Το χαμένο εισιτήριο: ένα feelgood βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο «Το χαμένο εισιτήριο» είναι ένα πραγματικά υπέροχο feelgood βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2023 (μετάφραση Όλγα Γκαρτζονίκα). Η συγγραφέας Φρέγια Σάμπσον μας διηγείται μια τρυφερή ιστορία, με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές που σε συγκινούν βαθιά. Πέρα από τα στερεότυπα, οι πρωταγωνιστές είναι καθημερινοί άνθρωποι που παλεύουν με τους δικούς του δαίμονες. Η αγαπημένη πλέον πρωταγωνίστρια, η Λίμπι είναι μια γλυκιά προσωπικότητα που μας χαρίζει χαρά και συγκίνηση. Οι υπόλοιπο ήρωες έρχονται να συνθέσουν μια γλυκιά ιστορία για την αγάπη και την δύναμη ψυχής. Και ναι, είναι ένα βιβλίο που έχει αίσιο τέλος που ζεσταίνει την καρδιά του αναγνώστη!

Το χαμένο εισιτήριο
Πηγή: minoas.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Το χαμένο εισιτήριο»

Η Λίμπι, πρόσφατα χωρισμένη, επισκέπτεται την αδερφή της στο Λονδίνο. Η αδερφή της Ρεμπέκα, της παραχωρεί ένα δωμάτιο με υπόσχεση να φροντίζει τον Χέκτορ, τον γιό της. Στην διαδρομή για το σπίτι της Ρεμπέκα στο Λονδίνο, η Λίμπι είχε την πιο αναπάντεχη και σημαντική γνωριμία με τον Φράνκ. Ο Φρανκ, όπως μαθαίνει, κάνει την διαδρομή με το λεωφορείο 88 κάθε μέρα για 60 χρόνια αναζητώντας ένα κορίτσι που συνάντησε όταν είναι νέος και την ερωτεύτηκε. Θέλει να βρει την κοκκινομάλλα που του έκλεψε την καρδιά πριν χρόνια, για να την ευχαριστήσει που του έδωσε την δύναμη να διεκδικήσει τις σπουδές που αγαπούσε.

Η Λίμπι, συγκινείται πολύ από την ιστορία του Φρανκ και προθυμοποιείται να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του. Γνωρίζει τον Ντίλαν, τον φροντιστή του Φρανκ και μαζί ξεκινούν το ταξίδι της εύρεσης της κοπέλας του λεωφορείου 88. Η γνωριμία με τον Ντίλαν, ήρθε να αλλάξει την ζωή της Λίμπι ενώ σταδιακά η γνωριμία τους εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης  Το Πεπρωμένο του Ραθ: Οι θρύλοι μιας ξεχασμένης αρχαιότητας ξυπνούν

Ένα αναπάντεχο γεγονός βάζει την Λίμπι σε διλήμματα που πρέπει να ξεπεράσει. Παράλληλα, η αναζήτηση είναι άκαρπη και ο Φρανκ αρχίζει να απογοητεύεται ενώ η άνοιά του εξελίσσεται ραγδαία. Ο πρώην της Λίμπι την διεκδικεί, ενώ εκείνη αισθάνεται ότι η καρδιά της πλέον ανήκει αλλού.

μινωας
Πηγή: minoas.gr

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Το χαμένο εισιτήριο»

Η Λίμπι Νίκολς φτάνει στο Λονδίνο με ραγισμένη καρδιά και τη ζωή της να έχει γίνει συντρίμμια. Ο πρώτος άνθρωπος που συναντά, ο ηλικιωμένος Φρανκ, της αφηγείται ένα περιστατικό που συνέβη το 1962, όταν γνώρισε ένα κορίτσι στο λεωφορείο με τον αριθμό 88, το οποίο είχε όμορφα κόκκινα μαλλιά, σαν τα μαλλιά της Λίμπι. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν στην Εθνική Πινακοθήκη, όμως εκείνος έχασε το εισιτήριο, πάνω στο οποίο είχε γράψει το τηλέφωνό της. Από τότε παίρνει το ίδιο λεωφορείο κάθε μέρα με την ελπίδα να τη βρει. Οι προσπάθειές του ωστόσο είναι άκαρπες.

Συνεπαρμένη από την ιστορία, η Λίμπι αναλαμβάνει δράση και, με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου φίλου, κολλάει αφίσες σε ολόκληρη τη δια­δρομή του λεωφορείου. Αρχίζει να ξεπερνάει την επιφυλακτικότητά της, κάνει καινούριες φιλίες και αφήνεται σε έναν νέο έρωτα. Όμως, με την άνοια του Φρανκ να επιδεινώνεται, οι πιθανότητες να βρουν το κορίτσι από το λεωφορείο 88 λιγοστεύουν…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Φρέγια Σάμπσον

Η Φρέγια Σάμπσον εργάζεται ως παραγωγός στην τηλεόραση. Στα διαπιστευτήριά της περιλαμβάνονται δύο σειρές ντοκιμαντέρ για τη βρετανική βασιλική οικογένεια στο BBC και αρκετές ψυχαγωγικές σειρές. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το 2018 συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Exeter Novel. Ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Η γυναίκα της βιβλιοθήκης είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης  Σειρές βιβλίων που μας άφησαν με την χαρά

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι