Δεν είναι λίγες οι φορές που όσο αγαπάμε το κρασί άλλο τόσο ζητάμε κάτι έξτρα δροσιστικό. Βραδιές στο μπαλκόνι με φίλους ή το έτερον ήμισυ χρίζουν δροσιάς και απόλαυσης. Τα κοκτέιλ κατακλύζουν δικαίως τις καλοκαιρινές προτιμήσεις. Πλήθος υλικών σε διάφορες αναλογίες ικανοποιούν κάθε προσδοκία. Με λίγη φαντασία και μερικές φιάλες από το αγαπημένο μας κρασί μπορούμε να δημιουργήσουμε κοκτέιλ με κρασί με λίγα και απλά υλικά.
Ακόμη για όλα εκείνα τα περισσεύματα κρασιού στο ψυγείο είναι ένας ευφάνταστος τρόπος να δημιουργήσουμε συνταγές και γεύσεις της αρεσκείας μας.
Παραλλαγή του Μοhito με βάση τη ρετσίνα!
Εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει από το κλασικό και αγαπημένο mohito. Mε την προσθήκη της ρετσίνας σαν βάση το κοκτέιλ αποκτά ελληνικό παραδοσιακό χαρακτήρα και περισσότερη φρεσκάδα στη γεύση.
Υλικά για ένα ποτό
ρετσίνα
2 λαιμ κομμένα
φρέσκα φύλλα μέντας
μαύρη ζάχαρη
λεμονάδα με ανθρακικό
Εκτέλεση
Γεμίζουμε με πάγο ένα μακρόστενο ποτήρι τύπου collins(σωλήνα). Προσθέτουμε το κρασί δηλαδη τη ρετσίνα μέχρι τα 3/4. Γεμίζουμε με λεμονάδα και λίγο φρέσκο χυμό από τα λάιμ. Τέλος πατάμε με ένα κουτάλι τα λάιμ (κομμένα), τη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας και απογεμίζουμε το ποτήρι. γαρνίρουμε με φέτα λαιμ.
Pear(αχλάδι) sangria από τα πιο ξεχωριστά κοκτέιλ με κρασί
Υλικά
χυμός από αχλάδι
χυμός από λαίμ
μισό αχλάδι
φρέσκο δεντρολίβανο
σόδα ή ανθρακούχο νερό
λευκό ξηρό κρασί
ρούμι
Εκτέλεση
*Εάν δεν έχετε ρούμι ή δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα ή μπέρμπον.
Σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέτουμε το λευκό κρασί μέχρι τη μέση, το ρούμι, το χυμό αχλαδιού, το χυμό λάιμ, τις φέτες αχλαδιού και τα κλωνάρια δεντρολίβανου. Ακόμη μία επιλογή για περισσότερη ποσότητα είναι να προσθέσουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και να αφήσουμε στο ψυγείο το κοκτέιλ να αρωματιστεί περισσότερο για πιο έντονη γεύση.
Φροζέ ή αλλίως frosen rose, νέα τάση στα κοκτέιλ με κρασί για τους λάτρεις των ροζέ κρασιών
Ο απόλυτος τρόπος για να απολαύσετε την εποχή του ροζέ κρασιού! Δροσιστικά, ελάχιστα υλικά και τόσο εύκολο στην προετοιμασία.
Υλικά
Φράουλες (κρατάμε μερικές φέτες για το γαρνίρισμα)
Ροζέ ξηρό ή ημίγλυκο κρασί (στην περίπτωση του κρασιού με σάκχαρα βάζουμε μικρότερη ποσότητα σιροπιού ή γλυκαντικής ουσίας)
Απλό σιρόπι (ή κρυσταλλική ζάχαρη, σιρόπι φράουλας ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)
χυμός από λεμόνι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Το κοκτέιλ είναι σε μορφή γρανίτας. Γαρνίρουμε μα φέτες φράουλας. Πίνουμε με καλαμάκι.