Στέλλα Καραμπακάκη : «Πιστεύω πως αν κάνεις κάτι που σου αρέσει και σε διασκεδάζει είναι επιτυχία!»

stella-karabakaki-cover

Η Στέλλα Καραμπακάκη είναι συγγραφέας και youtuber, με γραπτό και προφορικό λόγο ιδιαίτερα καυστικό, ειδικά όταν αναφέρεται στις ανθρώπινες – ερωτικές σχέσεις. Παρακολουθώντας κάποιος τα επαγγελματικά της βήματα και τις προσωπικές της επιτυχίες, αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύπλευρη προσωπικότητα και μεγάλο ενδιαφέρον. Της ζητήσαμε λοιπόν να μας μιλήσει για τη ζωή της και όλα όσα έχει καταφέρει! Διαβάστε τι μας είπε…

 

Γεια σου Στέλλα! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δεχτήκες να παραχωρήσεις στο MAXMAG αυτή τη συνέντευξη!

  • Πες μας λίγα λόγια για σένα και την αγάπη σου για τη συγγραφή βιβλίων… Πώς ξεκίνησες να γράφεις;

Νομίζω ήταν σχετικά τυχαίο, έγραφα μεν σχεδόν πάντα, από πιο μικρή, αλλά κάπου εκεί μεταξύ 2008 και 2009 άρχισα να ολοκληρώνω ό,τι ξεκινούσα, αντί να το παρατάω στα μισά, και κάπως έτσι το πρώτο μου βιβλίο, το “Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια” κυκλοφόρησε στο τέλος του 2009. Ήταν και κάπως καλύτερες εποχές τότε ακόμα στον χώρο του βιβλίου, οπότε υπήρχε καλύτερη διάθεση! Ακολούθησαν άλλα τέσσερα βιβλία, με τελευταίο το “Ένα Μεγάλο Τζέρτζελο” που υπεραγαπώ και βγήκε στο τέλος του 2014.

  • Από πού εμπνέεσαι για να γράψεις; Τι είναι αυτό που πραγματεύονται τα βιβλία σου;

Τα βιβλία μου είναι όλα σατιρικά. Εμπνέομαι λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις από την καθημερινότητα, τη δική μου αλλά και των γύρω μου. Τα τρία πρώτα βιβλία μου εστίασαν στη σάτιρα των σχέσεων, ενώ το τελευταίο, λίγο λόγω της αλλαγής της εποχής και των εξελίξεων στη χώρα μας, λίγο λόγω της ίδιας της καθημερινότητας μου που επίσης άλλαξε, είναι μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα.

  • Παρατηρούμε ότι πολλά βιβλιοπωλεία κλείνουν λόγω οικονομικών δυσκολιών. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; Στην οικονομική κρίση; Το διαδίκτυο πιστεύεις ότι έχει επηρεάσει αυτή την κατάσταση, καθώς μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αγοράζει πλέον τα βιβλία διαδικτυακά;

Η προσωπική μου άποψη είναι πώς το διαδίκτυο δεν εχει επηρεάσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί στην Ελλάδα έχει μειωθεί γενικά η κινητικότητα του αγοραστικού κοινού. Δεν είναι πως αγοράζουν βιβλία από αλλού, είναι πως δεν αγοράζουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου! Αυτό οφείλεται σίγουρα στην κρίση που περνάει η χώρα, όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και από ψυχολογικής πλευράς. Ακόμη και αυτός που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα βιβλίο, πιθανότατα να μην έχει τη διάθεση. Εννοείται βέβαια πως η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων απλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, το βιβλίο αρχίζει να γίνεται πολυτέλεια δυστυχώς, όπως και πολλά άλλα πράγματα. Αναπόφευκτο είναι λοιπόν να κλείνουν τα βιβλιοπωλεία.

  • Πώς μπορεί κάποιος να παρακινήσει τους νέους να διαβάζουν βιβλία και να μην είναι κολλημένοι όλη τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή;
Διαβάστε επίσης  Foodrunners: "Θέλουμε να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα στα μικρά παιδιά και στις οικογένειες"

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σχετικά με αυτό. Ακόμα κι εγώ που εμφανίζομαι κυριολεκτικά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και θα ήθελα πολύ να διαβάζουν περισσότερο! Πιστεύω πως η αγάπη και το ενδιαφέρον για το διάβασμα είναι κάτι που ξεκινάει από την οικογένεια και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει κάθε άνθρωπος. Αν δεν μάθει από μικρός σε κάτι είναι δύσκολο να το αναζητήσει μόνος του στην πορεία. Σίγουρα και οι καιροί που ζούμε δεν βοηθάνε από καμία άποψη.

stella-karabakaki

  • Η ενασχόλησή σου με το youtube πώς προέκυψε; Tι είναι αυτό που θα δει κάποιος επισκεπτόμενος το κανάλι σου; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο concept;

Το youtube και η συνεργασία με το Comedy Lab προέκυψαν για μένα ως μια ανάγκη για δημιουργία κειμένων διαφορετικής μορφής. Πάλι μια ανάγκη για γραφή ήταν δηλαδή, απλά σε διαφορετικό πλαίσιο. Το προσωπικό μου κανάλι είναι μια προέκταση των Bitch Party με τα οποία και ξεκίνησα. Ποικίλο περιεχόμενο με το καυστικό ύφος της περσόνας που δημιουργήσαμε εξαρχής για το youtube. Είναι κάτι διαφορετικό για εμένα όλο αυτό, ένας νέος τρόπος να έρθω σε επαφή με ένα κομμάτι του κοινού μου και των ανθρώπων που ενδιαφερονται να παρακολουθήσουν όσα κάνω, αλλά και ένας τρόπος να με γνωρίσει κάποιος καινούργιος κόσμος.

  • Πόσο δύσκολο είναι να είσαι συγγραφέας, youtuber κλπ. Προλαβαίνεις να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου;

Είναι εύκολο και δύσκολο ταυτόχρονα. Είμαι freelancer και αυτό σημαίνει πως εγώ αποφασίζω για το ποιες δουλειές θέλω να αναλάβω και ποιες όχι και το πόσο χρόνο θέλω ή δεν θέλω να δουλέψω κάθε βδομάδα. Αυτό θεωρητικά ακούγεται καλό και είναι καλό! Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν περίοδοι που βαράω μύγες ή δεν έχω έμπνευση και άλλες που τρέχω πανικόβλητη να τα προλάβω όλα με τις προθεσμίες να με κυνηγάνε. To youtube είναι κάτι που κάνω εφόσον έχω χρόνο και διάθεση, προσπαθώ να τηρώ κάποιες προθεσμίες, αλλά δεν είναι μια κανονική “δουλειά” για μένα, όπως τα υπόλοιπα πράγματα που κάνω. Σίγουρα πάντως αν ένας άνθρωπος που δουλεύει δέκα ώρες τη μέρα σε μία εταιρεία προλαβαίνει να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του μπορώ να το κάνω κι εγώ, αρκεί να οργανώσω καλά το χρόνο μου!

Διαβάστε επίσης  Sidetrack: «Ο κόσμος των Sidetrack, είναι ο κόσμος της καθημερινότητας»

stella-karabakaki-1

  • Συχνά βλέπουμε κόντρες μεταξύ των youtubers. Πιστεύεις ότι αυτό γίνεται σκόπιμα για περισσότερα views και διαφήμιση ή κακοπροαίρετα;

Πιστεύω πως γίνεται για όλα αυτά ταυτόχρονα. Γιατί όλα αυτά πάνε πακέτο. Είναι ένα από τα σημεία των καιρών το διαδικτυακό λιντσάρισμα, που θεωρώ πως αποτελεί κομμάτι της ανάγκης για προβολή, για θεατές, για κάποια παραπάνω λεφτά ίσως. Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς που γινόταν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών – όπου παίκτες πχ από το Big Brother τσακώνονταν για το απολύτως τίποτα. Το κοινό που μεγάλωσε παίζοντας με τα παιχνίδια του και ακούγοντας αυτά στο background τα αναζητάει τώρα με τον τρόπο του και θα τα αναζητάει όσο υπάρχει κάποιος να τα προσφέρει. Είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια.  

  • Υπάρχουν tips για να γίνει κάποιος/α πετυχημένος/η youtuber;

Υπάρχουν σίγουρα θέματα και συμπεριφορές που φέρνουν περισσότερο κόσμο και ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό. Ό,τι γίνεται viral, όποιος κοροϊδεύει κάποιον άλλον, ή οι κόντρες που αναφέραμε πιο πάνω. Το εάν βέβαια αυτό θεωρείται πετυχημένο είναι κάτι σχετικό. Ναι, φέρνει μεγαλύτερα νούμερα και περισσότερες προβολές, ναι, ίσως αν αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχεις κάνει να θεωρείται και “αξιέπαινο” κατά κάποιον τρόπο. Αλλά στη δική μου φάση ζωής το αν είσαι “επιτυχημένος” μετριέται πολύ διαφορετικά. Πιστεύω πάντως πως σε γενικές γράμμες αν κάνεις κάτι που σου αρέσει και σε διασκεδάζει είναι επιτυχία.

  • Πού μπορεί να σε βρει κάποιος, ή να αναζητήσει κάποιο από τα βιβλία σου;

Στη phonographic society! Στη phonographic society books είμαι υπεύθυνη εκδόσεων και εκεί έχουμε συγκεντρώσει πλέον και όλα τα βιβλία μου, που στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Παράλληλα με τη phonographic society records, το μουσικό κομμάτι της εταιρείας δηλαδή, συνεργάζομαι ως στιχουργός και εκεί μπορεί να βρει κανείς όλα τα μουσικά μου πρότζεκτ. Και βέβαια όσον αφορά τα βίντεο και το youtube είμαι και στο comedy lab, με καινούργια βίντεο κάθε Τετάρτη και στο κανάλι μου, το TheBitch Channel με καινούργια βίντεο κάθε Δευτέρα, παρέα με τον Θάνο Λυμπερόπουλο που κάνει τη σκηνοθεσία!

  • Κλείνοντας, θα θέλαμε να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας τα μελλοντικά σου σχέδια. Τι ετοιμάζεις;
Διαβάστε επίσης  Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης: «Από το νέο ελληνικό θέατρο λείπει η χρηματοδότηση, η μάχη είναι άνιση»

Θα ολοκληρώσουμε τη σειρά με τα ντουέτα που είχαμε ξεκινήσει στο Comedy Lab, το Stella’s got a song με άλλα δυο κομμάτια που έχουμε στα σκαριά, για να ολοκληρωθεί αυτό το πρότζεκτ και από εκεί και πέρα είναι όλα υπό συζήτηση. Ετοιμάζω κάποιες ακόμη συνεργασίες και ιδέες αλλά δεν θέλω να πω κάτι ακόμα, καθώς είναι πολύ νωρίς και φοβάμαι μην μου τα…ματιάσω! χεχε Σίγουρα θα συνεχίσει να ανεβαίνει πολύ νέο υλικό σε μορφή βίντεο πάντως!

Oι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο είναι του @angel_slt

Χρήσιμα links:

Αν θέλετε να μαθαίνετε τα νέα της Στέλλας, να παρακολουθήσετε κι άλλα βίντεο της ή να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία της, οι παρακάτω σύνδεσμοι θα σας βοηθήσουν!

Stella Karabakaki-Phonographic Society Books

Facebook: Καραμπακάκη Στέλλα – Karabakaki Stella

YouTube: The Bitch Channel

Jumping Fish: Stella Karabakaki

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι