Πικάντικη κοτόσουπα με φιδέ και λαχανικά

κοτόσουπα με φιδέ
Πικάντικη κοτόσουπα με φιδέ και λαχανικά. Πηγή: https://ministryofcurry.com/chicken-coriander-soup-instant-pot/

 

Η κοτόσουπα είναι, για τους περισσότερους από εμάς, ένα πιάτο αγαπημένο που μας θυμίζει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Ένα «comfort food» που ζητάμε πάντοτε όταν είμαστε άρρωστοι ή όταν απλώς θέλουμε κάτι ζεστό, απλό και «χουχουλιάρικο».

Τώρα, λοιπόν, που άρχισαν τα κρύα και ο χειμώνας κατά πως φαίνεται ήρθε για να μείνει, τι καλύτερο από μια κοτόσουπα με φιδέ και λαχανικά, αλλά και με μπόλικα μπαχαρικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος;

 

Υλικά

– 3 φωλιές φιδέ

– 50 ml ελαιόλαδο

Advertising

Advertisements
Ad 14

– 1 κρεμμύδι

– 2 καρότα

– 2 κλωνάρια σέλερι

– 1 1/2 κιλό κοτόπουλο χωρίς τα κόκαλα

Advertising

– Χυμό από 2 λεμόνια

– 1/2 κ.γ. κουρκουμά

– 2/3 κ.γ. κάρυ

– 1 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό

Advertising

– Αλάτι και πιπέρι

– Λίγο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για την κοτόσουπα με φιδέ ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλό μας σε κομμάτια, στο μέγεθος που προτιμάμε. Έπειτα, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με δυόμιση με τρία λίτρα νερό και βράζουμε το κοτόπουλό μας για μισή περίπου ώρα, φροντίζοντας να απομακρύνουμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια κατά τα πρώτα λεπτά του βρασίματος, το λεγόμενο «ξάφρισμα».

Διαβάστε επίσης  Γαλατόπιτα, αρωματική και απολαυστική

Όσο βράζει το κοτόπουλο, συνεχίζουμε πλένοντας καλά τα λαχανικά μας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το σέλερι. Για το καρότο, προτιμάμε να το κόψουμε σε λεπτές, μακρόστενες λωρίδες με τη βοήθεια ενός peeler για να μοιάζει στο σχήμα του φιδέ. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε ένα πολύχρωμο και ιδιαίτερο εμφανισιακά πιάτο. Αφού περάσει μισή ώρα και έχουμε «ξαφρίσει» καλά το ζωμό από το κοτόπουλο, προσθέτουμε και τα λαχανικά μας, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν για άλλη μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά το κοτόπουλο και τα λαχανικά αλλά και να δέσουν οι γεύσεις των μπαχαρικών. Μόλις, λοιπόν, δούμε ότι τα υλικά της σούπας μας έχουν μαγειρευτεί και δέσει αρκετά, προσθέτουμε και τον φιδέ και βράζουμε για όσο χρόνο χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Advertising

Τέλος, μόλις ετοιμαστεί και ο φιδές μας, απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά, αφήνουμε τη σούπα μας 5-10 λεπτά να «κάτσει» και σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγο λεμόνι ακόμα.

 

Τιπ

Αν προτιμάμε τις σούπες με αβγολέμονο, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε τον χυμό λεμονιού, 2 αβγά και 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να φτιάξουμε το αβγολέμονό μας, προσαρμόζοντας έτσι τη συνταγή στα γούστα μας. Φυσικά, προσέχουμε πάντα να μην μας «κόψει»!

Επίσης, αν ο φιδές δεν είναι στις προτιμήσεις μας, μπορούμε πάντα να τον αντικαταστήσουμε με νουντλς ρυζιού, αβγού κλπ. – οποιοδήποτε είδος προτιμάμε.

Διαβάστε επίσης  Βισυσουάζ, μία σούπα για όλο το χρόνο

 

Καλή μας όρεξη!

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αγίου Βαλεντίνου: 4+1 ξεχωριστές προτάσεις

Η γιορτή των ερωτευμένων ήρθε και μας βρίσκει να αναζητάμε

Η ιστορία της βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη

Η ιστορία της βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη είναι μια περίοδος ανάπτυξης