Για τις βραδιές στο σπίτι με παρέα, για τις μέρες που το Netflix κερδίζει με ευκολία το ποτό με φίλους και για τις μέρες που οι οικογένεια απολαμβάνει στιγμές στο σπίτι, η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή για ζύμη πίτσας θα σας δώσει τη λύση. Χωρίς μεγάλους χρόνους αναμονής και χωρίς πολλά υλικά είναι η ιδανική επιλογή για μια πεντανόστιμη φρεσκοψημένη βάση.
Κάθε νόστιμη πίτσα ξεκινά από τη ζύμη. Σε άλλους αρέσει λεπτή και τραγανή, ενώ άλλοι προτιμούν μια παχιά και αφράτη ζύμη. Αυτή η εύκολη ζύμη για πίτσα τα έχει όλα: μαλακή και μαστιχωτή με υπέροχη τραγανή γεύση. Η παγωμένη ζύμη πίτσας είναι σίγουρα βολική, αλλά η ζύμη από το μηδέν έχει τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου που προέρχεται μόνο από φρέσκια ζύμη. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και για κριτσίνια τυριού!
Ζύμη για πίτσα σε μόλις λίγα λεπτά
Υλικά για 2 πίτσες:
400 γραμμάρια απλό αλεύρι, καθώς και επιπλέον για το ζύμωμα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά γρήγορης δράσης
1 κουταλάκι ψιλό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
νερό
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, για να δώσε έξτρα τραγανή γεύση στη ζύμη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο ζεστή θερμοκρασία (περίπου 240°C), πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη ζύμη. Βάλτε 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν πολύ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά προσθέτουμε περίπου 225 ml νερό για να γίνει μια ζύμη. Απλώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να ξεκουραστεί κάτω από το αναποδογυρισμένο μπολ ενώ ετοιμάζετε τις επικαλύψεις της πίτσας σας. Αφού ετοιμάσετε τα υλικά της επιλογής σας, χωρίστε τη ζύμη για πίτσα στα δυο. Ανοίξτε μια μπάλα τη φορά με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, με διάμετρο περίπου 25 εκ. Πασπαλίστε ένα μεγάλο τετράγωνο χαρτί ψησίματος με το καλαμποκάλευρο (ή το σιμιγδάλι) και στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη πάνω στο χαρτί. Τεντώστε και πιέστε τη ζύμη της πίτσας με τα δάχτυλά σας μέχρι να έχει διάμετρο περίπου 30 εκ., ανοίγοντας μια πιο παχιά κρούστα γύρω από τις άκρες. Η μέση της ζύμης πρέπει να είναι πιο λεπτή και η άκρη της ζύμης το διπλάσιο πιο παχιά. Αλείψτε τις πίτσες με τη σάλτσα και προσθέστε τα υλικά ( όσο περισσότερα υλικά τόσο λιγότερο τραγανή θα είναι η πίτσα). Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάση.