Αύξηση ποινής για τον Όσκαρ Πιστόριους

Αύξηση ποινής  φαίνεται πως θα επιβληθεί στον γνωστό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, ένα έγκλημα το οποίο είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Νότια Αφρική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη, λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του γνωστού αθλητή, που αποτελούσε πρότυπο και συμμετείχε σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις και Παραολυμπιακούς αγώνες. Οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Νοτίου Αφρικής έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για την αύξηση της ποινής, με τα σημερινά δεδομένα, από τα έξι στα δεκαπέντε χρόνια, με το σκεπτικό ότι η αρχική ποινή είναι αδικαιολόγητα μικρή.

Για το χρονικό της υπόθεσης, ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές τη σύντροφό του, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Το θύμα ήταν κλειδωμένο στο μπάνιο του σπιτιού του, ενώ ο ίδιος στο δικαστήριο που ακολούθησε την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δήλωσε αθώος. Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, όμως το εφετείο σε μετέπειτα συνεδρίαση του μετέτρεψε την απόφαση σε δολοφονία.

Η ποινή των δεκαπέντε ετών είναι η μικρότερη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβληθεί από τον ποινικό Κώδικα σε κάποιον που έχει καταδικαστεί για φόνο στην Νότια Αφρική. Στην περίπτωση του Όσκαρ Πιστόριους, το δικαστήριο επέβαλλε την ποινή στα έξι χρόνια, καθώς λήφθηκαν υπό εξέταση άλλοι παράγοντες, για παράδειγμα η δήλωση του Πιστόριους ότι πυροβόλησε γιατί νόμιζε πως ήταν κάποιος κλεφτής μέσα στο σπίτι και όχι η σύντροφός του.

Επιπρόσθετα, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής θα εκθέσει τα επιχειρήματά της στη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί μέσα σε μια μόνο ημέρα στο Εφετείο της χώρας στο Μπλούμφοντέϊν, που αποτελεί τη δικαστική πρωτεύουσα της χώρας.

Διαβάστε επίσης  The Park: Ένα περίεργο Λούνα Πάρκ
Advertisements
Ad 14

Τέλος, ο 30χρονος Πιστόριους δεν θα έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να παραστεί στην εν λόγω ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ενώ οι δικαστές αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις για την απόφασή τους σε μελλοντική ημερομηνία.

Μόλις πήρε το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε το Master και έπεται συνέχεια. Μπαινοβγαίνει στα μουσεία και τις γκαλερί. Τρέχει σαν τον Βέγγο στους ρυθμούς της ζωής, αλλά και για σωματική άσκηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι