Παρουσίαση βιβλίου: «Το κάστρο των παραμυθιών» – της Άννα Μάνου – 5/ Μαϊου @ Περιστέρι

1 Μαΐου 2019

«Το κάστρο των παραμυθιών» Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ
Παρουσίαση από την Άννα Μάνου
Κυριακή, 5 Μαΐου στις 17.30 στην Τρίλιζα στο Περιστέρι

Την Κυριακή, στις 5 Μαΐου στις 17.30 στην Τρίλιζα στο Περιστέρι, η συγγραφέας Άννα Μάνου παρουσιάζει το «Η Γριά και οι Μάγισσες», ένα παραμύθι που μας δείχνει πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε, όταν σώζουμε με αυτοθυσία τον τόπο μας, αλλά και την ψυχή μας. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο που αφηγούνται στην Άνδρο.

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.  Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.

Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη.

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Facebook page: https://www.facebook.com/pg/tokastrotwnparamythiwn/events/?ref=page_internal

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαριλένα Πονηράκη: ponirakimarilena@gmail.com

Άννα Μάνου

Γεννήθηκα στη Μύρινα της Λήμνου, αλλά τεσσάρων χρονών πήγαμε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έζησα δεκατέσσερα χρόνια με αγάπη που ποτέ δεν θα ξεχάσω μια που είναι κομμάτι του είναι μου.

Μετά το Γυμνάσιο ήρθαμε στη Αθήνα. Εδώ σπούδασα σχέδιο μόδας και πατρόν στη σχολή Βελουδάκη. Αυτή είναι η δουλειά που έκανα όλα τα χρόνια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκα.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου “Εκείνο το ταξίδι" από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Δυο- τρία χρόνια πριν και μετά τη σύνταξη ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό θέατρο κι εκεί ξαναθυμήθηκα ότι από μικρή αγαπούσα το γράψιμο. Κάποια κείμενα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού… λίγο θέατρο… μέχρι που ήρθε ο έρωτας του παραμυθιού.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος