Planet Power: ο κόσμος της διατροφής που θες να ανακαλύψεις από τις εκδόσεις Anubis

planet power
Πηγή: youtube.com

 

Το βιβλίο «Planet Power» κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Anubis και το βρήκα πραγματικά χρήσιμο βοηθό και οδηγό μετά την φαγητό – κραιπάλη των εορτών. Βαθύτερα θα λέγαμε ότι αυτό το βιβλίο είναι οδηγός μια γενικότερης αλλαγής στο τρόπο διατροφής και όχι μόνο προσωρινής απόφασης. Το βιβλίο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τροφές αλλά και ένα πλάνο διατροφής 4 εβδομάδων που υπόσχεται να σε βοηθήσει να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και κατά την γνώμη μου να σε φέρει σε ισορροπία ζωικής και φυτικής διατροφής.

Η πρώτη γνωριμία με το βιβλίο:

Με μότο «Άλλαξε τη διατροφή σου – Άλλαξε τον τρόπο ζωής σου» το βιβλίο Planet Power μας προσφέρει απλόχερα μικρά tips και πληροφορίες σχετικά με την φυτική διατροφή αλλά και ένα μεθοδικό πρόγραμμα διατροφής που μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το πως αισθάνεσαι απομακρύνοντάς σε από την ανάγκη της κρεατοφαγίας ή του συνδρόμου στέρησης εάν δεν καταναλώσεις εβδομαδιαία μεγάλες ποσότητες ζωικής τροφής. Όπως μας αποκαλύπτει ο συγγραφέας στο υποσημείωμα του η φυτική διατροφή τον έκανε να νιώθει ανάλαφρος και με περισσότερη ενέργεια και μας προτρέπει να ανακαλύψουμε μαζί του τα μυστικά και τους νέους συνδυασμούς τροφών συμβάλλοντας έτσι και στην σωτηρία του πλανήτη κατά αυτή την διαδικασία.

Είναι ένα βιβλίο που δεν προσπαθεί να σε προσηλυτίσει σε κάποιο διατροφικό ρεύμα ούτε να σου επιβάλλει την αλλαγή, είναι ένας οδηγός διατροφής που κάθε αναγνώστης με πλήρη γνώση της επιλογής του μπορεί να ξεκινήσει να διαβάσει και να αναδιαμορφώσει το διατροφικό του πρόγραμμα, γνωρίζοντας ότι το βιβλίο δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή ιδίως εάν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης  Εμπειρίες κατά την Θεία Λειτουργία

Σε αυτό το σημείο να μιλήσουμε και για το πρωτότυπο εξώφυλλο που μας δείχνει ένα ομολογουμένως λαχταριστό burger και φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τίτλο του βιβλίου «Planet Power». Ένα υπέροχο παιχνίδι με το μυαλό , αλλά και ένας αστείος τρόπος που σου κεντρίζει την προσοχή κατευθείαν.

Advertisements
Ad 14

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου:

Το βιβλίο από τις μόλις πρώτες σελίδες σου προσφέρει πλήθος πληροφοριών για να μπορέσεις σιγά σιγά να ξεκινήσεις, με πλήρη συνείδηση και κατανόηση, στο πρόγραμμα διατροφής 4 εβδομάδων. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Planet Power» επιλέγει να σε εισάγει στην νέα αυτή μορφή διατροφής έχοντας κατανοήσει γιατί θες να ξεκινήσεις, βλέποντας όλα τα θετικά στοιχεία, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες αλλά και κατανοώντας τους βασικούς ορισμούς της φυτικής διατροφής. Προσπαθεί με λίγα λόγια να σε κάνει να αγκαλιάσεις την ιδεολογία και τα οφέλη της και όχι απλά να υιοθετήσεις ένα ξερό και άνευ σημασίας πρόγραμμα διατροφής που θα φανεί σαν καταπίεση και ”πρέπει”.

Μερικές απαντήσεις που θα βρείτε στο βιβλίο είναι:

Τι είναι φυτική διατροφή και πως θα επιτευχθεί το στάδιο της μετάβασης;

Εν συντομία, η φυτική διατροφή ορίζεται ως η διατροφή που δίνει έμφαση στα προϊόντα φυτικής προέλευσης, τα οποία ο άνθρωπος καταναλώνει σε υψηλότερο ποσοστό καθημερινά σε σύγκριση με τα ζωικά προϊόντα. Ο στόχος της μετάβασης σε μια φυτική διατροφή είναι να περάσετε από το στάδιο όπου το 70% της καθημερινής σας διατροφής να αποτελείται από φυτικά προϊόντα και το 30% από ζωικά.

Διαβάστε επίσης  Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας

Ποια είναι τα οφέλη της φυτικής διατροφής;

Εν συντομία (αναλυτικά κεφάλαια θα βρείτε μέσα στο βιβλίο Planet Power), τα οφέλη είναι: μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, συμβάλει στη απώλεια βάρους, συμβάλει στη μακροβιότητα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

Ποιες τροφές συμβάλουν στην μείωση της χοληστερίνης;

Ενδεικτικά (πλήρη πίνακα θα βρείτε στο βιβλίο): αβοκάντο, φυτικά έλαια, σπόροι σόγιας.

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό για εμένα tip για να ξεκινήσω το ταξίδι προς την φυτική διατροφή;

Δευτέρες χωρίς κρέας. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία που θα κάνουμε με τον εαυτό μας ξεκινά με την πρώτη μέρα της εβδομάδας και σταδιακά προσθέτουμε άλλη μία μέρα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να καταναλώνουμε κρέας 3 στις 7 μέρες.

Πόσο αισθητή γίνεται η διαφορά της μείωσης ζωικής τροφής στο πρόγραμμα διατροφής 4 εβδομάδων;

Ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα αρχίζει το στάδιο της μετάβασης, με ένα πρόγραμμα διατροφής που μειώνει την κατανάλωση ζωικής τροφής από το 70% στο 55%.

Ας γνωρίσουμε τον συγγραφέα του βιβλίου Planet Power:

Ο Ian K. Smith (γεννημένος στις 15 Ιουλίου 1969) είναι Αμερικανός γιατρός, συγγραφέας και τηλεοπτικός παρουσιαστής, γνωστός ως οικοδεσπότης του The Doctors. Το 2007, ξεκίνησε το 50 Million Pound Challenge, μια εθνική πρωτοβουλία απώλειας βάρους που χρηματοδοτήθηκε από το CVS Pharmacy και την State Farm.

Με πλούσιο συγγραφικό έργο, ο  Smith έχει συγγράψει πολλά βιβλία σχετικά με την υγεία και την απώλεια βάρους, καθώς και τρία αστυνομικά μυθιστορήματα.

Έχει γράψει δώδεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων και το The Fat Smash Diet, ένα πρόγραμμα διατροφής 90 ημερών που επικεντρώνεται στην απαλλαγή των κακών συνηθειών διατροφής και άσκησης και στην καθιέρωση νέων υγιεινών συνηθειών.

Διαβάστε επίσης  Η στοιχειωμένη Ιαπωνία του Λευκάδιου Χερν

Έχει επίσης γράψει άρθρα και δοκίμια για τις εφημερίδες Time, Newsweek, Men’s Health και New York Daily News, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε άλλα έντυπα, όπως τα People, Essence, Ebony, Cosmopolitan και University of Chicago Medicine on the Midway.

Αργότερα o Smith άρχισε να γράφει μυθιστορήματα μυθοπλασίας, ξεκινώντας με το The Blackbird Chronicles το 2005, για έναν δολοφονημένο καθηγητή του Ντάρτμουθ. Αργότερα ο Smith έγραψε τα βιβλία The Ancient Nine (2018) και The Unspoken (2020),με το τελευταίο να είναι το πρώτο σε μια προγραμματισμένη σειρά για τον Άσε Κέιν, έναν μαύρο αστυνομικό που αρνείται να συμμετάσχει στη διαφθορά της αστυνομίας, ενώ ο Σμιθ έχει πει ότι το The Unspoken ήταν εμπνευσμένο από την πραγματική δολοφονία του Λακάν ΜακΝτόναλντ.

planet power
Πηγή: amazon.com

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο του Ian K. Smith «Planet Power» εδώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός