Όταν οι παιδικές εκθέσεις γίνονται βιβλίο

Πηγή εικόνας: thes.gr

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Λάζαρος από την Καινή Διαθήκη, ο Οδυσσέας του Ομήρου κι ένας παππούς; Αν η απάντησή σας δεν είναι: “το μάθημα της έκθεσης”, τότε ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ! Μόλις ΔΕΝ μαντέψατε το θέμα των παρακάτω βιβλίων! Όλα ξεκίνησαν στη μακρινή δεκαετία του 1990 στις κακόφημες γειτονιές της Νάπολη. Σε αυτές εργαζόταν ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα ως δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο κι από τα χέρια του πέρασαν όλων των ειδών οι εκθέσεις. Ο ίδιος, στον πρόλογο του πρώτου του βιβλίου, εξομολογείται ότι έχασε το λογαριασμό για όσες από αυτές διάβασε και μερικές αποφάσισε να τις κρατήσει. Χρόνια μετά, θεώρησε πως έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας και κάπως έτσι προέκυψαν τα παρακάτω βιβλία:

 

Εγώ ελπίζω να τη βολέψω

εκθέσεις

Πηγή εικόνας: malliaris.gr

Advertisements
Ad 14

Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς θητείας του στο δημοτικό σχολείο του Αρζάνο στην Ιταλία, ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα συγκέντρωσε πολλές από τις εκθέσεις των παιδιών του και μετά από χρόνια αποφάσισε να τις εκδώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπαρταριστό βιβλίο, γεμάτο χιούμορ, ορθογραφικά λάθη, πολλές “απρεπείς” λέξεις κι απίθανα μαργαριτάρια. Τα δικαιώματά του πουλήθηκαν σε έξι χώρες ενώ αντλήθηκε έμπνευση από αυτό για μια παράσταση και μια κινηματογραφική ταινία. Κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 1990, έφτασε τις 30 εκδόσεις και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ο θεός μας έπλασε τζάμπα

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε δύο αντίτυπα του βιβλίο "Φωτιά και στάχτες", από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

εκθέσεις

Πηγή εικόνας: malliaris.gr

Δυο χρόνια μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου, κι ενώ είχε υποσχεθεί να μην κυκλοφορήσει καινούριο βιβλίο, ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα επέστρεψε δυναμικά. Μπορεί οι μαθητές του να αποφοίτησαν, μπορεί ο ίδιος να μην ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου, αλλά δε σταματά να μας χαρίζει απλόχερα χιούμορ. Μετά από παρακάλια πολλών αναγνωστών, και με τη βοήθεια των συναδέλφων του, κατάφερε να συγκεντρώσει πάλι εκθέσεις μικρών παιδιών και να μας τις προσφέρει. Με μια μικρή διαφορά: το περιεχόμενο πλέον είναι καθαρά θρησκευτικό! Πλέον ο ίδιος κατευθύνει το περιεχόμενο, χωρίς όμως να χάνει την ουσία του. Οπότε αν ενδιαφέρεστε να μάθετε γιατί μας έπλασε ο Θεός, αν η γυναίκα του Λωτ έγινε ιωδιούχο ή εξτραφίνο αλάτι και γιατί η Ευά γέννησε ιδρώνοντας… καλή σας απόλαυση!

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιαστήκανε από κάτω

Πηγή εικόνας: malliaris.gr

Η τρίτη φορά είναι και η καλύτερη. Αυτό πρέπει να σκέφτηκε ο Ντ’ Όρτα όταν αποφάσισε να εκδώσει το τρίτο του βιβλίο. Με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση κι απαιδευσιά να βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο ο δάσκαλος αποφασίζει να κατευθύνει προς τα εκεί τις εκθέσεις που ζητά. Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν περικλείονται καθημερινά από το σεξ μέσα από τα ΜΜΕ και παράλληλα από το συντηρητισμό στην οικογένεια και την εκκλησία; Οι εκθέσεις αυτές έχουν κάτι το διαφορετικό γιατί εκτός από τη διασκέδαση μας προσφέρουν κι αρκετό προβληματισμό.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο πατώντας εδώ.

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και