Βάιος Κουκκόνης:”Μόνος μαζί σου”

Ο Βάιος Κουκκόνης στο  βιβλίο του «Μόνος μαζί σου»  που  κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης μας μιλάει για πάθη που συγκλονίζουν. Ο τίτλος λέει ο Βάιος Κουκκόνης   αντιπροσωπεύει το βαθύτερο νόημα του βιβλίου, την κεντρική ιδέα. Που όμως, έρχεται σε αντιδιαστολή με το αισιόδοξο και απρόσμενο τέλος του έργου. «Προσπάθησα να αποτυπώσω την αλήθεια της ψυχής, αλλά και τα βαθύτερα ένστικτα του ανθρώπου» μας αποκαλύπτει ο ο Βάιος Κουκκόνης.

Επιμέλεια συνέντευξης Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου

Καλησπέρα σας κύριε Κουκκόνη ποια ήταν η αφορμή για να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Απ: H αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου είναι περισσότερο δικές μου εσωτερικές αναζητήσεις και σκέψεις γύρω από την ψυχολογία του ανθρώπου, αλλά και εξωτερικά ερεθίσματα από κοινωνικά γεγονότα της εποχής μας.

Advertisements
Ad 14

Τι σημαίνει για εσάς ο τίτλος;

Απ: Ο τίτλος αντιπροσωπεύει το βαθύτερο νόημα του βιβλίου την κεντρική ιδέα θα έλεγα, που όμως έρχεται σε αντιδιαστολή με το αισιόδοξο και απρόσμενο τέλος του έργου. Οπότε ο τίτλος μπορεί να εφαρμοστεί στη ζωή των ηρώων του βιβλίου, αλλά και δεν μπορεί αν δεν το επιτρέψουμε εμείς με μόνο όπλο μας την αγάπη.

Εχει πάει εξαιρετικά, έτσι δεν είναι; Που οφείλει την επιτυχία του πιστεύετε;

Απ: Ευελπιστώ να πάει εξαιρετικά. Είναι νωρίς ακόμα και μόνο ο χρόνος θα το κρίνει. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι προσπάθησα να αποτυπώσω την αλήθεια της ψυχής, αλλά και τα βαθύτερα ένστικτα του ανθρώπου. Να μιλήσω για πάθη που συγκλονίζουν, αλήθειες που εξοργίζουν, αλλά και για γεγονότα και στιγμές που οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να ταυτιστούμε.

Διαβάστε επίσης  Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων, Εκδόσεις Πηγή

Ετοιμάζετε και δεύτερο βιβλίο; Με θέμα αυτή τη φορά;

Η δεύτερη ιστορία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Οι ήρωες του βιβλίου είναι πρόσωπα που προσπάθησαν απέναντι στα εμπόδια που δημιουργούν οι προκαταλήψεις και οι παγιωμένες συμπεριφορές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τα κατάφεραν ή μήπως όχι!

Βιογραφικό: Γεννήθηκα το 1981 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, όπου πέρασα τα παιδικά και μαθητικά μου χρόνια. Σπούδασα Μοριακή Βιολογία – Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, ενώ από το 2018 είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδευτικός προετοιμάζοντας μαθητές για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με καθηγήτρια την κ. Αργυρώ Μαντόγλου. Λατρεύω το διάβασμα, τη γυμναστική και τα ταξίδια. To βιβλίο «Μόνος μαζί σου» είναι το πρώτο συγγραφικό μου εγχείρημα.

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και