Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα μπορούσα να διαβάσω, αποτυπώνοντας μια κοινωνική πραγματικότητα με την διάσταση που της αρμόζει για να μπορέσει ο αναγνώστης όχι απλά να αντιληφθεί αλλά να κατανοήσει επιτέλους τον εθισμό και την κατάχρηση.

Η συγγραφέας Αγνή Ιωάννου μας κάνει το δώρο της δικής της ιστορίας για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια βαθύτερη εικόνα των ανθρώπων που κάνουν χρήση ουσιών. Με λόγο σαφή, η ιστορία της ζωής της ξεδιπλώνεται από τα μάτια των όσων βίωσε με την δυναμική της γυναίκας που όχι μόνο κατάφερε να βγει νικήτρια αλλά και σπούδασε ψυχοθεραπεία – αναλύοντας έτσι τα γεγονότα με στοχασμούς δυναμικούς και επεξηγηματικούς στο γιατί που αιωρείται από το ξεκίνημα ως το τώρα της ζωής της. Η διεισδυτική ματιά της ψυχοθεραπεύτρια έρχεται και αγκαλιάζει την ιστορία κάνοντας το βιβλίο να αποκτά μια αληθινή ιστορία με αληθινές απαντήσεις.

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι ένα βιβλίο που σε αλλάζει, σε καθηλώνει και σου ταρακουνά κάθε πηγή ενσυναίσθησης του σώματος, της ψυχής και του μυαλού σου. Η πραγματική ζωή, όπως την βίωσε η συγγραφέας είναι γροθιά στο στομάχι του αναγνώστη. Δεν ξέρεις πόση αλήθεια μπορείς να διαβάσεις- όχι γιατί όσα περιγράφει είναι μακριά από εμάς αλλά γιατί δεν κρύβεται και δεν ωραιοποιεί καμία κατάσταση ή συναίσθημά της.

Ο λευκός ελέφαντας
Πηγή: dioptra.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ο λευκός ελέφαντας»

Η συγγραφέας Αγνή Ιωάννου κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με το βιβλίο Ο λευκός ελέφαντας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (e – book). Αφηγείται την ιστορία της μικρής Αγνής που θα έπρεπε να είναι συμφιλιωμένη με την ομορφιά που της χάρισε η φύση αλλά και με την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής που κληρονόμησε από την οικογένειά της. Όμως εκείνη μεγάλωσε σε μια οικογένεια – πρότυπο που δεν την έμαθαν να αγαπά ότι πιο σπουδαίο είχε, τον εαυτό της με τα χαρίσματά του. Ο δικός της ελέφαντας είναι η ομορφιά της, που θαύμαζαν όλοι. Μόνο που ο ελέφαντάς της ήταν τόσο μεγάλος που δεν άφηνε τους άλλους να δουν πιο βαθιά – παρα μόνο έμεναν στην επιφάνεια. Η Αγνή μεγαλώνοντας πάτησε αποφασιστικά και δυνατά κάθε όχι που είχε πει στην ζωή της – ποτό, τσιγάρο, ναρκωτικά. Μια σειρά απαγορεύσεων που δεν μπόρεσε να κρατήσει.

Διαβάστε επίσης  Η ώρα του εκτελεστή - Ένα καταιγιστικό πολιτικό θρίλερ

Και κάπως έτσι, περιγράφει πως τα όχι της έγιναν ναι και πως αυτά την οδήγησαν στην κατάχρηση, στον εθισμό, την φυλακή και τελικά στην συνειδητοποίηση. Η Αγνή μέσα στην ιστορία της φαίνεται να προσπάθησε πολλές φορές να ξεκόψει, να αλλάξει σελίδα όμως το τέρας εκείνο που λέγεται ουσίες της κατέτρωγε το μυαλό, κυριαρχώντας στις αποφάσεις της.

Στο βιβλίο «Ο λευκός ελέφαντας» η συγγραφέας καταγγέλλει με τον τρόπο της το πώς συμπεριφέρεται η κοινωνία και το σύστημα σε έναν τοξικομανή. Η αστείρευτη αλήθεια της πραγματικότητας όπως μας την περιγράφει υπό το πρίσμα της εποπτικής την ματιά στα γεγονότα με τον διττό της ρόλο, αυτό της χρήστριας και αυτόν την υγιούς ψυχοθεραπεύτριας, κατακεραυνώνει την κοινωνική απομόνωση των χρηστών και της θέσης του πλασματικά κοινωνικά ανώτερου που δημιουργείται στις σχέσεις των δύο. Μια κοινωνία του τότε που δεν έχει ουσιαστική γνώση και θέλει να αισθάνεται ανώτερη στην επαφή της με έναν τοξικομανή. Καψόνια, ξύλο και αγένεια καλά κρατούν. Η κατάχρηση ουσιών δεν είναι ένα ουτοπικό σενάριο, είναι μια κοινωνική πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούμε και να παλέψουμε μαζί και όχι εναντίον τους.

Αγνή Ιωάννου
Πηγή: dioptra.gr

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Αγνή Ιωάννου

Η Αγνή Ιωάννου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1960 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βύρωνα. Από το 2000 ασκεί το επάγγελμα της προσωποκεντρικής συμβούλου ψυχικής υγείας και έχει εργαστεί με ανθρώπους που βρίσκονται στη χρήση ουσιών, καθώς και με τις οικογένειές τους. Από το 1981 έως το 1993, η ίδια ήταν χρήστρια ουσιών και αυτή η πολύπλευρη εμπειρία της αποτελεί την έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο. Μέσα από το βιβλίο της μοιράζεται την ιστορία της και την εμπειρία της για το πώς έμπλεξε με τα ναρκωτικά και πώς κατόρθωσε να ξεπεράσει τη χρήση ουσιών και να γίνει θεραπεύτρια.

Διαβάστε επίσης  J.K.Rowling, μια συγγραφέας όλο μαγεία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι