Η Ελλάδα μας είναι γεγονός ότι έχει χιλιάδες όμορφα μέρη τα οποία περιμένουν να τα εξευρευνήσουμε. Μέρη στα οποία συναντάμε και θάλασσα αλλά και βουνό!!! Ένα τέτοιο ξεχωριστό μέρος είναι τα Κύθηρα!!!!!

Τα Κύθηρα, γνωστά και ως Τσιρίγο (Cerigo), είναι νησί το οποίο βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, στα νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφόνησου και του κάβο Μαλιά. Το κλίμα των Κυθήρων είναι εύκρατο μεσογειακό. Οι κάτοικοι του νησιού είναι κυρίως αγρότες και υπάλληλοι. Τα τελευταία, όμως, χρόνια με την αύξηση του τουρισμού, το κέντρο βάρους έχει μετατοπισθεί προς τις τουριστικές επιχειρήσεις και την οικοδομή. Τουριστικά το νησί βρίσκεται σε ανάπτυξη. 

Advertisements
Ad 14

Must See:

Η Χώρα με τα παραδοσιακά στενά, την αρχιτεκτονική της και το κάστρο της. Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

  • Το Καψάλι, το λιμάνι της Χώρας με τους δίδυμους κόλπους είναι το κέντρο διασκέδασης στο νησί. Απέναντι απ’ το Καψάλι βρίσκεται η βραχονησίδα Αυγό ή Χύτρα με επισκέψιμο σπήλαιο.

  • Η Παλαιόχωρα, η ερειπωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού και η Κακή Λαγκάδα, η έξοδος του μεγάλου φαραγγιού της Παλαιόχωρας νότια της Αγ.Πελαγίας.

  • Ο Μυλοπόταμος, παραδοσιακό χωριό στα δυτικά με τον καταρράκτη της Φόνισσας και την μεσαιωνική Κάτω Χώρα με το Ενετικό κάστρο, το εντυπωσιακό τοπίο και τα συντηρημένα Βυζαντινά εκκλησάκια μέσα στο κάστρο. Τόσο ο Μυλοπόταμος όσο και η Κάτω Χώρα έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί.

  • Ο Αυλέμονας, ήσυχο λιμανάκι με μικρό Ενετικό κάστρο.

  • Η γέφυρα στο Κατούνι που κατασκευάστηκε από τους Άγγλους το1829 και ήταν η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης  Υπογεννητικότητα: Έθνος γερόντων πια η Ελλάδα;

  • Στο νησί υπάρχει μεγάλο πλήθος από παλαιούς ναούς και μονές από τον 13ο αιώνα και ύστερα. Τρία μοναστήρια, η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, προστάτιδα του νησιού, η Αγία Μόνη και η Αγία Ελέσσα βρίσκονται σε αντικριστές κορυφές βουνών. Σε τρία σημεία υπάρχουν ναοί μέσα σε σπήλαια.

  • Οι κυριότερες παραλίες είναι το Διακόφτι, η Παλαιόπολη, το Καλαδί, οι Όχελες, η Φυρή Άμμος, το Μελιδόνι, το Καψάλι, η Αγία Πελαγία, οι Φούρνοι, ο Χαλκός, η Κομπονάδα, η Πλατιά Άμμος.

Διακόφτι

Κατά την επίσκεψη σας στο νησί μην παραλείψετε να γευτείτε την ακαταμάχητη κουζίνα του, αλλά και να απολαύσετε το ποτό σας στα τοπικά μπαρ του νησιού!!!!!!

Καλό ταξίδι!!!!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για