Φιλιππίδης είναι συγγραφέας και υπεύθυνος εκδόσεων της Άνεμος Εκδοτική. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Ρίτσου. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και επώνυμες ιστοσελίδες. Από το 2013 αρθρογραφεί κι είναι αρχισυντάκτης στο www.anemosmagazine.gr.

Γιάννης Φιλιππίδης / Πηγή: anemosekdotiki.gr

Εργογραφία

Aπό την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία του:

«Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου», μυθιστόρημα, εκδόσεις Άγκυρα 2006, Άνεμος εκδοτική 2011.

«Ο εραστής, η μέλισσα κι ένα μικρούλι “αχ”», μυθιστόρημα, εκδόσεις Άγκυρα 2008, Άνεμος εκδοτική 2011.

Διαβάστε επίσης  Αλμπέρ Καμύ: «Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας»

«Μα, το ψάρι είναι φρούτο», οχτώ απρόβλεπτες ιστορίες για ενήλικους αναγνώστες, 2011.

«Κρατάς μυστικό;», μυθιστόρημα, 2011.

«Ζωή με λες», παιχνίδια πεζογραφίας, 2011.

«Λούσιfair, η βασίλισσα της Κυψέλης», μυθιστόρημα, 2012.

«Ο Απρίλης στάθηκε αλήτης», μυθιστόρημα, 2014.

«Το ασανσέρ των οκτώμισι», θεατρικό, 2015.

«Κωδικός ελευθερία», παιχνίδια πεζογραφίας, 2015.

«Εκείνος που άκουγε τις επιθυμίες των άλλων», μυθιστόρημα, 2017.

«Είχε λιακάδα σήμερα», μυθιστόρημα, 2019.

«Το σπίτι με τις κλειδαριές», μυθιστόρημα, 2020.

«Χτύπα το φίδι στο κεφάλι», μυθιστόρημα, 2021

«Έτσι απλά συμβαίνουν όλα», μυθιστόρημα, 2023

Πολυσυμμετοχικά

«Το προσωπικό μου θέατρο σκιών» (ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011).

«Προσωπογραφίες» (ιδιωτική έκδοση Black Duck multiplarte, 2011).

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη