Πολιορκία και καταιγίδα: σύντομα στις οθόνες μας

Πολιορκία και καταιγίδα

Το βιβλίο Πολιορκία και Καταιγίδα Γκρίσα 2 της Λι Μπαρντούγκο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπως και όλη η σειρά μαζί με το πρώτο μέρος από την διλογία Τα Έξι Κοράκια. Σύντομα θα βρίσκεται στις οθόνες μας η δεύτερη σεζόν της σειράς Σκιές και Οστά από το Netflix και είπα να συνεχίσω την ανάγνωση των βιβλίων. Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα ήθελα να ενημερώσω ότι θα υπάρξουν σπόιλερ για το πρώτο μέρος, καθώς είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Οπότε αν δεν έχετε δει ή διαβάσει το πρώτο μέρος και δε θέλετε να διαβάσετε κάποιο σπόιλερ, καλό είναι να μην προχωρήσετε την ανάγνωση.

Λίγα Λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Το βιβλίο μας ξεκινάει με τον Μαλ και την Αλίνα να έχουν ξεφύγει και για άλλη μία φορά, και τον Ντάρκλινγκ να βρίσκεται στο κατόπι τους. Πολύ σύντομα βρίσκονται ξανά στα χέρια του και ταξιδεύουν σε ένα πλοίο προς βόρειες θάλασσες για άγνωστους λόγους. Για να σωθεί για άλλη μία φορά από την μοίρα αυτήν η Αλίνα, επιλέγει να συμμαχήσει με έναν κουρσάρο.

Η μοίρα της φαίνεται όλο και πιο δυσοίωνη όσο προχωράνε τα γεγονότα και κατανοεί ότι οι επιλογές της στερεύουν. Καταλήγει να ηγηθεί του στρατού των Γκρίσα και να προσπαθήσει να σώσει την Ράβκα και όσους μπορεί. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται αντιμέτωπη με την απρόσμενη απώλεια και την απαγορευμένη δύναμη. Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις τι θα γίνεις όταν πρέπει να σώσεις τους πάντες.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  5+1 ιδιαίτερα ημερολόγια για τη νέα χρονιά
Ad 14

Η σχέση του Μαλ και της Αλίνας στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύπλοκη από πολλές απόψεις. Και οι σύμμαχοί της την κάνουν ακόμα πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να τους κρατήσουν μακριά, μα υπάρχουν και πολλά που τους ενώνουν. Το θέμα με αυτά είναι η επιλογή που θα κάνει ο καθένας τους.

Σκέψεις για Πολιορκία και Καταιγίδα – Γκρίσα 2

Πολιορκία και καταιγίδα
psichogios.gr

Όπως πάντα μου άρεσε πάρα πολύ το αισθητικό κομμάτι του βιβλίου, οι εκδόσεις Ψυχογιός μας αποδεικνύουν την προσοχή που δίνουν στα βιβλία τους και τους αξίζει ένα μπράβο γι’ αυτό. Το ίδιο και το κομμάτι της επιμέλειας, ήταν πραγματικά προσεγμένο, όπως και η μετάφραση.

Αρχίζοντας από τον αγαπημένο μου χαρακτήρα θα σας μιλήσω για τον Ντάρκλινγκ. Ανυπομονώ να δω την συνέχεια της ιστορίας στην σειρά, μα ανησυχώ και πάλι ότι για να τον κάνουν πιο κακό θα του φορτώσουν περισσότερα πράγματα απ’ όσα πραγματικά κάνει. Παρ’ όλα αυτά να αναφέρω ότι επειδή μου αρέσει δεν σημαίνει ότι τον θέλω με την Αλίνα. Μου αρέσει η σκιαγράφισή του και ο τρόπος που χάνεται μέσα στο μίσος και το πάθος του να πετύχει τον σκοπό του. Συνεχίζω να θεωρώ πως είναι ένας κακός χαρακτήρας και ας πιστεύω ότι έχει λόγους που θέλει να κάνει όσα προσπαθεί και ας χάνεται στην πορεία. Σε αυτό το βιβλίο τον βλέπουμε πιο εξαγριωμένο από το πρώτο και πιο αποφασισμένο από ποτέ. Οι πράξεις του μας βρίσκουν άφωνους και όλοι οι φαν του θα παρακαλούσαν, μάλλον, να μην είχαν γίνει.

Αλίνα και Μαλ, τους αναφέρω μαζί μιας και αυτό το βιβλίο προσπαθεί να εστιάσει παραπάνω στην σχέση τους τώρα που αποκαλύφθηκαν τα συναισθήματά τους. Φυσικά, όπως θα περιμέναμε δεν είναι κάτι εύκολο. Έρχονται πολύ παράγοντες να δυσχεραίνουν την κατάσταση της σχέσης τους και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά κανενός τους. Δεν μπορώ να κατανοήσω μερικά θέλω τους και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τις πράξεις τους. Από την μία η Αλίνα που με κάνει να λυπάμαι τον Μαλ για το πως του φέρεται και του μιλάει κάποιες φορές και από την άλλη ο Μαλ που με φτάνει στα όρια μου για την απαίτηση του να έχει την Αλίνα υπό.

Διαβάστε επίσης  Φθηνές ιστορίες από έναν 20χρονο

Ευτυχώς έρχονται να προστεθούν κι άλλοι χαρακτήρες στην λίστα, γιατί πραγματικά είχα στερέψει από ενδιαφέροντα. Έχουμε την παρουσία των διδύμων που με καθήλωσε από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι αυτοί που ανυπομονώ να δω και στην σειρά πέραν του Ντάρκλινγκ, καθώς φυσικά και την παρουσία του κουρσάρου μας. Ένας χαρακτήρας που σε μαγευεί με την διορατικότητά του και με το πάθος του για κίνδυνο. Η συγγραφέας του έχει προσδώσει πολλά στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν αρεστό σε όσους τον βλέπουν να μιλάει και να σαρκάζει τα πάντα με τέτοια δεξιότητα.

Στοιχεία που μου άρεσαν ήταν η μάχη που είδαμε και δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες, δεν θα ήθελα να σας κάνω σπόιλερ. Κατά την οποία γίνεται μία χρήση μαγείας που εγώ θεώρησα πολύ έξυπνη και ενδιαφέρουσα. Είναι σχετικά στην αρχή του βιβλίου η συγκεκριμένη για να καταλάβουν όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο για τι μιλάω. Όπως επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ένα σημείο που μας δείχνει με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε σε αυτήν την μάχη. Εξαιρετική ιδέα το συγκεκριμένο. Έπειτα μου αρέσει η όλη διαδικασία που θα δούμε κατά την αρχηγία της Αλίνας, ανάμεσα στους Γκρίσα. Μαζί και η δυνατή στιγμή προς το τέλος του βιβλίου που σε αφήνει άφωνο. Κάπου εδώ έρχεται να τελειώσει η λίστα με τα καλά.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο βιβλίο δεν περιέχει ιδιαίτερα κάτι καινούριο και κάτι που θα μπορούσε να σταθεί και να δικαιολογήσει τόσες σελίδες, κατά την άποψή μου πάντα. Θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο σε έκταση και με περισσότερα γεγονότα σημασίας. Δείχνει να εστιάζει μόνο στις σχέσεις και την προσωπικότητα της Αλίνας, που εξ’ αρχής δεν μου αρέσει. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ότι σου δίνει κάτι σημαντικό μέσα σε τόσα κεφάλαια. Αναμένω την συνέχεια ώστε να δω πως θα διαχειριστεί η συγγραφέας τα καλά σημεία που βρήκα και πως θα καταλήξει η όλη ιστορία.

Διαβάστε επίσης  «Κάτω απ΄τη σκιά του Άθω», της Val O' Teli, από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ

Βιογραφικό Σημείωμα της Συγγραφέως του βιβλίου Πολιορκία και Καταιγίδα

leighbardugo.com

Η ΛΙ ΜΠΑΡΝΤΟΥΓΚΟ γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, μεγάλωσε στη Νότια Καλιφόρνια και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Γέιλ. Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες. Η τριλογία ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ έχει βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις της λίστας ευπώλητων βιβλίων των New York Times και έχει μεταφερθεί στις
τηλεοπτικές οθόνες από το NETFLIX. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν και τα τρία βιβλία της σειράς ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ με τίτλο ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ, ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ενώ ετοιμάζονται κι άλλα βιβλία της συγγραφέως που εκτυλίσσονται στον φανταστικό κόσμο Grishaverse.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο ή αγοράστε το από την σελίδα των Εκδόσεων Ψυχογιός, εδώ.

Ερωτευμένη με το φανταστικό και ό,τι έχει να κάνει με μύθους και περίεργα πλάσματα. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994, κατοικεί πλέον στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Όταν δεν είναι κρυμμένη μέσα στα βιβλία της σίγουρα βρίσκεται πίσω απ’ την οθόνη του υπολογιστή γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα ή άρθρα. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Απρόσμενο Ξύπνημα" μετράει 200.000 προβολές στο Wattpad, την παγκόσμια πλατφόρμα ανάγνωσης βιβλίων. Τις στιγμές που δεν διαβάζει, φωτογραφίζει βιβλία για τον λογαριασμό της στο Instagram. Τελοιόφοιτη πλέον στον τομέα του Marketing με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον στα Social Media.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό