Συνταγή: ιδιαίτερα καλοκαιρινά cocktail

Από την πρόποση των Γάλλων στρατιωτών «Vive le cock-tail» μέχρι το «Νίκο, πιάσε άλλο ένα» (θα καταλάβετε στην πορεία για ποιον Νίκο μιλάω), τα  καλοκαιρινά cocktail δεν έχουν πάψει να είναι trend με τις συνταγές τους να αυξάνονται συνεχώς.

Δεν θα μπορούσα παρά να συμβουλευτώ τη γνωστή ειδικότητα του bartending για δυο ιδέες καλοκαιρινές που δεν είναι διόλου δύσκολες για εμάς που το επιχειρούμε στο σπίτι, τα βράδια που ξεμένουμε στο μπαλκόνι. Άλλωστε, ποιος δεν έχει πειραματιστεί λιγάκι ως bartender… Φέτος το καλοκαίρι, είναι η κατάλληλη στιγμή να εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Τα πράγματα είναι απλά. Επιλέξετε προσεκτικά τις πρώτες ύλες σας και ξεκινήστε με όρεξη και χαμόγελα. Καμία ζεστή νύχτα στην πόλη δεν πέρασε χωρίς τα απαραίτητα summer essentials, και με αυτά εννοώ τα καλοκαιρινά cocktail.

Κάπου εδώ μπαίνει ο Νίκος… για εσάς Νίκος Φαρμάκης, για εμάς ο «Νίκο, πιάσε άλλο ένα» . Στο κέντρο της Λαμίας με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο εγώ επιλέγω ένα στέκι, για μένα και για πολλούς εδώ και αρκετά χρόνια, για να απολαύσω καλοκαιρινά cocktail. Και το όνομα αυτού: BLe’ Coffee Bar&More . Ένα all day bar στην καρδία της πόλης με τους πιο φιλικούς ιδιοκτήτες να είναι πάντα παρόν και το πιο ευχάριστο προσωπικό.

καλοκαιρινά cocktail
Πηγή: προσωπικό αρχείο, BLe’ Coffee Bar&More

Ο Νίκος, λοιπόν, συμπληρώνει αυτή την ομάδα και με χαρά θέλησε να μοιραστεί δυο αγαπημένες καλοκαιρινές εμπνεύσεις του. Μόλις 22 χρονών, αυτοδίδακτος, με ερεθίσματα από το μαγαζί των γονιών του με βότανα και μπαχαρικά, και μεγαλώνοντας δουλεύοντας στην εστίαση, ήδη τρία χρόνια, έχει εμπνευστεί από καταξιωμένους bartenders. Καθημερινή προσπάθεια και μεράκι σε συνδυασμό με καλές πρώτες ύλες προσφέρουν σε μας νότες δροσιάς με καλοκαιρινά cocktail . 

Διαβάστε επίσης  Καναδέζικη Poutine με πευκόμελο,μοτσαρέλα και brandy
Advertising

Advertisements
Ad 14

Mediterranean cucumber smash (Μεσογειακό καλοκαιρινό cocktail) 

Υλικά 

40 ml Τanqueray gin 

25 ml Skinos mastiha spirit 

15 ml σιρόπι ζάχαρη 

Advertising

25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό από lime

Three Cents ginger beer 

2  φλούδες από αγγούρι 

 μια κορυφή δυόσμου 

Advertising

Εκτέλεση  

Για το σιρόπι ζάχαρης 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50 ml νερό, 50 g ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3′. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.  

Για το cocktail 

Advertising

Προσθέτουμε το gin, τη μαστίχα, το σιρόπι ζάχαρης, το χυμό lime και μια φλούδα αγγούρι στο shaker και ανακατέβουμε.  Πίεζουμε παράλληλα μέχρι να πολτοποιήσουμε τη φλούδα αγγουριού και να ενσωματωθούν τα υλικά. Έπειτα, κλείνουμε το shaker και χτυπάμε πολύ καλα. Διπλοσουρώνουμε (double strain για τους ήδη μυημένους), και σερβίρουμε σε ποτήρι της αρεσκείας μας (όσο πιο fancy τόσο το καλύτερο) με πάγο. Τέλος, απογεμίζουμε με Ginger beer και γαρνίρουμε με μια φλούδα αγγούρι και μια κορυφή δυόσμου. 

καλοκαιρινά cocktail
Πηγή: προσωπικό αρχείο, BLe’ Coffee Bar&More

Twist paloma ( Ταξίδι στο Μεξικό για καλοκαιρινό cocktail ) 

Υλικά 

60 ml Tequila blanco 

Διαβάστε επίσης  Χειροποίητα τορτελίνια με γέμιση τυριών

20 ml σιρόπι spicy mango

Advertising

10 ml σιρόπι μελιού

10 ml  σιρόπι μπούκοβο

25 ml χυμό lime

σόδα grapefruit

Advertising

για το γαρνίρισμα: αλάτι  , κόκκινη γλυκιά πάπρικα  ,  μια πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι μελιού

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50 ml νερό, 50 g μέλι  και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.  Βράζουμε για 3′. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.  

Advertising

Για το σιρόπι μπούκοβο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150 ml νερό,  2 κ.σ. μπούκοβο, 2 κ.σ. ζάχαρη, και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.  Βράζουμε για 3′. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.  

Για το cocktail

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός απο τη σόδα, και αφoύ χτυπήσουμε αρκετά καλά σουρώνουμε και σερβίρουμε απογεμίζοντας το ποτήρι με τη σόδα grapefruit. Γαρνίρουμε με αλάτι, μια μικρή πιπεριά τσίλι και κόκκινη γλυκιά πάπρικα.

Advertising

Vive le cock-tail !!! 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Λαμίας , σπούδασα γεωπονία στη Θεσσαλονίκη, την πλέον αγαπημένη μου πόλη και έχω αποκτήσει τίτλους στον τομέα του κρασιού από το WSPC (Wine & Spirits Professional Center). Αγαπώ το κρασί, το χορό και το φαγητό . Μαγειρεύω για φίλους και αγαπώ τις παραδοσιακές γεύσεις .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ελάχιστα λεκτικά παιδιά με ΔΑΦ: Παρεμβάσεις

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Ελάχιστα λεκτικά παιδιά με ΔΑΦ:
Εμπειρίκος

Ενδοχώρα της ελληνικής ποίησης

Στις παρυφές των Αθηνών οι μέτοικοι ζούσαν δίχως την ιδιότητα