Πυροσβεστική σε συναγερμό-Πυρκαγιές σαρώνουν την Ελλάδα

Το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών έχει πλήξει για τα καλά τη χώρα μας. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία και τον καύσωνα του Ιουλίου δημιουργούν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτό βοηθάει το άνυδρο και θερμό καλοκαίρι του μεσογειακού κλίματος, καθώς και τα συσσωρευμένα στο έδαφος ξερά φύλλα.

Οι πυρκαγιές ενισχύονται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνο για την δραματική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα όλο και πιο θερμό κλίμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο.

Advertisements
Ad 14

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν ευθύνεται μόνο για τις αυξημένες πυρκαγιές, αλλά επηρεάζει και άλλους πολλούς τομείς του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει τη δύναμη όχι απλά να αλλάξει τη μορφή του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αλλά να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά.

Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές διαδέχθηκαν τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος το τελευταίο 24ωρο αντιμετώπισε 76 δασικές πυρκαγιές και 60 αστικές. Η πυροσβεστική δίνει καθημερινά μάχη, αφού λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών έρχεται αντιμέτωπη με ένα καινούργιο κρούσμα πυρκαγιάς σχεδόν κάθε νέο 24ωρο, τόσο σε δασικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης  Η Ινδία αγωνίζεται κατά της παιδικής κακοποίησης

Σε ύφεση και ελεγχόμενες είναι οι φωτιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης που είχαν προκληθεί πριν λίγες μέρες, ωστόσο δεκάδες είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, με την πυροσβεστική να εφιστά την προσοχή στις περιοχές Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι