Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Κύθηρα

Σχετική εικόνα

Πρόκειται για φωτιά που εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά των Κυθήρων, στην περιοχή Πιτσινάδες και μαίνεται ανεξέλεγκτη σε αγροτική δασώδη έκτασηΗ ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, ενώ το έργο των πυροσβεστών εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό οι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί.

Στις διαδικασίες της κατάσβεσης επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι αρχές αποδίδουν σε ανθρώπινη ενέργεια την έναρξη της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:25 από τον περίβολο του νοσοκομείου, στο βόρειο-βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει δάσος και χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια ενώ δεν απειλείται προς το παρόν κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο έχει ήδη δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωνιάτικα του νησιού, προς αποφυγή κινδύνου από τη μεγάλη φωτιά.

Στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα, βρίσκονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Λακωνία, με 15 άνδρες προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης  Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και