Κίνε και Κόνι από την Ευγενία Κωστή: ιδανικό βιβλίο για παιδιά

Κίνε και Κόνε

Κίνε και Κόνι, δύο γλυκιές και παιδικές ιστορίες της Ευγενίας Κωστή, που με ωραίο παραμυθένιο τρόπο αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, την ομαδικότητα, τη συνεργασία και δείχνουν πώς μέσα από αυτές υπερπηδάμε τα δύσκολα.

Η σειρά των δύο ηρώων θα αγαπηθεί από τα παιδιά, βοηθώντας τα να καταλάβουν και να πράξουν, αλλά προπάντων να χαλαρώσουν.

Κίνε
Πηγή εικόνας: freeminds.gr

Ο Κίνε και ο Κόνι ανακαλύπτουν τρόπους να σκορπούν τους φόβους τους μακριά με τη φιλία,, που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, γέλιο, ελπίδα και χαρά. Η φιλία όταν είναι πραγματική είναι μια σχέση πολύτιμη. Δίνει χαρά και ευτυχισμένες μέρες.

Advertisements
Ad 14

Το τρυφερό αυτό βιβλιο μαθαίνει στο παιδί την αξία που έχει το να μοιράζεσαι, να επενδύεις με θάρρος στη Φιλία, να διώχνεις από δίπλα τους όλους όσους θέλουν να σε βλάψουν.

Στην «Πρώτη τους περιπέτεια» οι δύο φίλοι, ο Κίνε το σκιουράκι και ο Κόνι το λαγουδάκι, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο μαγικό δάσος με ένα και μοναδικό σκοπό! Να μαζέψουν μοβ λαχταριστά βατόμουρα! Στη διαδρομή θα γνωρίσουν συναρπαστικούς φίλους, ενώ οι κίνδυνοι δε θα λείψουν! Το μυστηριώδες Πεταλολούλουδο, το άλογο που πετάει και η σοφή κουκουβάγια Αγριππίνα θα τους διδάξουν τη δύναμη της φιλίας. Παρόλ’ αυτά οι κίνδυνοι δε θα λείψουν… Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν, ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό στο χωριό της Ασημένιας Κανέλας…

Στην δεύτερη ιστορία: «Η Λίμνη των Ζαχαρωτών» οι δύο μικροί ήρωες επισκέπτονται το χωριό των Αρωματικών Χαρουπιών συναντώντας μία ιδιαίτερη λίμνη! «Η Λίμνη των Ζαχαρωτών» θα γίνει αιτία ώστε η παρέα τους να μεγαλώσει. Μαζί με τα δύο γουρουνάκια, το τζιντζεράκι και τον Υάκινθο θα ζήσουν μία ακόμη συναρπαστική αναζήτηση. Οι δυσκολίες, όμως, δε θα λείψουν…

Διαβάστε επίσης  Πάμε για καφέ στη χόβολη;

Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν, ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό…

 

Η συγγραφέας Ευγενία Κωστή, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη χρηματοοικονομική ανάλυση και σπουδές στο πιάνο, εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει η συγγραφή παιδικών ιστοριών, που της δίνει ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση, αλλά και μια ευκαιρία αναδρομής στα παιδικά της χρόνια.

Τα δύο παιδικά παραμύθια της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Maradel Books.

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,