Το “Υ.Γ. Σ’ αγαπώ” είναι μια ωδή στην αληθινή αγάπη

Υ.Γ. Σ’ αγαπώ, Cecilia Ahern 

Περίληψη (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου Υ.Γ. Σ’ αγαπώ)

Κάποιοι περιμένουν μια ολόκληρη ζωή για να βρουν το ταίρι τους, όχι όμως η Χόλι και ο Τζέρι. Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, ήξεραν πως θα μείνουν για πάντα μαζί.

Η Χόλι και ο Τζέρι είναι το τέλειο ζευγάρι. Απόλυτα ταιριαστοί και αγαπημένοι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Υ.Γ. Σ' αγαπώ
Πηγή εικόνας: imdb.com

                                                                                                                         Προσοχή ακολουθούν spoilers για το βιβλίο 

Όπως όλοι καταλάβατε το βιβλίο Υ.Γ. Σ’ αγαπώ είναι για ένα νεαρό ζευγάρι, τη Xόλυ και τον Τζέρι. Κι ενώ η ζωή τους φαίνεται να κυλά όμορφα, με τις καλές και τις άσχημες στιγμές μια επίσκεψη στο γιατρό για τις ημικρανίες του Τζέρυ, προσθέτει κάποια άσχημα δεδομένα στην εξίσωση…

Advertisements
Ad 14

Η αρχή του βιβλίου μας βρίσκει την Χόλυ ένα μήνα μετά το θάνατο του Τζέρυ από καρκίνο, κι έχοντας αποσυρθεί από τους πάντες. Η αγάπη της ζωής της δε ζει πλέον κι εκείνη δεν κάνει προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπη με τη νέα καθημερινότητα. Μια απλή επίσκεψη της φίλης της όμως είναι αρκετή για να φέρει για μια ακόμα φορά τα πάνω κάτω στη ζωή της. Κι αυτό γιατί ο Τζέρυ, λίγο πριν το θάνατό του, άφησε δώδεκα γράμματα στη γυναίκα του, ένα για κάθε μήνα του πρώτου χρόνου της απουσίας του. Ο κανόνας είναι ότι η Χόλυ πρέπει να κάνει αδιαμαρτύρητα ό,τι γράφει το περιεχόμενο της επιστολής. Κοινός παράγοντας όλων αυτών είναι η φράση που κλείνει το κάθε γράμμα: Υ.Γ. Σ’ αγαπώ. 

Παρά τον αρχικό δισταγμό της η Χόλυ ξεκινά μια καινούρια ζωή μέσα από τα γράμματα του αγαπημένου της με πολλές ανατροπές και τολμηρές αποφάσεις…

Διαβάστε επίσης  Ένα Παιδί Μετράει Τα Άστρα του Μενέλαου Λουντέμη

Μια ωδή στην πραγματική αγάπη

25 Insightful P.S I Love You Quotes - EnkiQuotes
Πηγή εικόνας: enkiquotes.com

                                                                                                                        Για πολύ κόσμο ίσως το Υ.Γ. Σ’ αγαπώ να θεωρηθεί ένα κλασικό ρομαντικό βιβλίο όπου στο τέλος η πρωταγωνίστρια θα βρει τον τέλειο άντρα και θα κοιτάνε για πάντα το ηλιοβασίλεμα. Είμαι αντίθετη σε αυτή την άποψη κι όχι μόνο γιατί η κατάληξη δεν είναι αυτή. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της ιστορίας, παρατηρούμε μια γυναίκα που βιώνει όλα τα στάδια του πένθους, καθώς έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο.

Όταν η Χόλυ ανακαλύπτει τα γράμματα του άντρα της νιώθει ότι έχει μια δεύτερη ευκαιρία με την αγάπη της ζωής της. Παρόλο που ακόμα και μέσα από αυτά την ωθεί σε παράτολμες για εκείνη καταστάσεις εκείνη δέχεται και προσπαθεί πολλές φορές να παραμείνει κολλημένη σε αυτά και στην ιδέα ότι θα τη συντροφεύει πάντα. Κατά τη διάρκεια του βιβλίου μάλιστα, τυχαίνει αρκετές φορές να τη φλερτάρουν στο δρόμο άντρες κι εκείνη αντιδρά με τρόμο, κοιτάζοντας τη βέρα που δεν έχει βγάλει από το θάνατο του Τζέρυ, καθώς αισθάνεται ότι έτσι προδίδει τον άντρα που αγαπάει.

Αυτό το δεδομένο, όμως, αλλάζει με την τελευταία επιστολή του Τζέρυ, ο οποίος την προτρέπει να αρχίσει να ξαναβγαίνει ραντεβού και να κάνει προσπάθειες να βρει κάποιο σύντροφο. Μέσα από αυτό, της δίνει να καταλάβει ότι μπορεί να συνεχίσει να τον αγαπάει και να τον κρατήσει στη μνήμη της αλλά χωρίς αυτό να της στερεί το δικαίωμα να είναι πάλι ευτυχισμένη.

Διαβάστε επίσης  Τι βιβλία διαβάζουν τα Φιλαράκια;

Η Χόλυ αποφασίζει να κάνει ακριβώς αυτό: να κρατήσει την αγάπη που είχαν εκείνη κι ο Τζέρυ μέσα τους ο ένας για τον άλλο και να συνεχίσει κοιτώντας μπροστά.

Γιατί αυτή είναι η έννοια της πραγματικής αγάπης: να είσαι χαρούμενος με την ευτυχία του άλλου και να θέλεις πάντα το καλύτερο για εκείνον, ακόμα κι αν δεν είστε μαζί. Χωρίς περιορισμούς και “ναι μεν αλλά”. Ζητάς το καλύτερο για τον άνθρωπο που αγαπάς και καμαρώνεις για την ευτυχία του.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη