Ειδική άδεια σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό

Σε χορήγηση ειδικής άδειας 22 ημερών ετησίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό προέβη η Ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δικαίωμα στην ειδική αυτή άδεια θα έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τέκνα με αυτισμό, εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα και δεν εργάζονται.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο ενεργοποιείται σχετική διάταξη του νόμου 4483/2017, και για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται σχετική γνωμάτευση δημόσιου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή παιδοψυχιατρικού τμήματος δημοσίου νοσοκομείου.

Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν τα τέκνα χρήζουν ή όχι περιοδικής νοσηλείας, συνεπώς δεν χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής. Υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι το τέκνο δεν εργάζεται απαιτείται στην περίπτωση χορήγησης της άδειας σε υπαλλήλους που έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία πάσχουν από αυτισμό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

Διαβάστε επίσης  Ο γάμος του διαβόλου: συγχώνευση Bayer-Monsanto vol1

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος