Το «Ξόρκι» της Αλεξάνδρας Τσότσου θα σας μαγέψει

Ξόρκι

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Τσότσου «Ξόρκι» από τις εκδόσεις Διάνοια. Πρόκειται για ένα φανταστικό μυθιστόρημα, μία περιπέτεια μιας νεαρής φοιτήτριας στον κόσμο της μαγείας. Πρόκειται για έναν τίτλο που μαγικά υπαινίσσεται μια απίστευτη ιστροία μαγείας που θέλει να μας μυήσει σε έναν άλλο κόσμο που είτε πιστεύετε είτε όχι θα σας ταξιδέψει. Διαβάζεται ανεπνευστί. Είναι, βέβαια, λίγο δύσκολο να το ολοκληρώσεις σε μία νύχτα καθώς ο αριθμός σελίδων του φτάνει στις 452. Η συγγραφέας μας μαρτυρά πως το βιβλίο της θα έχει και συνέχεια μιας και στο τέλος γράφει τη λέξη τέλος α’ μέρος.

Λίγα λόγια για το «Ξόρκι»

Το «Ξόρκι» ξεκινά από μια βιωματική ιστορία της συγγραφέως, μιας και η ίδια το έχει αναφέρει σε συνέντευξή της σε πολιτιστικό ιστότοπο, και μιλάμε για την αστρική προβολή. Από την πρώτη σελίδα μπαίνει κατευθείαν στο θέμα της αστρικής προβολής, που θα το δούμε να κάνει την εμφάνισή του και στις επόμενες σελίδες. Η νεαρή Αναστασία έχει βιώσει την αστρική προβολή στην τρυφερή παιδική ηλικία. Εμείς τη γνωρίζουμε έτοιμη να μπει στη σχολή Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας. Μέσα στο καινούργιο περιβάλλον μιας άλλης χώρας και φοιτήτρια, χωρίς του φίλους και την οικογένειά της, μόνη πια, έρχεται ξανά αντιμέτωπη μετά από τόσα χρόνια με την αστρική προβολή. Πλέον είναι μια δεσποινίδα και ετοιμάζεται να κάνει καινούργια ανοίγματα στην ενήλικη ζωή της. Από την πρώτη φορά που πηγαίνει για να κάνει την εγγραφή της στη σχολή έχει μια περίεργη συνάντηση με μία συμφοιτήτριά της, την Αντζέλικα. Η Αντζέλικα δείχνει φιλική απέναντί της όταν γνωρίζονται κάτω από περίεργες συνθήκες, είναι όμως; Ποια είναι αυτή η παράξενη κοπέλα, γιατί την ακολουθεί και τι θέλει από την Αναστασία; Η ζωή της Αναστασίας αλλάζει από την πρώτη ημέρα στο καινούργιο Πανεπιστήμιο είναι σαν μια νέα δύναμη μέσα της να αφυπνίζεται. Στην πορεία των άγνωστων (μέχρι τότε στη ζωή της) γεγονότων έρχονται νέοι άνθρωποι που γρήγορα τη βοηθούν να αντιληφθεί πως, τελικά, δεν είναι μόνη σε όλο αυτό. Θα της είναι εύκολο να διαχωρίσει τον ρόλο και τις προθέσεις τους; Από πολύ νεαρή ηλικία συμβαίνουν περίεργα γεγονότα που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στη διαχείριση όλων αυτών η μοίρα θα είναι μαζί της ή απέναντί της; Ποιοι είναι όσοι γνωρίζει και γιατί σε αυτήν οι μαγικές δυνάμεις που ανακαλύπτει πως έχει; Μια νεαρή ιδιοκτήτρια ενός διαφορετικού μαγαζιού που γνωρίζει τυχαία, μια μαύρη γάτα, ένα μενταγιόν με ανεξέλεγκτες δυνάμεις και μέσα σε όλο αυτό εκείνη να πρέπει να διαχειριστεί την προσωπική της ζωή, να ζήσει τη φοιτητική ζωή σε μια ξένη χώρα, κάποιες μαγικές ιδιότητες που της δίνονται χωρίς να γνωρίζει γιατί και πώς αλλά και τις ψυχικές αντιδράσεις σε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα. Και το κυνηγητό, η δράση, η περιπέτεια ξεκινά…

Διαβάστε επίσης  H αγαπημένη μας «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά

Τι εντυπώσεις μάς άφησε

Η αστρική προβολή που βλέπουμε να συμβαίνει στο «Ξόρκι» είναι το κομβικό σημείο, με το οποίο η πραγματικότητα ενώνεται με τη φαντασία κι όταν αυτά τα δύο σμίγονται με την πένα της Αλεξάνδρας Τσότσου τα αποτελέσματα είναι μαγικά. Οι περιγραφές που μας δίνει η Αλεξάνδρα Τσότσου κόβουν την ανάσα, καθώς περιγράφει τραγικά γεγονότα στη ζωή της Αναστασίας, καταστάσεις και τοπία, φέρνοντας στο μυαλό του αναγνώστη λίγη μυρωδιά από την Αγγλία. Παράλληλα, για να βοηθηθεί ο αναγνώστης δίνει τις δικές της υποσημειώσεις κάνοντας το διάβασμα εκτός από πιο ευχάριστο και κατανοητό. Σε γλώσσα απλή και κατανοητή καταφέρνει να τραβήξει τις εντυώσεις και να περάσει συναισθήματα τρόμου, ενθουσιασμού, μελαγχολίας… Ένα μυθιστόρημα που κρύβει μέσα του πολλή δράση και σασπένς και ταυτόχρονα μας περνάει και κάποιες πληροφορίες για τη ζωή στην Αγγλία (που η ίδια η συγγραφέας έζησε οπότε οι πληροφορίες της είναι ιδιαίτερα έγκυρες) για τα μέρη που συναντάμε στη χώρα αυτή αλλά και τον τρόπο ζωής. Ξέρει να κερδίζει με τη γραφή της και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη καθώς εγκιβωτίζει καταστάσεις και γεγονότα εξηγώντας τα όσο πρέπει για να πληροφορηθούμε αλλά και τόσο όσο για να μη γίνει αποκαλυπτική στη δράση και πλοκή του μυθιστορήματός της. Από τον τίτλο και μόνο «Ξόρκι» μάς προδιαθέτει για την αγωνία που θα ακολουθήσει και από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία, όπου εκεί είναι που η ανδρεναλίνη ανεβαίνει στο κόκκινο, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέσα από εναλλαγές στις εικόνες. Άνετα θα μπορύσαμε να πούμε σε κινηματογραφικούς ρυθμούς καθώς διαβάζοντας το «Ξόρκι» νιώθεις πως βλέπεις μια ταινία. Επιπλέον,  επιφυλάσσεται για τη συνέχεια μιας και βλέπουμε πως τέλειωσε μόνο το α’ μέρος και παρηγορούμαστε.

Διαβάστε επίσης  Hunter S. Thompson, Μεθυσμένο Ημερολόγιο
Advertisements
Ad 14

Οπισθόφυλλο – Ξόρκι

«Παρέμενε στο σώμα της στην ίδια θέση και έβλεπε τον εαυτό της από τις γωνίες του δωματίου. Κάπου αριστερά είναι ο διακόπτης του δωματίου. Πρέπει να σηκωθεί να τον ανοίξει. Παρακολουθούσε από ψηλά και εμψύχωνε το σώμα της να το κάνει, αλλά, μάταια. Είχε μαγευτεί το πρόσωπό της με εκείνο το λαμπερό στοιχείο έχοντάς την καταβροχθίσει ολοσχερώς. Άλλαξε γωνία και προσπαθούσε να αφυπνίσει το σώμα της.»

Σε μια πόλη της Αγγλίας δύο κορίτσια, δύο φοιτήτριες, η Αντζέλικα και η Αναστασία. Η καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά, στόχους και ικανότητες σπουδάζουν στο ίδιο Πανεπιστήμιο και ανακαλύπτουν πότε μαζί και πότε χώρια διάφορες μυστηριώδεις γνώσεις. Ένα μαγαζάκι με περίεργα αντικείμενα και μια ιδιαίτερη ιδιοκτήτρια που γνωρίζει πολλά περισσότερα από όσα λέει και δείχνει. Δύο αγόρια, φοιτητές και μια γάτα. Ένα απρόσμενο μυστήριο κυνηγητό. Τελετές μαγείας, παρολίγον πτώματα και μια εξέλιξη που κόβει την ανάσα.

πηγή:https://dianiapublications.com/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%83%CF%8C%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85/

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Τσότσου

Η Αλεξάνδρα Τσότσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο Marketing και σήμερα είναι Product Manager στην εταιρεία MDD WE THINK Co. Είναι μητέρα ενός αγοριού και λατρεύει να το παρακολουθεί να κάνει τα δικά του βήματα στη ζωή. Παράλληλα είναι αρθρογράφος από το 2017 στο μεγαλύτερο αρθρογραφικό portal που υπάρχει στο “www.pillowfights.gr” με δική της στήλη @pure_bitch_thoughts. Έργα της:

«Τα πιο ερωτικά μας» Συμμετοχή στο e book, εκδόσεις pillow – fights.gr, 2017

Διαβάστε επίσης  «Αυτόχειρες Παρθένοι» του Jeffrey Eugenides – Κάνοντας τη φωνή του αφηγητή πιο ενδιαφέρουσα

«Οι τοίχοι έχουν καρδιά», Συμμετοχή στο e book, εκδόσεις pillow – fights.gr, 2017

«Μάλλον, δε θα έπρεπε» εκδόσεις Διάνοια, Μάϊος 2022

Ανθολόγιο – Του έρωτα το κόκκινο, αφιέρωμα στα 100 χρόνια Σμύρνη, εκδόσεις Διάνοια, Ιούλιος 2022

Στοιχεία Επικοινωνίας: www.alexandratsotsou.gr

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2022 απέκτησα το πιστοποιητικό «Επιμέλειας και Διόρθωσης κειμένων» από το Ε.Κ.Π.Α. Γράφω άρθρα, διηγήματα, ποιήματα και μουσικούς στίχους. Έχω διακριθεί σε Παγκόσμιους και Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για τα έργα μου. Έχω γράψει δύο βιβλία: «Διαδρομές ψυχής» από τις εκδόσεις Όστρια και «Ψυχική Παλίρροια» από τις εκδόσεις Διάνοια. Τα τραγούδια μου μπορείτε να τα βρείτε στο Youtube. Αγαπώ αυτόν τον τρόπο έκφρασης και μου αρέσει να τον επικοινωνώ στον κόσμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη