Στάθηκε δίπλα σου και ας έλεγε ψέμματα στον εαυτό της

Έμεινε μαζί σου παρά τον κακό σου χαρακτήρα, το ξέρω. Δε θα έμενες στη θέση της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ήταν εκεί τη στιγμή που θα έπρεπε να ήταν ήδη χιλιόμετρα μακριά σου. Πλέον το έχει καταλάβει. Συνειδητοποιήσε ότι αναλώθηκε για σένα, σου δόθηκε μαζί με τον χρόνο της, την αγάπη της, την ενέργεια της.

Έμεινε λίγο παραπάνω, γιατί είναι από τους ανθρώπους που θέλει να δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτούς που αγαπάει. Ήθελε να συνεχίσει να σε αγαπάει, ακόμα και αν τα χέρια της ήταν μονίμως άδεια από συναισθήματα. Ήθελε να είναι η αιτία να χαμογελάς, ακόμη και αν εσύ ήσουν ο λόγος που έμενε άυπνη τα βράδια. Σου έδινε τόσα κομμάτια του εαυτό της  ακόμα και αν αυτό τη σκότωνε μέσα της σιγά σιγά.

Έμεινε δίπλα σου, γιατί είναι αθεράπευτα ρομαντική, και ακόμα υπάρχει η ελπίδα μέσα της. Πίστευε ότι η αγάπη που είχε για σένα μπορούσε να ξεπεράσει κάθε νοητό εμπόδιο που είχες πλάσει εσύ με τον εγωισμό σου. Πάντα άκουγε την καρδιά της, νόμιζε ότι μονάχα εκείνη θα την οδηγήσει και δε θα κάνει ποτέ λάθος. Όλοι της έλεγαν ότι ήσουν άνθρωπος τοξικός για την ψυχή της αλλά εκείνη το πάλευε. Ήθελε διάολε να εξαντλήσει κάθε ελπίδα μέσα της! Δεν ήταν οι άλλοι στη θέση της για να ξέρουν, τους φώναζε…

Στάθηκε στο πλευρό σου γιατί πάντα ήθελε να βοηθά τους άλλους να επουλώσουν τις πληγές τους. Kαι πού χρόνος για τις δικές της που εσύ τις δημιούργησες. Βλέπεις δεν ήθελε να παραδεχτεί πως το γυαλί είχε σπάει εντελώς, και ποτέ τίποτα δε θα ήταν το ίδιο. Πάντα ήταν πρόθυμη να προσπαθήσει για κάθε πρόβλημα που είχε σχέση με σένα ακόμα και ας της τέλειωνε το κουράγιο…Όταν ο χρόνος ήταν έτοιμος να την εγκαταλείψει, εκείνη συνέχιζε να πολεμά για εσάς.

Διαβάστε επίσης  Μου λείπεις αλλά καταλαβαίνω γιατί δε μιλάμε πια

Ήταν μαζί σου ίσως γιατί δένεται εύκολα με τους ανθρώπους.  Όχι μόνο με τους συντρόφους τους, με τους φίλους της,την οικογένεια της. Πίστευε που της είπες ότι θα αλλάξεις. Νόμιζε ότι θα θυσιάσεις τις κακές σου συνήθειες για χάρη της σχέσης σας. Είχε την εντύπωση η ανόητη ότι θα την αγαπούσες περισσότερο από τον εαυτό σου.

Έμεινε τόσο καιρό παρά τις δυσκολίες που εσύ ο ίδιος δημιούργησες. Δεν ήθελε να αποχαιρετήσει όλα αυτά που χτίσατε μαζί. Δεν ήθελε να πει αντίο στα μυστικά σας, στα αστεία που μόνο εσείς γνωρίζατε, στα γεμάτα νόημα βλέμματα σας. Στο μέλλον που φαντάστηκε ότι θα είχατε.

Στάθηκε δίπλα σου, γιατί συνήθισε να λέει ψέμματα στον εαυτό της. Κάθε βράδυ, πνιγμένη στα δάκρυα που της προξενούσες έλεγε μέσα της πως όλα θα πάνε καλά και εσύ θα αλλάξεις. Ψυθίριζε στον εαυτό της πως το μέλλον θα είναι σίγουρα ομορφότερο από το παρόν.

Ήταν μαζί σου, γιατί έχει μεγάλη καρδιά. Παρά τις τόσες απογοητεύσεις, δεν ήθελε να σε πληγώσει. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ήταν αυτή ο λόγος που εσύ θα πονούσες. Δεν ήθελε να σε εγκαταλείψει, να σε προδώσει, να σπάσει την καρδιά σου σε δύο κομμάτια.

Ναι, αυτή τη φορά έμεινε για τόσο πολύ…Την επόμενη φορά θα φύγει από το πρώτο λεπτό που θα νιώσει ότι κάποιος της δίνει λιγότερα από αυτά που αξίζει. Θα εγκαταλείψει χωρίς δεύτερη σκέψη τον όποιον τοξικό για τη ζωή της…

Σύνταξη κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα

Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος