Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τριλογίες. Αυτή η παρουσίαση θα γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Πρώτον οι τριλογίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στην χώρα μας (είναι γνωστό πόσο εκνευριστικό είναι να περιμένεις εναγωνίως τον επόμενο τόμο και ενώ τον πιάνεις στα χέρια σου συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει τόσο καιρός που έχεις ξεχάσει εντελώς την πλοκή του προηγούμενου).
Δεύτερον, να μην είναι εξαντλημένα στην χώρα μας (βασικό, διότι αλλιώς… πως;)
Τρίτον να υπάρχει ποικιλία στο είδος και στους εκδοτικούς οίκους (γιατί έτσι μας ήρθε).
Τέταρτον, να μην είναι διλογία, να μην είναι τετραλογία, ούτε πενταλογία. Σήμερα θα προτείνουμε τριλογίες!!!!
- Άγγελος και δαίμονας της Laini Taylor (Εκδοτικός Οίκος Πατάκης).
Τριλογία που ανήκει στον χώρο του φανταστικού. Ηρωίδα μας η Καρού, είναι μία νεαρή με μπλε μαλλιά, (ναι καλά διαβάσατε) που σπουδάζει ζωγραφική στην Πράγα. Καλά ως εδώ. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Καρού ζει ευτυχισμένη με τους κηδεμόνες της, τρεις Χίμαιρες –μυθικά τερατόμορφα πλάσματα– σε έναν Άλλο Κόσμο, στο μαγαζί του σοφού μάγου της φυλής που αγοράζει δόντια ζώων από τον κόσμο των ανθρώπων. Αυτή η ευτυχία σταματά όταν ένα ωραίο ζεστό βραδάκι στους δρόμους της Πράγας εμφανίζονται πανέμορφα φτερωτά πλάσματα (Σεραφείμ) και κατασφάζουν την χαρωπή οικογένεια. Τριλογία με έντονη δράση, συγκίνηση, έρωτα και έντονο λυρισμό στην αφήγηση. Οι περιγραφές των τοπίων δε, πανέμορφες.
«Μία φορά κι έναν καιρό, ένας άγγελος κι ένας δαίμονας έπεσαν στα δίχτυα της αγάπης. Δεν είχαν καλό τέλος.»
- Μπρούτζινος καβαλάρης της Πωλίνα Σίμονς (Εκδοτικός Οίκος Ωκεανίδα).
Για τα παιδιά που αγαπούν το δυνατό αίσθημα καταμεσής βομβών, καταστροφών και πόνου! Νεαρή κορασίδα ερωτεύεται παλικάρι που δεν μπορεί να είναι μαζί της, διότι ανάμεσα τους μπαίνει μία κακιασμένη ζηλιάρα αδερφή, οι αλλοτινές ηθικές αξίες και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Καλογραμμένη τριλογία, με πολλές ιστορικές αναφορές (για να μαθαίνουμε και εμείς το κατιτί που δεν ανοίγουμε ιστορικά βιβλία) και πολύ πολύ παθιασμένο έρωτα.
- 1Q84 του Χαρούκι Μουρακάμι (Εκδοτικός Οίκος Ψυχογιός).
Ο Μουρακάμι δεν χρειάζεται συστάσεις… μάγος του μαγικού ρεαλισμού μας παραδίδει μία μαγική τριλογία. Δύο παράλληλοι κόσμοι συνδέονται μεταξύ τους, μέσω ενός αυτοκινητόδρομου. Ο ένας στο έτος 1984 και ο άλλος στο έτος 1Q84, με τα δύο φεγγάρια του και τα πανίσχυρα μικροσκοπικά ανθρωπάκια, που πλέκουν συνεχώς χρυσαλίδες του αέρα. Κάπου εκεί, στο κέντρο όλων, ο Τένγκο και η Αομάμε. Προχωρούν δίπλα δίπλα, σε μονοπάτια παράλληλα, χωρίς να συναντιόνται, σαν το 1984 και το 1Q84, σαν τα δυο φεγγάρια που συναντιόνται στον ουρανό, αλλά ποτέ δεν αγγίζονται. Για αυτούς που τους απολαμβάνουν μια όμορφη αφήγηση χωρίς να ενοχλούνται από την σχετικά αργή πλοκή.
- Εφιάλτες της Άρτεμις Βελούδου- Αποκότου (Εκδόσεις I- Write).
Ελληνικό φάντασυ το οποίο ακροβατεί επικίνδυνα με τον τρόμο. Ο νεαρός Ρέιμοντ καταφτάνει στο Ντάνγουιτς προς αναζήτηση μίας νέας αρχής (καθώς στο παρελθόν τα έχει κάνει μούσκεμα ουκ ολίγες φορές). Η Ονόρα, ένα μυστήριο κορίτσι, εισβάλλει στη ζωή και το μυαλό του. Για κάποιο λόγο νιώθει να τη μισεί, αλλά σύντομα του γίνεται εμμονή καθώς προσπαθεί να σηκώσει το πέπλο της μυστικοπάθειας της, και να ανακαλύψει την αλήθεια για τη ζωή της. Ανεξήγητα γεγονότα προηγούνται πάντα της παρουσίας της, και ο Ρέιμοντ ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Πλησιάζοντας την όμως εμπλέκεται σε έναν συναισθηματικό πόλεμο, που αντιστρέφει τους όρους της γνωριμίας τους και τα κίνητρα της αναζήτησης του. Η συγγραφέας μας ταξιδεύει σε ένα έργο γεμάτο μύθους, θρύλους και μία καταδικασμένη αγάπη.
- Ανταλλαγή της Amanda Hocking (Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη).
Και μία τριλογία για τις έφηβες φίλες μας. Ρομαντική σειρά που θυμίζει έντονα παραμύθι. Η νεαρή Γουέντι ανακαλύπτει πως δεν είναι άνθρωπος, σε βρεφική ηλικία είχε αλλαχτεί στην κούνια της από την φυλή της, τους Τριλ (ξωτικά). Μαθαίνει λοιπόν ότι είναι πριγκίπισσα των Τριλ και ήρθε η ώρα να διεκδικήσει τον θρόνο της, να σώσει την φυλή της, να παντρευτεί έναν κακάσχημο πρίγκιπα (ναι καλά…) και να βασιλεύσει όμορφα όμορφα στο βασίλειο της… (αυτές είναι τύχες!).
Πηγή: