Λέσχη ελπιδοφόρας γραφής: Η πένα του Πάνου Αντωνόπουλου μας γεμίζει αισιοδοξία

Λέσχη ελπιδοφόρας γραφής
Πηγή εικόνας: paron.gr

Η «Λέσχη ελπιδοφόρας γραφής» του Πάνου Αντωνόπουλου από την ημέρα κυκλοφορίας της κέρδισε τους αναγνώστες με την ευθύτητα της γραφής του συγγραφέα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πάνος Αντωνόπουλος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική λογοτεχνία το 2019 με το μυθιστόρημα «Με το ίδιο βλέμμα». Έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική κυρίως μετά το βραβείο που κέρδισε για το θεατρικό του έργο «Το ελάφι». Η «λέσχη ελπιδοφόρας γραφής» συνδυάζει τη μυθοπλασία με το ρεαλισμό και το πραγματικό με τη σφαίρα του φανταστικού. Το βιβλίο δημιουργεί στον αναγνώστη όμορφα συναισθήματα που τον βάζουν σε μια ώριμη σκέψη. Ο συγγραφέας αποτυπώνει στις σελίδες του έργου του την ανάγκη για μια λογοτεχνία μακριά από τα στερεότυπα. Μας φέρνει κοντά σε συγγραφείς που αγαπήσαμε. Μας δημιουργεί την ανάγκη να διαβάζουμε ξανά και ξανά καταξιωμένους συγγραφείς της εγχώριας και ξένης λογοτεχνίας. Μας δίνει μια γλυκιά αίσθηση και μας ξυπνάει την ελπίδα ότι η λογοτεχνία είναι αναγκαία για να επιβιώσει γιατί χωρίς αυτή η ανθρωπότητα θα μείνει στάσιμη.

Το βιβλίο περιέχει αισιόδοξα και τρυφερά μηνύματα. Θεωρώ ότι η «Λέσχη Ελπιδοφόρας Γραφής» θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2022. Ο τρόπος σκέψης του συγγραφέα εμπεριέχει έννοιες και αξίες που θα πρέπει να τις υπενθυμίζουμε κάθε μέρα τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας. Αγάπη, ενσυναίσθηση, σεβασμός και η σπουδαιότητα της ανθρωπιάς είναι ορισμένες από τις ανθρωπιστικές αξίες που βρίσκουμε σε αυτό το ανάγνωσμα.

Η «Λέσχη Ελπιδοφόρας Γραφής» είναι ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα γεμίσετε τον εσωτερικό σας με θετικότητα, φως και ελπίδα. Η «Λέσχη Ελπιδοφόρας Γραφής» του Πάνου Αντωνόπουλου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Διαβάστε επίσης  Μαρία Δαμιανάκου: 10 βιβλία που άγγιξαν την καρδιά μου

Περιγραφή

Ο νεαρός Σάμης Αντωνίου προσπαθεί να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. Το όνειρό του αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει ένας – όχι τόσο συνηθισμένος – εκδοτικός οίκος, με τον απαράβατο όρο εκείνος να εκπληρώσει μια σειρά αποστολών, για να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του. Ο επίδοξος συγγραφέας σιγά σιγά μεταλλάσσεται σε έναν μαχητή ανθρωπιστικών ιδεών με οδηγό τα ιδανικά μεγάλων λογοτεχνών. Κι ενώ οι σειρήνες του πολέμου δεν έχουν σιγήσει ακόμη και η ανθρωπότητα οδηγείται σε νέα μονοπάτια, ο Σάμης Αντωνίου παλεύει για ένα καλύτερο αύριο με όπλο την πένα του.

Ο ήρωας ονειρεύεται ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι – τα σημερινά παιδιά – θα οικοδομήσουν απερίσπαστοι μια νέα πραγματικότητα και η αγάπη θα κερδίσει επιτέλους το χαμένο έδαφος.

Ο συγγραφέας Πάνος Αντωνόπουλος

O Πάνος Ν. Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΒΑ του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan, με ειδίκευση στο Product Development Management, και Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Πορτραίτο του συγγραφέα. Πηγή εικόνας: kedros.gr

Το θεατρικό έργο του «Το ελάφι» βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του