Reading Slump: Τι είναι και πως να το αποφύγετε

 

Πηγή εικόνας: chapters.indigo.ca

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε «πέσει» σε reading slump. Τι είναι αυτό με ρωτάτε; Μμμ. Είναι όταν έχετε διαβάσει ένα βιβλίο, το οποίο ήταν τέλειο και δεν ξέρετε τι άλλο βιβλίο να πιάσετε στα χέρια σας. Γιατί κανένα δεν θα είναι σαν και αυτό. Που σας συνεπήρε. Που σας μάγεψε. Που σας έκανε να τα ξεχάσετε όλα. Γιατί ξέρετε ότι δεν θα ξαναέρθει η στιγμή που το πήρατε για πρώτη φορά στα χέρια σας. Το μυρίσατε για πρώτη φορά (Ναι μυρίζω τα βιβλία μου, είμαι περίεργη..moving on!).  Το ανοίξατε, το διαβάσατε και τώρα ο κόσμος είναι τελείως διαφορετικός. Γιατί δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω και να το ξαναδιαβάσετε για πρώτη φορά (Ευχαριστώ Χριστίνα για την ιδέα αυτή που μου φύτεψες και τώρα δεν μπορώ να μη δεν το σκέφτομαι!). Και πέσατε σε reading slump. Μπορώ να σας βοηθήσω να το ξεπεράσετε. Με εύκολους τρόπους. Ξέρω είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε.

Ξαναδιαβάστε αγαπημένα σας βιβλία

reading slump
Πηγή: pinterest.com

Εγώ όταν πέφτω σε reading slump, που δυστυχώς πέφτω συχνά επειδή διαβάζω πολύ, για να το ξεπεράσω διαβάζω ξανά βιβλία που μου άρεσαν πολύ. Τα αγαπημένα μου βιβλία. Τώρα θα μου πείτε, τα αγαπημένα σου βιβλία δεν σε ρίχνουν σε reading slump? Όχι όλα. Και συνήθως με έριξαν μεν την πρώτη φορά, όμως μετά ξέροντας την υπόθεση, ξέρω ότι θα τα αγαπήσω. Οπότε αν διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, μετά θα διαβάσετε το επόμενο βιβλίο πολύ πιο εύκολα. Λύθηκε το πρόβλημα!

 

Αλλάξτε είδος βιβλίου

reading slump
Πηγή: pinterest.com

Με έχει ρίξει σε reading slump ένα βιβλίο φαντασίας; Διαβάζω ένα βιβλίο σύγχρονης λογοτεχνίας. Με έχει ρίξει σε reading slump ένα βιβλίο ιστορικό; Διαβάζω ένα βιβλίο sci-fi. Όταν αλλάζουμε τα είδη βιβλίου, και δεν διαβάζουμε από ένα είδος μόνο, είναι πολύ πιο εύκολο να μην πέσουμε άμεσα σε reading slump, γιατί δεν υπάρχει σύγκριση. Αν διαβάσουμε ένα βιβλίο το οποίο έχει σχέση με την μετοίκηση στον Άρη, οτιδήποτε άλλο βιβλίο που έχει σχέση με τον Άρη, θα το συγκρίνουμε με το αρχικό. Οπότε, σε αυτές τις περιπτώσεις, η αλλαγή είναι καλή.

Διαβάστε επίσης  Jhumpa Lahiri: Μια μοναχική γυναίκα αφηγείται τις δικές της διαδρομές

Δείτε μια ταινία αντί να διαβάσετε

reading slump
Πηγή: pinterest.com

Τα βιβλία του Harry Potter και τα Hunger Games  με έχουν ρίξει σε reading slump όσες φορές και να τα διαβάσω. Εντάξει οι Αγώνες Πείνας είναι τρία βιβλία αλλά του Harry Potter είναι επτά τα άτιμα. Οπότε, όταν ξέρω πως θα καταλήξω σε reading slump, τότε αντί να διαβάσω τα βιβλία βλέπω τις ταινίες. Ξέρω δεν συγκρίνεται, αλλά παίρνετε την γενική ιδέα.

Advertisements
Ad 14

Βιβλία που με έριξαν σε reading slump

Ενδεικτικά σας αναφέρω δύο βιβλία που με έριξαν σε reading slump. Είναι και τα δύο υπέροχα βιβλία, του ίδιου συγγραφέα και τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Δυστυχώς δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά ακόμη, αλλά μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαδικτυακά βιβλιοπωλεία. Ειδικά το public έχει πολλά ξενόγλωσσα βιβλία.

Illuminae Files της Amie Kaufman και του Jay Kristoff

Πηγή: pinterest.com

Η Amie Kaufman και ο Jay Kristoff οι συγγραφείς του βιβλίου, είναι και φίλοι και έχουν γράψει την τριλογία των Illuminae Files. Είναι sci-fi (science fiction). Είναι υπέροχα τα βιβλία (είναι τριλογία). Διαβάστε τα και θα με θυμηθείτε. Απλά προσέξτε γιατί εγώ έπεσα δύο μήνες σε reading slump και δεν μπορούσα να διαβάσω τίποτα. (Σας προειδοποίησα!)

Empire Of The Vampire του Jay Kristoff

Πηγή: pinterest.com

Δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα ελληνικά δυστυχώς, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι θα μεταφραστεί γιατί είναι εκδοτικό φαινόμενο. Για την ακρίβεια μόλις το τελείωσα και προφανώς έπεσα σε reading slump. Είναι η ιστορία ενός κυνηγού βρικολάκων ο οποίος εξιστορεί την ιστορία του σε έναν άλλο βρικόλακα.

Διαβάστε επίσης  Έλμερ Γκάντρι: ένα σατιρικό μυθιστόρημα για τη θρησκεία

Επίλογος

Πηγή: pinterest.com

Είναι στον καθένα αν θα πέσει ή όχι σε reading slump. Αλλά τουλάχιστον αν «πέσετε», θα έχετε ανακαλύψει πολλούς και υπέροχους τρόπους για να επανέλθετε. Εγώ πάντως πέφτω πολύ συχνά. Αλλά έχω πολλές εναλλακτικές που με βοηθούν να το ξεπεράσω..

ΥΓ Η Χριστίνα που αναφέρω είναι η δίδυμη αδερφή μου. Κάποιες φορές με εκνευρίζει, όπως όταν μου έβαλε την παραπάνω ιδέα για τα βιβλία. Αλλά την αγαπώ. Τις περισσότερες φορές…

Είμαι καθηγήτρια μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω. Λατρεύω τα ταξίδια. Κοιτώνας στο Hogwarts: Gryffindor. Αγαπημένο χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ.
Τυχερό νούμερο: 8.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,