Πουέρτο Ρίκο: Ο τυφώνας Μαρία σαρώνει το νησί με 240 χλμ/ώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλώνας ΜαρίαΩς τον «καταστροφικότερο στην ιστορία», χαρακτήρισε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο τον τυφώνα Μαρία που σαρώνει με ανέμους 240 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με μετεωρολόγους είναι ο πιο ισχυρός των τελευταίων 85 χρόνων για το νησί, που τις τελευταίες εβδομάδες απειλήθηκε από τους τυφώνες Ίρμα και Χοσέ. Το «μάτι» του τυφώνα άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, με κατηγορία επικινδυνότητας 4, ωστόσο πέντε ώρες αργότερα, αναφέρθηκε στην κατηγορία 3.

Η ισχυρότερη καταιγίδα στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο από το 1928 έκανε σχεδόν αδύνατες τις τηλεπικοινωνίες, προκάλεσε τη διακοπή της υδροδότησης στο 60% του νησιού και της ηλεκτροδότησης σχεδόν στο σύνολο του νησιού. Οι κάτοικοι περνούν δύσκολες μέρες καθώς το κράτος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ πλημμύρες και βροχοπτώσεις σαρώνουν και την πρωτεύουσα Σαν Χουάν.

Οι περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι του νησιού που αποτελεί αμερικανικό έδαφος, αλλά και όσοι είχαν καταφύγει εκεί από τα γειτονικά νησιά εξ αιτίας του προηγούμενου τυφώνα, μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά στα 500 καταφύγια του νησιού.

Advertisements
Ad 14

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες. Για τουλάχιστον έξι νεκρούς στο νησί Δομινίκα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ το εύρος των καταστροφών παραμένει ακόμη ασαφές αφού οι επικοινωνίες παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

Διαβάστε επίσης  Δεμένα τα πλοία έως την Πέμπτη-Εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες