Θεομηνία έπληξε τη Σαμοθράκη. Μεγάλες Καταστροφές

Η Σαμοθράκη μετράει τις πληγές της, μετά από τη χθεσινή θεομηνία. Με το πρώτο φως της μέρας, αποκαλύφθηκε και το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Η νεροποντή ξεκίνησε χθες, περίπου στις 7 μ.μ και συνέχισε να βρέχει μέχρι τις 8 π.μ σήμερα το πρωί. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, μέσα σε δύο ώρες, έπεσαν 210 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που ισοδυναμεί σχεδόν με το σύνολο της βροχής, κατά τους χειμερινούς μήνες στη Θεσσαλονίκη.

Δρόμοι κόπηκαν στα δύο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ αρκετά οχήματα παρασύρθηκαν. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει και να απεγκλωβίσει τέσσερις ανθρώπους, που τα ορμητικά νερά παρέσυραν, ενώ βρισκόντουσαν εντός του οχήματός τους.

Πολλές υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταξύ αυτών και το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή του νερού. Τα σχολεία στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, μετά από απόφαση του Δημάρχου.

Το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, υπέστη επίσης μεγάλες ζημιές. Νοσοκόμα του δήλωσε: «έχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή. Το Κέντρο Υγείας έχει καταστραφεί. Έχουν μπει νερά και καταστράφηκαν τα μηχανήματά μας, το φαρμακευτικό υλικό. Ευτυχώς δεν υπήρχαν ασθενείς. Ήταν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό μέσα και δεν κινδύνευσε κανείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβις που τόνισε: «αυτή τη στιγμή υπάρχουν κομμένοι δρόμοι και πολλές ζημιές στη Χώρα. Αρκετές κατολισθήσεις και μεγάλες ποσότητες λάσπης. Είναι πολλά τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα. Η συγκοινωνία στο νησί γίνεται μόνο σε λίγα σημεία, αλλά στα περισσότερα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα».

 

 

Πηγές:

news 24 7

cnn greece

Διαβάστε επίσης  Η Υποκρισία ενός επίδοξου πλανητάρχη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως επί το πλείστον είναι ένας προβληματισμένος τύπος, αλλά ενίοτε και λίγο προβληματικός. Φύσει πολιτικοποιημένος, αλλά κομματικά ανένταχτος. Σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Ανάλυση. Από την πολλή Ανάλυση μάλιστα, οδηγήθηκε στον Αναλυτή, με τον οποίο και συνδιαλέγεται καθημερινά στον καθρέφτη..

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι