Μοναδικά λιγκουίνι με κρέμα από καφέ και φιστίκια Αιγίνης

Λιγκουίνι με κρέμα από καφέ
Λιγκουίνι με κρέμα από καφέ και φιστίκια Αιγίνης. Πηγή: www.agrodolce.it

Ο συνδυασμός ζυμαρικών με καφέ είναι κάτι που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει και πιθανότατα δεν είχαμε σκεφτεί και ποτέ. Για πολλούς από μας, ένα πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά και καφέ ίσως ακούγεται τρελό και ίσως να μην μπαίναμε καν στη διαδικασία να το δοκιμάσουμε. Η δοκιμή νέων πραγμάτων όμως είναι τρόπος ζωής και η ζωή είναι για τους τολμηρούς!

Η σημερινή μας συνταγή για λιγκουίνι με κρέμα από καφέ και φιστίκια Αιγίνης εκτός από γρήγορη, δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι, λοιπόν, ιδανική για ένα τραπέζι-αστραπή της τελευταίας στιγμής στο οποίο όμως θέλουμε να εντυπωσιάσουμε όχι μόνο με τις μαγειρικές ικανότητες, αλλά και με τη φαντασία μας!

 

Υλικά 

320 γρ. λιγκουίνι

1 δόση εσπρέσο lungo

Advertising

Advertisements
Ad 14

2 κ.σ. τυρί κρέμα

200 ml γάλα πλήρες 3,5%

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης

Advertising

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Για τα λιγκουίνι με κρέμα από καφέ και φιστίκια Αιγίνης ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας σε καλά αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους, προκειμένου να έχουμε ένα al dente αποτέλεσμα. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μας. Προσέχουμε να μην το αφήσουμε στη φωτιά για παραπάνω ώρα από όσο χρειάζεται και φτάσει σε σημείο βρασμού γιατί θα φουσκώσει και θα μας χυθεί. Μόλις το γάλα μας ζεσταθεί, λοιπόν, συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας και να σχηματίζουν μια ωραία πηχτή κρέμα. Ύστερα, προσθέτουμε και τον εσπρέσο και ανακατεύουμε και πάλι. Τέλος, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει, αλλά να παραμείνει χλιαρή.

Διαβάστε επίσης  Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μόλις πέσει η θερμοκρασία της, αναμειγνύουμε την κρέμα μας με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα φιστίκια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις γεύσεις μας, και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα λιγκουίνι μας με την κρέμα από καφέ, την παρμεζάνα και τα φιστίκια και να δημιουργήσουν την ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή μας.

 

Τιπς

  1. Πριν αλατίσουμε τη συνταγή μας, δοκιμάζουμε λίγη από την παρμεζάνα και την κρέμα από καφέ για να έχουμε μια ιδέα της ποσότητας αλατιού που χρειάζεται το πιάτο για να καλύψει τις γευστικές μας συνήθειες.
  2. Εάν θέλουμε να κάνουμε το πιάτο μας ακόμη πιο νόστιμο και μοναδικό, προσθέτουμε στην κρέμα από καφέ μας και ένα μικρό κομμάτι (30 γρ. περίπου) γκοργκοντζόλα. Εάν είναι στις γεύσεις και τις προτιμήσεις μας, τότε είναι σίγουρο ότι με την ιδιαιτερότητά της θα απογειώσει τη συνταγή μας.

 

Καλή μας όρεξη!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Eggers

Το σινεμά τρόμου του Robert Eggers

Ο Νεοϋορκέζος Robert Houston Eggers, φέτος συμπληρώνει την τέταρτη κατά

Βραδιές με δωρεάν προβολές στα Ιωάννινα!

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν!